foto: AP/Scanpix
Grīns par uzkāpšanu Sabonim tiek diskvalificēts uz vienu spēli
Dreimnods Grīns bradā pa Domanta Saboņa ķermeni.
Basketbols
2023. gada 19. aprīlis, 10:59

Grīns par uzkāpšanu Sabonim tiek diskvalificēts uz vienu spēli

Jauns.lv/LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) piespriedusi vienas spēles diskvalifikāciju Goldensteitas "Warriors" vienības spēlētājam Dreimondam Grīnam, kurš izslēgšanas spēļu pirmās kārtas otrajā mačā uzkāpa uz krūtīm "Sakramento "Kings" lietuviešu pārstāvim Domantam Sabonim.

Par diskvalifikāciju NBA paziņoja otrdien, norādot, ka lēmums pieņems "balstoties uz Grīna iepriekšējo disciplīnu".

33 gadus vecais Grīns līdzšinējā karjerā 147 izslēgšanas mačos nopelnījis sešas piezīmes par ļoti rupju spēli un 27 tehniskās piezīmes, bet pagājušajā gadā sērijā ar Memfisas "Grizzlies" viņš arī no vienā no mačiem tika noraidīts no laukuma.

Tāpat 2016. gada izslēgšanas spēlēs Grīns tika diskvalificēts uz sērijas piekto maču pret Klīvlendas "Cavaliers". Toreiz par pamatu tam bija vairākas piezīmes par rupju spēli.

Jau ziņots, ka Saboņa pārstāvētā "Kings" pirmdien savā laukumā bija pārāka ar 114:106 un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-0.

Incidents ar Grīna un Saboņa līdzdalību notika septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc cīņas pie "Kings" groza Sabonis pakrita. Grīns, cenšoties atbrīvot savu kāju no Saboņa tvēriena, iespēra pretiniekam pa krūtīm un ar visu svaru atspērās. Grīns par smagu pārkāpumu tika izraidīts no spēles, bet Sabonim tika piešķirta tehniskā piezīme.

Lietuvietis varēja pabeigt spēli, kurā guva 24 punktus, pievienojot arī deviņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Vēlāk ārstu izmeklēšanā konstatēts, ka Sabonis nopietnas traumas nav guvis.

Sērijas nākamās divas spēles notiks Sanfrancisko un Grīns nevarēs piedalīties pirmajā no mačiem ceturtdien.