foto: Edijs Pālens/LETA
Kurucam un Šteinbergam panākumi FIBA Čempionu līgas mačos
Mārcis Šteinbergs.
Basketbols
2023. gada 9. marts, 00:07

Kurucam un Šteinbergam panākumi FIBA Čempionu līgas mačos

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs trešdien Turcijā guva piecus punktus Manrezas "Baxi" panākumā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma spēlē, bet Rodions Kurucs Strasbūrā sakrāja 11 punktus SIG uzvarā.

J apakšgrupas mačā "Baxi" viesos ar 77:76 (13:20, 17:22, 32:18, 15:16) uzvarēja Stambulas "Bahcesehir College".

Uzvaru Džeriks Hārdings ar tālmetienu panāca sešas sekundes pirms spēles beigām.

Šteinbergs laukumā bija 16 minūtes, kuru laikā grozā raidīja vienu no četriem divpunktu metieniem un vienīgo tālmetienu. Viņš atzīmējās arī ar piecām atlēkušajām bumbām, vienu personisko piezīmi, vienu kļūdu un sakrāja +/- rādītāju +3, kā arī efektivitātes koeficientu seši.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 22 gūtajiem punktiem bija Hārdings.

Turcijas vienībā ar 23 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Žerī Busiels, un 17 punktus guva Jigits Arslans.

Otrā grupas spēlē Bonnas "Telekom" ar 99:72 pieveica Viļņas "Rytas".

J apakšgrupā četras uzvaras četrās spēlēs ir svinējusi Bonnas "Telekom", trīs - Manrezas komanda, viena uzvara ir Viļņas "Rytas" basketbolistiem, bet "Bahcesehir College" zaudējusi visos četros mačos.

I grupā Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Strasbūras SIG mājās ar 86:67 (22:19, 16:11, 28:18, 20:19) pārspēja citu Francijas vienību "Dijon".

Kurucs 27 minūtēs un 50 sekundēs laukumā grozā raidīja vienu no trim divpunktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas personiskās piezīmes, četras kļūdas, viena pārķerta bumba, viens bloķēts metiens, kā arī sliktākais komandā +/- rādītājs -2 un efektivitātes koeficients 12.

Seši basketbolisti Strasbūras komandā sakrāja ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu, bet rezultatīvākais ar 16 punktiem un septiņām kļūdām bija Markuss Kīns.

Viesiem 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Markiss Makdafijs.

Pēc četrām kārtām pa trim uzvarām ir Strasbūras un Jeruzālemes "Hapoel" vienībām. Divas uzvaras ir Dižonas vienībai, bet četri zaudējumi - Holonas "Hapoel".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām katrā. Pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājas noskaidrosies dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Tikmēr Andrejs Gražulis ULEB Eirokausa mačā tika pie trīs punktiem, viņa pārstāvētajai Trento "Dolomiti Energia" piedzīvojot neveiksmi.

Trento komanda izbraukumā ar rezultātu 88:94 (20:30, 24:23, 15:17, 29:24) atzina "Gran Canaria" basketbolistu pārākumu.

Gražulis laukumā bija 23 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā grozā meta vienu no trijiem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja divus pretinieku sodus un sakrāja efektivitātes koeficientu -1.

Viesus no neveiksmes neglāba Mateo Spanjolo 23 gūtie punkti, kamēr Grankanārijas komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Nikolass Brusīno.

Trento vienība ar divām uzvarām 15 spēlēs B apakšgrupā ierindojas priekšpēdējā, devītajā pozīcijā.

ULEB Eirokausa pamatturnīrā 20 komandas sadalītas divās grupās pa desmit vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no astotdaļfināla, iekļūs katras grupas astoņas labākās komandas.

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Boloņas "Virtus" basketbolisti, kuri finālā pārspēja "Bursaspor".

Laksai un Gulbei panākumi nacionālajos čempionātos

Latvijas basketboliste Kitija Laksa trešdien Itālijas A sērijas mačā guva 12 punktus un palīdzēja Boloņas "Virtus Segafredo" pārspēt Raguzas "Passalacqua", kuras rindās spēlē Kristīne Vītola.

Boloņas vienība savā laukumā ar rezultātu 84:65 (29:19, 13:20, 15:15, 27:11) guva panākumu pār "Passalacqua".

Laksa uzvarētāju rindās laukumā bija 32 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā realizēja divus no sešiem divu punktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņas kontā arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīvas piespēle, viena pārtverta bumba, divas piezīmes, divi izprovocēti sodi, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +23.

Savukārt Raguzas komandā Vītola spēlēja 16 minūtes un 46 sekundes un guva septiņus punktus, grozā metot vienu divu punktu metienu, vienu tālmetienu un divus soda metienus. Viņa statistikā atzīmējās arī ar trīs atlēkušajām bumbām, divām kļūdām, četrām izprovocētām piezīmēm un sakrāja +/- rādītāju -16.

Vēl Līgas Ventes un Ances Aizsilas pārstāvētā "Brixia" mājās ar rezultātu 64:84 (22:24, 11:22, 17:24, 14:14) piekāpās "Crema" vienībai.

Vente laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 30 sekundēs realizēja piecus no septiņiem divu punktu metieniem un tika pie desmit punktiem, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja divus pretinieču sodus un noslēdza spēli ar +/- rādītāju -13.

Aizsila palika ārpus "Brixia" pieteikuma šim mačam.

"Virtus Segafredo" ar 21 uzvaru 23 spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet trešā ar bilanci 18-4 ir Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer". "Passalacqua" tikusi pie 12 uzvarām 23 mačos un ir septītā, kamēr "Brixia" ar diviem panākumiem 24 cīņās ierindojas pēdējā vietā 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Skio "Famila" basketbolistes, kuras finālsērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 pārspēja Boloņas "Virtus Segafredo".

Tikmēr Aleksa Gulbe Spānijas čempionāta spēlē izcēlās ar desmit punktiem, viņas pārstāvētajai Salamankas "Perfumerias Avenida" izcīnot panākumu.

Salamankas vienība savā laukumā ar rezultātu 83:46 (24:10, 26:14, 11:13, 22:9) pārspēja Vitorijas "Araski".

Gulbe laukumā bija 20 minūtes un četras sekundes, kuru laikā grozā meta četrus no sešiem divu punktu metieniem un divus soda metienus. Viņa arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja divus pretinieču sodus, sakrāja +/- rādītāju +19 un efektivitātes koeficientu 12.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 13 gūtajiem punktiem bija Jovana Nogiča, bet Vitorijas vienībā ar 12 punktiem izcēlās Katrisa Vaita.

"Perfumerias Avenida" ar 20 uzvarām 25 spēlēs turnīra tabulā atrodas pirmajā vietā, bet Paulas Strautmanes pārstāvētā Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" ar bilanci 11-13 ierindojas astotajā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Salamankas "Perfumerias Avenida", kas triumfēja arī Karalienes kausa izcīņā.