foto: Edijs Pālens/LETA
Ostapenko iekļauta Latvijas izlases sastāvā dalībai Kingas kausā
Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2023. gada 15. marts, 11:55

Ostapenko iekļauta Latvijas izlases sastāvā dalībai Kingas kausā

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko iekļauta Latvijas izlases sastāvā dalībai nākamajā mēnesī paredzētajā Billijas Džīnas Kingas kausā, liecina rīkotāju publicētais komandas sastāvs.

Latvijas sieviešu tenisa izlasei tuvākie mači paredzēti Billijas Džīnas Kingas kausa pirmajā grupā, sacensībām norisinoties no 10. līdz 15. aprīlim Antaljā, Turcijā.

Latvijas izlases sastāvā ir planētas 25. rakete Ostapenko, Daniela Vismane (WTA 293.), Diāna Marcinkēviča (WTA 389.), kā arī rangā neesošās Valērija Maija Kargina un Beatrise Zeltiņa.

Patlaban Latvijas komandas sastāvā nav valsts otrās raketes Darjas Semeņistajas (WTA 222.), bet, kā aģentūrai LETA skaidroja Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Jānis Mellups, šajā sastāvā ir iespējas veikt izmaiņas, federācija ir komunikācijā ar tenisisti un LTS cer uz viņas dalību sacensībās. 

Latvijas izlases kapteiņa pienākumus turpinās pildīt Adrians Žguns.

Eiropas/Āfrikas pirmajā grupā sacentīsies 11 valstis, kas būs sadalītas divās apakšgrupās, trīs labākajām iekļūstot "play off" kārtā. Bez Latvijas šajā līmenī spēlēs arī Bulgārija, Horvātija, Dānija, Ēģipte, Ungārija, Nīderlande, Norvēģija, Serbija, Zviedrija un Turcija.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Aļonai Ostapenko kā arī riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristm Neilandam ir iesaldēts Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atbalsta finansējums 1700 eiro mēnesī apmērā. Savukārt Vismanei un Semeņistajai ir liegts izmantot LOV pakalpojums, jo visi šie sportisti piedalās sacensībās, kurās sacenšas arī sportisti no Krievijas un Baltkrievijas. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) noteiktie normatīvi liedz šādā gadījumā saņemt valsts atbalstu. Tiesa, pārstāvot Latviju (piemēram, Billijas Džīnas Kingas kausā), pie valsts finansējuma būs iespējams tikt.

Ostapenko savos izteikumos par finansējuma iesaldēšanu pauž viedokli, ka viņa ir tenisiste, kurai nav iespējams izvēlēties, kādos turnīros startēt un piemeklēt sacensībās, kurās nestartē Krievijas vai Baltkrievijas pārstāvji. Vienīgais risinājums būtu beigt spēlēt tenisu, ko viņa negrasās darīt, jo startptautiskā federācija ir ļāvusi šādiem sportistiem piedalīties sacensībās neitrālo sportistu statusā.

Savukārt Toms Skujiņš, kurš bija viens no pirmajiem sportistiem, kas publiski nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā, aicināja izslēgt šīs valsts pārstāvjus no sporta aprites un vēlāk arī finansiāli palīdzējis kara postītajai valstij, ir sašutis, ka viņam tagad tiek uzlikts Kremļa atbalstītāja zīmogs.