foto: ZUMAPRESS.com
Bertāna sekmīgais snieguma palīdz "Real Betis" izcīnīt svarīgu uzvaru; Babkinai Izraēlas finālā neizšķirts
Dairis Bertāns aizvadīja vienu no savām sekmīgākajām spēlēm šosezon.
Basketbols
2023. gada 24. aprīlis, 11:56

Bertāna sekmīgais snieguma palīdz "Real Betis" izcīnīt svarīgu uzvaru; Babkinai Izraēlas finālā neizšķirts

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva 17 punktus viņa un Anžeja Pasečņika pārstāvētās Seviljas "Real Betis" uzvarā izbraukumā Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē.

"Real Betis" viesos ar 82:67 (8:13, 26:13, 20:20, 28:21) pārspēja Santjago de Kompostelas "Monbus Obradorio"

Bertāns laukumā pavadīja 26 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem tālmetieniem un vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī visus trīs soda metienus. Aizsargs izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, sakrāja trīs rezultatīvas piespēles, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, kā arī iekrāja dalītu labāko spēlē +/- rādītāju +20 un efektivitātes koeficientu desmit.

Pasečņiks, spēlējot vien 12 minūtes un 34 sekundes, guva vienu punktu, realizējot vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu. Viņš izcīnīja četras bumbas zem groziem, vienreiz pārķēra bumbu, pieļāva divas kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, kā arī sakrāja komandā sliktāko +/- rādītāju -8 un efektivitātes koeficientu viens.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Žans Montero.

Mājiniekiem Tomass Skrabs sakrāja 22 punktus un sešas atlēkušās bumbas.

Tāpat Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" svētdien savā laukumā ar 93:83 (14:19, 25:23, 28:20, 26:21) uzvarēja Mursijas UCAM.

Šteinbergs laukumā pavadīja sešas minūtes un 36 sekundes, punktus negūstot. Viņš netrāpīja vienīgo divpunktu metienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, kā arī beidza spēli ar sliktākajiem komandā +/- rādītāju -8 un efektivitātes koeficientu -2.

Uzvarētājiem 17 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Devins Robinsons, bet viesiem 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas Artjoma Pustovija kontā.

Vēl svētdien Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" viesos ar 112:93 (32:18, 23:23, 20:22, 37:30) apspēlēja "Fuenlabrada".

Kurucs 13 minūtēs un 19 sekundēs laukumā guva sešus punktus, trāpot abus tālmetienus. Viņš arī vienreiz rezultatīvi piespēlēja, divreiz pārķēra bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, kā arī beidza spēli ar sliktāko komandā +/- rādītāju -14 un efektivitātes koeficientu seši.

Uzvarētāju labā 26 punktus guva Markuss Hovards, bet mājiniekiem pa 20 punktiem sakrāja Medī Nguama un Lasāns Kroma.

Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar 24 uzvarām 29 mačos turnīra tabulā ieņem otro vietu, "Baxi" ar deviņām uzvarām 28 cīņās atrodas 15. vietā, Daira Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Seviljas "Real Betis" ar bilanci 8-21 ir 16., bet "Fuenlabrada", kurai savainojuma dēļ šosezon vairs nevarēs palīdzēt Rodijs Mačoha, ar bilanci 4-25 ir pēdējā pozīcijā 18 komandu konkurencē un ir tuvu izkrišanai līgu zemāk.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Savukārt Andrejs Gražulis uzvarētā Itālijas A sērijas izbraukuma spēlē guva 12 punktus, bet Artūrs Strautiņš sakrāja 12 punktus zaudējumā Redžo Emīlijā.

Gražuļa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia" izbraukumā ar 86:73 (17:18, 22:14, 17:18, 30:23) apspēlēja Brindizi "Happy Casa".

Gražulis 24 minūtēs laukumā realizēja piecus no 11 divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu, spēli priekšlaicīgi pabeigdams ar piecām personiskajām piezīmēm. Viņš izcīnīja arī sešas atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, trīsreiz kļūdījās, divreiz pārķēra bumbu, izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, kā arī sakrāja efektivitātes koeficientu desmit un +/- rādītāju +17.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Derions Atkinss.

Mājiniekiem ar 31 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Ki Bovmens.

Strautiņa pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels" mājās ar 69:74 (15:13, 18:14, 21:19, 15:28) atzina  "Brescia" pārākumu.

Strautiņš 21 minūtē laukumā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un četrus no sešiem soda metieniem. Viņš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, vienreiz kļūdījās, sakrāja divas personiskās piezīmes, izprovocēja četras piezīmes pretiniekiem, kā arī maču beidza ar efektivitātes koeficientu 14 un +/- rādītāju nulle.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Muamets Diufs, bet 12 punktus guva arī Osvalds Olisevičs.

Viesiem 23 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Amedeo Della Valle.

Tāpat Roberta Stumbra pārstāvētā "Trieste" svētdien viesos ar 83:94 (21:22, 19:24, 23:18, 20:30) zaudēja Pezāro "Carpegna Prosciutto".

Latvijas basketbolists 17 minūtēs laukumā realizēja divus no trim divpunktu metieniem, bet netrāpīja trīs tālmetienus. Viņš statistikā atzīmējās arī ar trijām atlēkušajām bumbām, divām kļūdām, divām personiskajām piezīmēm, vienu izprovocētu piezīmi pretiniekam, kā arī ar efektivitātes koeficientu nulle un +/- rādītāju -11.

Viesiem Alesandro Levers guva 26 punktus, bet 22 punktus un septiņas kļūdas sakrāja Frenks Bārtlijs.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Davide Moreti.

Andreja Gražuļa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia" vienība ar 14 uzvarām 28 spēlēs turnīra tabulā ieņem sesto vietu, Redžo Emīlijas "UnaHotels" un "Trieste"ar bilanci 10-18 ir attiecīgi 12. un 13. vietā 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "AX Emporio Armani Olimpia".

Tikmēr Rodions Kurucs guva divus punktus Strasbūras SIG zaudējumā Francijas čempionāta mačā.

Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Strasbūras vienība viesos ar 65:87 (23:21, 16:18, 16:25, 10:23) piekāpās turnīra vājākajai komandai "Fos-sur-Mer".

Kurucs spēlēja 20 minūtes, realizējot vienīgo divpunktu metienu, bet netrāpot trīs tālmetienus. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, četrreiz rezultatīvi piespēlēja, piecreiz kļūdījās, četrreiz pārkāpa noteikumus, kā arī tika pie efektivitātes koeficienta nulle un +/- rādītāja -13.

Ar 13 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais Strasbūras vienībā bija Leopolds Kavaljē.

"Fos-sur-Mer" pa 16 punktiem guva Stīvens Brauns, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles, un Ševons Tompsons, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas.

Strasbūras komanda ar 13 panākumiem 29 cīņās ierindojas 12. vietā 18 Francijas čempionāta komandu vidū.

Savukārt Elīna Babkina guva septiņus punktus Izraēlas čempionāta finālsērijas ceturtajā mačā, viņas pārstāvētajai Ramlas "Elitzur" savā laukumā piedzīvojot zaudējumu pagarinājumā.

"Elitzur" mājās piekāpās Ašdodas "Maccabi" ar 79:81 (11:14, 16:24, 22:15, 21:17, 9:11), sērijā līdz trim uzvarām rezultātam kļūstot 2-2.

Babkina spēlēja 42 minūtes, kuru laikā realizēja visus trīs divpunktu metienus un vienu no diviem soda metieniem, bet garām grozam lidoja seši tālmetieni. Latvietes rēķinā bija arī trīs atlēkušās bumbas, deviņas rezultatīvas piespēles, efektivitātes koeficients pieci un +/- rādītājs nulle.

Mājiniecēm 28 punktus guva, kā arī 21 atlēkušo bumbu un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Šakira Ostina, kurai ar 20 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām piebalsoja Ališa Klārka.

Uzvarētājām 32 punkti un 20 zem groziem izcīnītas bumbas sakrāja Liza Kembidža.

"Elitzur" pretinieci "Maccabi" sezonas pirmajā pusē pārstāvēja Ilze Jākobsone.

Savukārt Aleksa Gulbe un Paula Strautmane guva attiecīgi deviņus un piecus punktus savstarpējā Spānijas čempionāta ceturtdaļfināla mačā, uzvaru savā laukumā svinot Gulbes pārstāvētajai Salamankas "Perfumerias Avenida" un iekļūstot pusfinālā.

Ceturtdaļfināla otrajā mačā Salamankas "Perfumerias Avenida" mājās ar 82:56 (20:10, 29:17, 21:14, 12:15) pārspēja Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" ar Strautmani ierindā un sērijā uzvarēja ar 2-0.

Gulbe, spēlējot 20 minūtes, realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Viņas rēķinā bija arī deviņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, otrs labākais komandā efektivitātes koeficients 15 un +/- rādītājs +9.

Strautmane laukumā pavadīja 19 minūtes, trāpot vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Viņa arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienreiz pārķēra bumbu, pieļāva trīs kļūdas, divreiz pārkāpa noteikumus, kā arī iekrāja efektivitātes koeficientu nulle un +/- rādītāju -8.

"Perfumerias Avenida" ar 24 uzvarām 30 spēlēs turnīra tabulā ieņēma trešo vietu, bet "Cadi La Seu" ar bilanci 15-15 ierindojās sestajā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Salamankas "Perfumerias Avenida", kas triumfēja arī Karalienes kausa izcīņā.