foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Bostonas "Bruins" labo NHL rekordu sezonā izcīnītajos punktos
Bostonas "Bruins" hokejisti.
Hokejs
2023. gada 12. aprīlis, 10:17

Bostonas "Bruins" labo NHL rekordu sezonā izcīnītajos punktos

Jauns.lv/LETA

Jaunu Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu izcīnītajos punktos regulārā čempionāta ietvaros otrdien sasniedza Bostonas "Bruins" vienība, kas savā laukumā ar 5:2 (0:0, 2:1, 3:1) pārspēja Vašingtonas "Capitals" komandu.

Līdz ar septīto panākumu pēc kārtas "Bruins" tikuši pie 133 punktiem, par vienu punktu pārspējot līdzšinējo labāko sasniegumu Monreālas "Canadiens" izpildījumā 1977. gadā.

Šī bija bostoniešu 64. uzvara šajā sezonā, kas arī ir jauns rekords.

Uzvarētāju labā vārtus guva Breds Maršāns, Tailers Bertuci, Tomāšs Noseks, Gārnets Hetavejs un Džeiks DeBrasks, kamēr viesu rindās precīzi metieni padevās Nikam Džensenam un Tomam Vilsonam.

Citā mačā Minesotas "Wild" savā laukumā ar 1:3 (0:2, 0:0, 1:1) piekāpās Vinipegas "Jets", ļaujot pretiniekiem kā pēdējiem iekļūt izslēgšanas spēlēs Rietumu konferencē.

"Jets" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un ar 95 punktiem 81 spēlē nodrošināja sev dalību Stenlija kausa izcīņā. Vinipegas komandas panākums dzēsa Kalgarī "Flames" un Nešvilas "Predators" cerības uz sezonas turpinājumu "play off" mačos.

"Jets" labā vārtus guva Ādams Lorijs, Marks Šaiflī un Meisons Apltons, kamēr mājinieku rindās vienīgais precīzais metiens Kirila Kaprizova kontā.

Vēl vienā spēlē Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar 2:5 (0:0, 0:1, 2:4) zaudēja Čikāgas "Blackhawks" vienībai, krietni sarežģījot sev iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

"Penguins" ar 90 punktiem 81 mačā pašlaik ir devītie Austrumu konferencē, par pēdējo ceļazīmi uz "play off" cīnoties ar Ņujorkas "Islanders", kuriem ir par vienu punktu vairāk.

Ja "Islanders" trešdien savā pēdējā mačā tiks vismaz pie punkta spēlē ar Monreālas "Canadiens", tad Pitsburgas komanda izslēgšanas spēlēs neiekļūs un pārtrauks savu rekordgaro 16 gadu sēriju ar "play off".

"Blackhawks" rindās vārtus guva Konors Mērfijs, Badijs Robertsons, Andreass Atanasiu, Tailers Džonsons un Makenzijs Entvisls, bet pitsburgiešu sastāvā ar trāpīgiem raidījumiem izcēlās Jevgēņijs Malkins un Dantons Heinens.

NHL regulārā čempionāta ietvaros katra komanda aizvada 82 mačus.

2022./2023. gada regulārais čempionāts noslēgsies 14. aprīlī, bet izslēgšanas spēles jeb Stenlija kausa izcīņa sāksies 17. aprīlī.