foto: Getty Images via AFP
Latvijas hokejistu klubiem zaudējumi NHL mačos
Teodors Bļugers.
Basketbols
2023. gada 5. aprīlis, 09:57

Latvijas hokejistu klubiem zaudējumi NHL mačos

Jauns.lv/LETA

Zaudējumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačos otrdien piedzīvoja latviešu spēlētāju klubi - Vegasas "Golden Knights", Bufalo "Sabres" un Kolumbusas "Blue Jackets".

Uzbrucēju Teodora Bļugera pārstāvētā "Golden Knights" viesos papildlaikā ar 2:3 (0:2, 2:0, 0:0, 0:1) piekāpās Nešvilas "Predators" vienībai, Zemgus Girgensona komanda "Sabres" izbraukumā ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) atzina Floridas "Panthers" pārākumu, bet "Blue Jackets" bez vārtsarga Elvja Merzļikina pieteikumā ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) pretinieku laukumā zaudēja Toronto "Maple Leafs".

Girgensons savas komandas zaudējumā uz ledus bija 11 minūtes un 49 sekundes, no kurām vienu minūti un 15 sekundes spēlēja mazākumā. Latvietis izpildīja septiņus metienus pa pretinieku vārtiem, esot ražīgākais šajā rādītājā komandas rindās. Tāpat Girgensona rēķinā viens bloķēts metiens, uzvarēts vienīgais iemetiens un neitrāls lietderības koeficients.

Mača devītajā minūtē Dilans Kozenss vadībā izvirzīja "Sabres", bet perioda turpinājumā izlīdzinājumu panāca Ārons Ekblads. Uzvaru mājiniekiem nodrošināja Metjū Tkačaka precīzais metiens trešā perioda pirmajā minūtē. "Panthers" vārtsargs Alekss Laians tika galā ar 39 no 40 metieniem, bet pretējos vārtos Devons Levi atvairīja 34 no 36 mājinieku raidījumiem.

Savukārt Bļugers savas vienības neveiksmē uz ledus bija 12 minūtes un 18 sekundes, no kurām 58 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs izpildīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Viesu rindās abus vārtus guva aizsargs Alekss Pjetrandželo, kamēr mājinieku sastāvā pamatlaikā divi precīzi metieni padevās Tomijam Novakam, kuram rezultatīva piespēle arī papildlaika ceturtajā minūtē Kodija Glāsa gūtajos vārtos.

Tikmēr Merzļikins traumas dēl nebija "Blue Jackets" pieteikumā neveiksmē pret "Maple Leafs". Mājinieku rindās divus vārtus guva Zeks Astons-Rīzs, bet pa reizei precīzi bija Aleksandrs Kerfūts un Ostons Metjūzs, kamēr Kolumbusas kluba sastāvā izcēlās Džeks Rosloviks un Ēriks Robertsons.

Lasvegasas komanda ar 104 punktiem 78 spēlēs ir Klusā okeāna divīzijas un Rietumu konferences līdere un jau nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā. "Sabres" ar 81 punktu 76 spēlēs ieņem piekto vietu Atlantijas okeāna divīzijā un desmito vietu Austrumu konferencē, no "play off" zonas atpaliekot sešus punktus. Savukārt "Blue Jackets" ar 56 izcīnītiem punktiem 77 spēlēs ir vājākā komanda Austrumu konferencē un sen jau zaudējusi cerības uz iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

Tikmēr ar savu pirmo trīs gūto vārtu spēli zcēlās Dosons Mersers, palīdzot Ņūdžersijas "Devils" savā laukumā pārspēt Pitsburgas "Penguins" vienību.

Šosezon 21 gadu vecais kanādietis 78 spēlēs guvis 27 vārtus un atdevis 28 rezultatīvas piespēles, ar 55 punktiem esot komandas ceturtais rezultatīvākais uzbrucējs.

Kopumā pagājušajā sezonā NHL debitējušam centra uzbrucējam 160 izdevies iekrāt 97 (44+53) punktus.

Vēl uzvarētāju rindās pa vieniem vārtiem guva Dugijs Hamiltons un Timo Maiers, bet "Penguins" sastāvā vienīgais precīzais metiens Braiena Rasta kontā.

"Devils" ar 106 punktiem 78 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē un garantējuši sev vietu Stenlija kausa izcīņā, kamēr Pitsburgas vienības rēķinā ir 86 punkti un devītā pozīcija, par punktu atpaliekot no "wild card" zonas, kas ļautu sezonu turpināt izslēgšanas spēlēs.

Citā mačā ar 2+1 izcēlās Neitans Makinons, palīdzot čempionei Kolorādo "Avalanche" viesos ar 4:3 (2:0, 1:1, 0:2, 1:0) papildlaikā pārspēt Sanhosē "Sharks" vienību.

Makinons otrajā periodā izvirzīja savu komandu vadībā ar 3:1, bet papildlaikā guva uzvaras vārtus un tika pie 100.punkta (36+64) sezonā.

Vēl uzvarētāju sastāvā izcēlās Džeks Džonsons un Evans Rodrigess, bet mājinieku rindās divi precīzi metieni padevās Kevinam Labankam, bet viens - Jākobam Petersonam.

Panākums ļāva "Avalanche" pakāties uz ceturto vietu Rietumu konferencē un nodrošināt dalību Stenlija kausa izcīņā. Kolorado komandas kontā pēc 76 spēlēm ir 98 punkti, kamēr "Sharks" ar 60 punktiem 77 mačos konferencē ir 14. pozīcijā un uz vietu "play off" vairs nepretendē.

Vēl vienā mačā piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Edmontonas "Oilers", kas viesos ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja Losandželosas "Kings" hokejistus.

Visos viesu vārtos piedalījās šīs sezonas NHL otrs rezultatīvākais spēlētājs Leons Draizaitls, kurš atzīmējās ar 1+2, tikmēr Raiens Ņūdžents-Hopkins savā kontā ierakstīja 1+1, bet līgas rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids iekrāja vienu rezultatīvu piespēli.

Makdeivids šosezon sakrājis 147 (62+85) punktus, bet Draizaitls ar 123 (51+72) punktiem ir otrais.

"Oilers" ar 101 punktu Rietumu konferencē ir otrie, bet "Kings" ar 100 punktiem ir trešie. Abas komandas garantējušas sev vietu Stenlija kausa izcīņā.

Tikmēr sakāvi mājās otrdien piedzīvoja Monreālas "Canadiens", kas ar 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) kapitulēja Detroitas "Red Wings" priekšā.

Viesu rindās pēc septiņu spēļu pārtraukuma traumas dēļ laukuma atgriezās vārtsargs Ville Huso, kurš tika galā ar viesiem 24 mājinieku metieniem un aizvadīja savu ceturto "sauso" spēli sezonā un septīto - karjerā. 

Ar 2+1 Detroitas kluba rindās atzīmējās Davids Perons, bet vēl pa reizei precīzi bija Lūkass Raimonds, Metjū Lafs un Džo Veleno.

"Red Wings" ar 79 punktiem 77 mačos Austrumu konferencē atrodas 12. pozīcijā un saglabā teorētiskas cerības iekļūt "play off", kamēr "Canadiens" ar 66 punktiem 78 spēlēs atrodas 15. vietā un uz cīņām Stelnija kausā šosezon vairs nepretendē.