foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Bruins" izslēgšanas spēles sāk ar uzvaru; "Oilers" zaudē mājas spēļu priekšrocību
Davids Pastrņāks (pa kreisi) priecājas par savu vārtu guvumu.
Hokejs
2023. gada 18. aprīlis, 10:36

"Bruins" izslēgšanas spēles sāk ar uzvaru; "Oilers" zaudē mājas spēļu priekšrocību

Jauns.lv/LETA

Ar uzvarām Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņu pirmdien uzsāka Austrumu konferences favorītes Bostonas "Bruins" un Karolīnas "Hurricanes".

NHL regulārā čempionāta spēcīgākā komanda "Bruins" izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pirmajā mačā ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) savā laukumā pieveica Floridas "Panthers", kamēr Austrumu konferences otra spēcīgākā vienība "Hurricanes" ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) mājās apspēlēja Ņujorkas "Islanders" komandu.

Bostonas komandu vadībā pret "Panthers" jau sestajā minūtē izvirzīja Davids Pastrņāks, kurš realizēja skaitlisko vairākumu, bet otrā perioda ceturtajā minūtē Breds Maršāns panāca jau 2:0. Metjū Tkačaks mača 27.minūtē vienus vārtus viesiem atguva, tomēr vēl līdz otrās trešdaļas beigām "Bruins" atguva divu vārtu pārsvaru - precīzs metiens perioda 18.minūtē padevās Džeikam Debraskam.

Līnuss Ulmarks "Bruins" vārtos tika galā ar 31 no 32 metieniem.

Tikmēr "Hurricanes" uzvaru kaldināja ar diviem vārtiem vairākumā - pirmajā trešdaļā skaitlisko pārsvaru vārtu guvumā pārvērta Sebastjans Aho, bet otrajā trešdaļā precīzi meta Stefans Nēsens. Abos mājinieku vārtos asistēja Brents Bērnss un Martins Nečass."Islanders" rindās vienīgais precīzais metiens Raiena Puloka kontā, spēles 23. minūtē panākot 1:2.

Abas sērijas turpināsies trešdien ar atkārtotiem mačiem "Bruins" un "Hurricanes" mājvietās.

Pagājušajā sezonā "Bruins" izslēgšasas spēļu pirmajā kārtā ar 3-4 atzina "Hurricanes" pārākumu, bet Karolīnas vienība otrajā kārta ar 3-4 zaudēja Ņujorkas "Rangers".

Tikmēr ar zaudējumu Stenlija kausa izcīņu uzsāka viena no Rietumu konferences līdervienībām Edmontonas "Oilers", kas savā slaukumā sērijas pirmajā mačā papildlaikā atzina Losandželosas "Kings" pārākumu.

Vēl trešā perioda vidū "Oilers" bija vadībā ar 3:1, tomēr Adrians Kempe mača 52.minūtē samazināja mājinieku pārsvaru līdz 2:3, bet 16,7 sekundes pirms pamatlaika beigām "Kings" kapteinis Anže Kopitars vairākumā panāca 3:3.

Uzvaras vārtus papildlaika desmitajā minūtē vairākumā guva "Kings" uzbrucējs Alekss Jafallo.

Mājinieku rindās pamatlaikā divus vārtus guva Leons Draizaitls, bet vienus - Evans Bušārs. Arī Kempem "Kings" rindās divi vārti, bet Kopitars precīzajam metieniem pievienoja arī trīs rezultatīvas piespēles.

Sērijas otrā spēle trešdien norisināsies tur pat Edmontonā.

Pagājušajā sezonā "Oilers" un "Kings" arī tikās Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā un ar 4-3 pārāki izrādījās Edmontonas spēlētāji, kuri vēlāk aizcīnījās līdz Rietumu konferences finālam, kurā ar 0-4 zaudēja nākamajiem čempioniem Kolorādo "Avalanche".

Visbeidzot ar uzvaru otrajā papildlaikā pār Dalasas "Stars" vienību viesos pirmdien  Stenlija kausa izcīņu uzsāka Minesotas "Wild" vienība.

Uzvaras vārtus mača 93. minūtē guva Raiens Hartmans.

Pamatlaikā viesi izvirzījās vadībā 20. minūtē, kad vairākumā precīzs metiens padevās Kirilam Kaprizovam.

Otrā perioda sākumā "Stars" pēc Ropes Hinca un Džeisona Robertsona diviem vārtiem vairākumā ieguva vadību 2:1, tomēr viesi mača 35. minūtē spēja atspēlēties - precīzi meta Sems Stīls. Pamatlaikā un pirmajā papildlaikā vārti vairs netika gūti, bet uzvaru "Wild" izrāva otrā pagarinājuma vidū.

"Wild" šajā mačā izpildīja 48 metienus pa vārtiem, bet "Stars" - 54.

Sērijas otrā spēle "Stars" laukumā tiks aizvadīta trešdien.

Pagājušajā sezonā Minesotas vienība Stenlija kausa izcīņā pirmajā kārtā ar 2-4 sērijā piekāpās Sentluisas "Blues", bet "Stars" ar 3-4 zaudēja Kalgari "Flames".

Par 2022. gada Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētājus Tampabejas "Lightning".