foto: AP/Scanpix
Bļugera "Golden Knights" ar pārliecinošu uzvaru sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu
"Golden Knights" vienība sērijas piektajā mačā savā laukumā pārspēja Vinipegas "Jets"
Hokejs
2023. gada 28. aprīlis, 08:29

Bļugera "Golden Knights" ar pārliecinošu uzvaru sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejistam Teodoram Bļugeram laukumā nedodoties, Vegasas "Golden Knights" ceturtdiena sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro kārtu.

"Golden Knights" vienība sērijas piektajā mačā savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 3:0, 0:1) pārspēja Vinipegas "Jets" un sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka ar 4-1, kļūstot par pirmo komandu, kura šosezon sasniegusi Stenlija kausa izcīņas otro kārtu.

Pirmajā trešdaļā laukuma saimniekiem vajadzēja tikai 50 sekundes, lai gūtu pirmos vārtus, precīzam esot Čendleram Stīvensonam.

Arī otrais periods sākās ar ātriem mājinieku vārtiem, pēc spēlētām 42 sekundēm izceļoties komandas kapteinim Markam Stounam. Vēl pēc nepilnām četrām minūtēm 3:0 panāca Viljams Kārlsons, bet 29. spēles minūtē otro reizi pretinieku vārtsargu pārspēja Stīvensons, šoreiz izceļoties vairākumā.

Brīdī, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā piecas minūtes, Kails Konors guva vienīgos "Jets" vārtus šajā spēlē. Mača izskaņā "Jets", mēģinot vēl izglābties no izkrišanas no Stenlija kausa izcīņas, nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču rezultāts palika nemainīgs.

"Golden Knights" vārtus sargāja Lorāns Brosuā, kurš tika galā ar 30 pretinieku metieniem, kamēr otrā laukuma galā Konors Hellebaks atvairīja 21 ripu.

Nākamajā kārtā Lasvegasas komanda tiksies ar Losandželosas "Kings" vai Edmontonas "Oilers". Pēc piecām aizvadītām spēlēm sērijā ar 3-2 vadībā ir Edmontonas hokejisti.

Pagājušajā sezonā nedz "Golden Knights", nedz "Jets" Stenlija kausa izcīņai nekvalificējās, bet par čempioni kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētāju Tampabejas "Lightning".

Tikmŗe Ņūdžersijas "Devils" hokejisti tika pie uzvaras un izvirzījās vadībā, kamēr citā sērijā Tampabejas "Lightning" nākamo kārtu vēl neļāva sasniegt Toronto "Maple Leafs".

"Devils" savā laukumā ar rezultātu 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pārliecinoši uzvarēja Ņujorkas "Rangers" un sērijā līdz četriem panākumiem izvirzījās vadībā ar 3-2.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Eriks Haula, viens precīzs metiens pēc spēlētām 39 sekundēm pirmajā trešdaļā padevās Ondržejam Palātam, bet mazākumā Ņujorkas vārtsargu pārspēja Dosons Mersers.

Ņūdžersijas komandas vārtus sargāja Akira Šmids, atvairot visus 23 pretinieku metienus un aizvadot "sauso" spēli, kamēr otrā laukuma galā Igors Šestjorkins tika galā ar 39 ripām.

Savukārt "Lightning" izbraukuma ar 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) pārspēja Toronto "Maple Leafs", kas sērijā joprojām saglabā vadību ar 3-2.

Tampabejas komandas uzvaru nokārtoja Entonija Sirelli, Maikla Eisimonta, Nikolasa Pola un Aleksa Kilorana precīzie metieni, kamēr "Maple Leafs" labā vārtus guva Ostons Metjūss un Morgans Rilijs.