foto: VIA REUTERS
Lukaku ar "hat-trick" kaldina Beļģijas futbolistu uzvaru pār Zviedriju
Romels Lukaku salutē pēc vārtu gūšanas.
Futbols
2023. gada 25. marts, 00:12

Lukaku ar "hat-trick" kaldina Beļģijas futbolistu uzvaru pār Zviedriju

Jauns.lv/LETA

Romelu Lukaku gūstot trīs vārtus, Beļģijas vīriešu futbola izlase piektdien izcīnīja uzvaru 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē. Beļģijas futbolisti Stokholmas pievārtē notikušajā mačā ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja Zviedriju.

Mača 35.minūtē beļģus vadībā izvirzīja Lukaku, kurš pēc Dodi Lukebakio centrējuma soda laukumā uzvarēja "otrajā stāvā" un ar galvu raidīja bumbu tīklā. Šo pašu futbolistu sadarbība 49.minūtē atnesa beļģiem otros vārtus, Lukaku ar sitienu no vārtu priekšas panākot 2:0.

 Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas septiņas minūtes, Johans Bakajoko uz vārtsarga laukuma līniju piespēlēja Lukaku, kurš pirms došanās uz maiņu nokārtoja sev "hat-trick".

Zviedrijas izlasē mača 73.minūtē no rezervistu soliņa iesaistījās Zlatans Ibrahimovičs, taču pieredzējušais uzbrucējs neglāba laukuma saimniekus no zaudējuma. Ibrahimovičs 41 gada piecu mēnešu un 21 dienas vecumā kļuva par visu laiku vecāko futbolistu, kurš piedalījies Eiropas čempionātu kvalifikācijas spēlēs.

Vēl F apakšgrupā piektdien Austrija mājās ar 4:1 (2:0) uzvarēja Azerbaidžānu, austriešiem divus vārtus gūstot Marcelam Sabiceram un vienus - Mihaelam Gregoričam un Kristofam Baumgartneram, bet viesiem izceļoties Eminam Mahmudovam. Vēl F apakšgrupā spēlēs Igaunija.

G apakšgrupā Serbija mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja Lietuvu, vārtus 16.minūtē gūstot Dušanam Tadičam un 53.minūtē pēc Tadiča piespēles - Dušanam Vlahovičam.

Vispirms šajā grupā Melnkalne viesos ar 1:0 (0:0) guva virsroku pār Bulgāriju, kuru 70.minūtē sarūgtināja Nikola Krstovičs. Šajā apakšgrupā spēlēs arī Ungārija.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.