foto: Edijs Pālens/LETA
NHL komandu redzeslokā nonākušais Balinskis gatavs spēlēt pasaules čempionātā
Lielisku sezonu aizvadošais uzbrūkošā tipa aizsargs Uvis Jānis Balinskis šī gada pasaules čempionātā varētu kļūt par vienu no atslēgas figūrām Latvijas izlasē.
Hokejs
2023. gada 8. marts, 13:58

NHL komandu redzeslokā nonākušais Balinskis gatavs spēlēt pasaules čempionātā

Jauns.lv/LETA

Latvijas izlasei šī gada pasaules čempionātā, kas norisināsies Rīgā un Tamperē, piekritis palīdzēt Čehijas čempionāta rezultatīvākais aizsargs Uvis Jānis Balinskis, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka iepriekš piekrišanu palīdzēt valstsvienībai deva arī pieredzējušais uzbrucējs Kaspars Daugaviņš un aizsargs Oskars Cibuļskis, bet par karjeras noslēgšanu izlasē paziņoja divi citi pieredzējuši aizsargi Kristaps Sotnieks un Artūrs Kulda.

"Čehijas līgas rezultatīvākais aizsargs Balinskis piekritis pievienoties Latvijas nacionālajai valstsvienībai šajā pavasarī," trešdien teikts LHF paziņojumā. "Šosezon Čehijā Uvis Balinskis izcēlās 11 vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par visa turnīra rezultatīvāko aizsargu. Uvi, veiksmi playoff!"

"Šis gads būs īpašs, jo spēlēsim pie pilnām tribīnēm ar mūsu faniem," LHF citē 26 gadus veco aizsargu. "Pārstāvēt Latvijas izlasi čempionātā pašu mājās - par ko tādu esmu sapņojis kopš bērnības. Man būs liels gods būt daļai no šis komandas un palīdzēt gūt uzvaras, iepriecinot mūsu fanus.”

Balinskis Čehijas spēcīgākajā līgā šosezon pārstāv Liberecas "Bīlī Tygrži" vienību, kas regulārajā čempionātā ar 87 punktiem 52 spēlēs ierindojās piektajā vietā un izslēgšanas spēļu pirmajā kārta tiksies ar Plzeņas "Škoda", kas izcīnīja 65 punktus un kā pēdējā no 12. vietas kvalificējās "play off".

Balinska lieliskais sniegums Čehijas čempionātā ticis pamanīts arī aiz okeāna. Sarunā ar "Sporta studiju", Liberecas kluba treneris apstiprināja, ka interesi par latviešu aizsargu izrādījuši pat NHL klubi. Arī pats Balinskis sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu apstiprināja, ka par šādu interesi esot dzirdējis, bet tai pārāk lielu uzmanību nepievēršot.

Pasaules čempionāts hokejā, kuru kopīgi rīkos Tampere Somijā un Rīga Latvijā, norisināsies no 2023. gada 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās