foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Islanders" ar četriem vārtiem nepilnās divarpus minūtēs nodrošina uzvaru Stenlija kausa mačā
Hokejs
2023. gada 22. aprīlis, 14:03

"Islanders" ar četriem vārtiem nepilnās divarpus minūtēs nodrošina uzvaru Stenlija kausa mačā

Jauns.lv/LETA

Ņujorkas "Islanders" hokejisti piektdien laboja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas rekordu, divās minūtēs un 18 sekundēs gūstot četrus vārtus.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē "Islanders" mājās ar rezultātu 5:1 (0:0, 1:1, 4:0) pārspēja Karolīnas "Hurricanes".

Sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 2-1 ir Ziemeļkarolīnas komanda.

Vairāk nekā pusi no mača vārti netika gūti līdz otrā perioda 13.minūtē 1:0 mājiniekiem panāca Keisijs Siziks, bet četras minūtes vēlāk Jaspers Fasts izlīdzināja rezultātu. 

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Kails Palmjēri atguva ņujorkiešiem vadību, ko 44 sekundes vēlāk nostiprināja Mets Mārtins. Turpinājumā Skots Meifīlds ieraidīja ripu tukšos vārtos, bet pusotru minūti pirms finālsvilpes galarezultātu uzstādīja Enderss Lī.

Pirmajos divos mačos "Hurricanes" laukumā ar vienu vārtu pārsvaru uzvarēja mājinieki.

Vēl Austrumos vadību sērijā ar 2-1 ieguva Prezidenta kausa ieguvēja Bostonas "Bruins", kas viesos ar 4:2 (1:0, 1:0, 2:2) pārspēja Floridas "Panthers".

Bostoniešiem vārtus guva Čārlijs Koils, Davids Pastrņāks, Niks Folinjo un Teilors Hols, bet ar divām acīgām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Dmitrijs Orlovs. Viesiem izcēlās Gustavs Forslings un Sems Reinhārts, kur vārtus guva trešā perioda otrajā pusē. Vēl sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Līnuss Ulmarks bija nepārspēts.

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā 2-1 panāca Minesotas "Wild", kas mājās uzveica Dalasas "Stars" ar rezultātu 5:1 (1:0, 2:1, 2:0). Divus vārtus uzvarētājiem guva Matss Dzukarello, bet ar vienu precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Raiens Hārtmens.

Vēl Losandželosas "Kings" mājās ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pirmajā papildlaikā uzvarēja Edmontonas "Oilers" un sērijā panāca 2-1.

Papildlaika ceturtajā minūtē uzvaras vārtus vairākumā guva Trevors Mūrs. "Kings" abas uzvaras šajā sērijā izcīnījusi pagarinājumos.

Edmontoniešus no zaudējuma neglāba šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja Konora Makdeivida divi gūtie vārti.

Par 2022.gada Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētājus Tampabejas "Lightning".