foto: Aiga Veisa/Optibet virslīga
"Auda" un RFS vārtus negūst; "Riga" uzvar Tukumā un sāk atrauties
"Riga FC" futbolisti piecās kārtās jau iekrājuši nelielu pārsvaru pār tiešajiem konkurentiem.
Futbols
2023. gada 10. aprīlis, 18:57

"Auda" un RFS vārtus negūst; "Riga" uzvar Tukumā un sāk atrauties

Jauns.lv/LETA

Ķekavas "Auda" pirmdien Rīgā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas spēlē spēlēja neizšķirti ar RFS.

Cīņa beidzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Vārtu gūšanas momentiem nabadzīgā pirmā puslaika vidū tikai "Auda" vārtsarga Fabrisa Ondoā teicamā spēle, atvairot zem pārliktņa lidojošo bumbu pēc Emersona sitiena, ļāva mājiniekiem saglabāt līdzsvaru rezultātā.

Puslaika beigās labu iespēju izšķērdēja Raivis Skrebels, kurš vārtos netrāpīja no vārtsarga laukuma līnijas, raidot bumbu pāri vārtiem.

Arī otrajā puslaikā spēles raksturs nemainījās, abām komandām cīņu beidzot ar vienu gūtu punktu turnīra tabulā.

RFS sezonu sāka ar neizšķirtiem pret iepriekšējās sezonas pārējām divām medaļniecēm "Valmieru" (0:0) un "Riga" komandu (1:1), bet nākamajos divos mačos ar 2:0 uzvarēja Jelgavas un Liepājas futbolistus. "Audai" sezonas sākums bija veiksmīgāks (uzvaras 2:0 pār Salaspils "Super Nova" un "Metta"), taču pēc tam sekoja divi zaudējumi "Valmierai" (0:4) un "Riga" (0:2).

Oktobrī Latvijas kausa finālā ar 1:0 pārāki bija "Auda" futbolisti, vienīgos vārtus gūstot Daniilam Ulimbaševam.

Tikmēr virslīgas līdervienība "Riga" viesos mazākumā pieveica "Tukums 2000"/"Telms" vienību ar 2:0 (1:0).

Abus vārtus uzvarētāji guva pēc standartsituāciju izpildes. 18. minūtē pēc Miloša Jojiča piespēles, izpildot brīvsitienu no kreisās puses, vārtus guva Kemelo Nguena, bet 88.minūtē pēc Jojiča no kreisās puses izpildīta stūra sitiena uz vārtsarga laukuma robežas visaugstāk uzlēca Baba Musā, ar galvu raidot bumbu vārtos.

81. minūtē gan Lukass Gonsalvess viesu rindās par sitienu pēc svilpes nopelnīja otru dzelteno kartīti mača, atstājot savu komandu mazākumā, taču uzvaru gūt tas neraucēja.

Tukumnieki sezonu sāka ar uzvaru pār "Daugavpili" (1:0), taču pēc tam sekoja zaudējumi "Super Nova" (0:2), "Metta" (1:2) un "Valmieras" komandām (3:4), pret čempioniem nenoturot pat divu vārtu pārsvaru. "Riga" sezonas ievadā izrāva grūtu uzvaru pār "Jelgavu" (2:1), kam sekoja izrauts neizšķirts pret RFS (1:1) un uzvaras pār "Liepāju" (3:0) un "Audu" (2:0).

Tukuma vienībai šajā mačā nevarēja palīdzēt Valmierā vārtus guvušais Maksims Sidorovs, kurš cīņas beigās neko neizšķirošā situācijā tika pie otrā brīdinājuma, kā dēļ saņēma vienas spēles diskvalifikāciju.

Turnīra tabulas augšgalā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir "Riga", tālāk ar deviņiem punktiem piecās cīņās ir RFS, septiņus punktus četros mačos guvusi "Valmiera", bet piecos - "Auda". Seši punkti ir trīs mačus aizvadījušajai "Metta", "Liepājai" četrās spēlēs un "Jelgavai" piecās cīņās. Pa trim punktiem četrās spēlēs ir "Daugavpilij" un "Super Novai", bet piecās - "Tukums 2000"/"Telms".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.