foto: AP/Scanpix
Girgensona septiņi spēka paņēmieni palīdz "Sabres" pārtraukt zaudējumu sēriju
Zemgus Girgensons cīņā ar Semu Lafertiju
Hokejs
2023. gada 14. marts, 10:13

Girgensona septiņi spēka paņēmieni palīdz "Sabres" pārtraukt zaudējumu sēriju

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda pirmdien pārtrauca četru zaudējumu sēriju Nacionālajā hokeja līgā (NHL), viesos pieveicot Toronto "Maple Leafs".

"Sabres" viesos atspēlēja divu vārtu deficītu un uzvarēja ar 4:3 (0:0, 1:2, 3:1), bet latvietis pie rezultativitātes punktiem netika, toties pielietoja septiņus spēka paņēmienus.

Girgensons uz ledus bija 12 minūtes 26 sekundes, no kurām mazākumā spēlēja minūti un 12 sekundes. Latvijas hokejists izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu mājinieku raidījumu, zaudēja divos iemetienos un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2.

"Maple Leafs" rindās otrā perioda sākumā Ostons Metjūss un Kalle Jarnkroks panāca 2:0, tomēr līdz perioda izskaņai vienus vārtus viesiem atguva Džeks Kvins. Šajā trešdaļā "Sabres" pārsvars metienos vārtu rāmī bija 17:3.

Savukārt trešajā periodā divreiz Alekss Taks un reizi Dilans Kozenss bija precīzi "Sabres" sastāvā, panākot 4:2, uz ko mājinieki spēja atbildēt ar Viljama Nīlandera vārtiem mača 59. minūtē, samazinot rezultāta starpību līdz 3:4.

"Sabres" ar 71 punktu 66 cīņās pakāpās uz desmito vietu Austrumu konferencē, kamēr "Maple Leafs" ar 88 punktiem ieņem ceturto vietu.

Nākamo spēli Bufalo komanda aizvadīs trešdien viesos pret tiešajiem konkurentiem cīņā par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā Vašingtonas "Capitals", kuru kontā arī ir 71 punkts, bet viena aizvadīta spēle vairāk un 11. pozīcija konferencē.

Citā mačā NHL čempionvienības Kolorādo "Avalanche" somu uzbrucējs Arturi Lehkonens pirmdien guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, taču iedzīvojās savainojumā komandas pārliecinošā uzvarā pār Monreālas "Canadiens".

"Avalanche" viesos uzvarēja ar 8:4 (4:1, 2:1, 2:2), bet bijušais "Canadiens" uzbrucējs Lehkonens pirksta lūzuma dēļ maču pameta jau 33. minūtē.

Ar trim punktiem uzvarētāju rindās izcēlās arī uzbrucējs Valērijs Ničuškins (1+2) un aizsargs Keils Makars (0+3), bet pa diviem punktiem iekrāja Neitans Makinons, Mikko Rantanens (abiem 1+1), Logans O'Konors un Devons Tēvzs (abiem 0+2). Vēl vārtus "Avalanche" labā guva Bouens Bairams, Mets Nieto un Džozefs Teilors Komfers.

Savukārt "Canadiens" sastāvā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Džošs Andersons, bet vēl pa reizei precīzi meta Deniss Gurjanovs, Jesse Ilenens un Maiks Matesons.

"Avalanche" ar 80 punktiem 65 mačos ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Canadiens" ar 58 izcīnītiem punktiem 67 spēlēs ir 15. pozīcijā Austrumu konferencē, kur apsteidz tikai līgas vājāko komandu Kolumbusas "Blue Jackets".

Vēl vienā pirmdienas spēlē Sietlas "Kraken" savā laukumā ar 2:5 (1:2, 1:2, 0:1) piekāpās Dalasas "Stars" hokejistiem.

Uzvarētāju rindās seši spēlētāji guva vismaz divus punktus, bet rezultatīvākie ar trim punktiem bija Džeimijs Benns (1+2) un Mikko Heiskanens (0+3). Pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei šajā mačā "Stars" rindās sakrāja Jevgēņijs Dadonovs, Vaijats Džonsons, Džo Pavelskis un Džeisons Robertsons.

Mājinieku rindās precīzi metieni padevās Janni Gordam un Ēli Tolvanenam.

"Stars" ar 87 punktiem 67 mačos ieņem otro vietu Rietumu konferencē, atpaliekot par punktu vien no latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētās Vegasas "Golden Knights". Savukārt "Kraken" ar 81 punktu Rietumu konferencē ir piektie.

Jau ziņots, ka pirmdien pie uzvaras tika Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, ar viesos ar 4:3 (0:0, 1:2, 3:1) pārspēja Toronto "Maple Leafs".

"Sabres" ar 71 punktu 66 cīņās pakāpās uz desmito vietu Austrumu konferencē, kamēr "Maple Leafs" ar 88 punktiem ieņem ceturto vietu.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.