foto: IMAGO/Jürgen Schwarz
Kurucam 14 punkti zaudējumā FIBA Čempionu līgas otrajā ceturtdaļfināla mačā
Rodions Kurucs un komandas biedri uzklausa Lukas Banki norādījumus.
Basketbols
2023. gada 19. aprīlis, 10:22

Kurucam 14 punkti zaudējumā FIBA Čempionu līgas otrajā ceturtdaļfināla mačā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien Bonnā guva 14 punktus viņas pārstāvētās Strasbūras SIG zaudējumā FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.

Kuruca pārstāvētā un Lukas Banki vadītā Strasbūras komanda viesos ar 77:83 (26:21, 20:23, 19:19, 12:20) piekāpās Bonnas "Telekom", sērijā līdz divām uzvarām zaudējot ar 1-2.

Latvijas basketbolists spēlēja 22 minūtes un 55 sekundes, trāpot trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no septiņiem tālmetieniem un visus piecus soda metienus. Viņš sakrāja arī trīs atlēkušās bumbas, trīs kļūdas un trīsreiz pārkāpa noteikumus, +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu septiņi.

Viesu komandā Tims Freizers guva 20 punktus, bet 17 punktus sakrāja Deandrē Lensdauns.

Uzvarētājiem 24 punktus un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja savulaik Ventspilī spēlējušais Timotijs Šortss, bet 15 punktus Dževontijs Haukinss.

Trešdien trešo spēli viesos aizvadīs arī Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi", kas tiksies ar Tenerifes "Lenovo", kā arī Mareka Mejera pārstāvētā Jeruzalemes "Hapoel", kas mājās uzņems Atēnu AEK, kurai savainojuma dēļ nevar palīdzēt Jānis Strēlnieks.

Ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā. Pusfināla izloze notiks aprīļa beigās pilsētā, kura uzņems finālčetrinieka spēles.

Otrajā grupu turnīrā 16 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Pagājušajā sezonā divu Spānijas komandu cīņā finālā Tenerifes "Lenovo" ar 98:87 pieveica "Baxi".

Tikmēr Andrejs Gražulis guva divus punktus Itālijas A sērijas mačā, viņa pārstāvētajai Trento "Dolomiti Energia" komandai piedzīvojot zaudējumu savā laukumā.

Trento basketbolisti ar 69:70 (24:23, 21:12, 8:21, 16:14) atzina Veronas "Tezenis" pārākumu.

Gražulis laukumā pavadītajās 22 minūtēs realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva trīs kļūdas, divreiz bloķēja metienus, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divus pārkāpumus pretiniekiem, kā arī iekrāja efektivitātes koeficientu viens un spēlē sliktāko +/- rādītāju -10.

Mājiniekiem 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Trents Lokets, bet uzvarētājiem 17 punktus guva Kervels Andersons.

Trento vienība ar 13 uzvarām 27 spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "AX Emporio Armani Olimpia".

Savukārt Kitija Laksa sakrāja septiņus punktus Boloņas "Virtus panākumā savā laukumā Itālijas A sērijas pusfināla pirmajā spēlē.

Boloņas "Virtus Segafredo" mājās ar 64:49 (18:13, 19:15, 12:8, 15:13) pārspēja Sesto Sandžovanni "Allianz Geas", sērijā panākot 1-0.

Laksa 26 minūtēs un vienā sekundē laukumā grozā raidīja divus no sešiem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz pārķēra bumbu, trīsreiz kļūdījās, kā arī tika pie +/- rādītāja +13.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 18 punktiem un sešām pārķertām bumbām bija Ivana Dojkiča, bet viešņu rindās 15 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Tinara Mūra.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Skio "Famila" basketbolistes, kuras finālsērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 pārspēja Boloņas "Virtus Segafredo".

Savukārt Aijas Jurjānes un Ievas Pulveres pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" izbraukuma spēlē cieta zaudējumu Turcijas čempionāta pusfināla pirmajā mačā.

"Galatasaray" divu Stambulas komandu cīņā ar 60:84 (20:22, 22:23, 10:22, 8:17) piekāpās šā gada Eirolīgas čempionei "Fenerbahce". Latvijas basketbolistes nebija mājinieču pieteikumā.

Viešņām ar 20 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Teaira Makkovana, bet uzvarētājām 27 punkti tika Keilai Makbraidai.

Latviešu pārstāvētā vienība pamatturnīrā ar 20 uzvarām 26 mačos ieņēma trešo vietu.