foto: Paula Čurkste/LETA
Olimpiskie čempioni Čavars un Krūmiņš tomēr turpinās pārstāvēt Rīgas komandu
Agnis Čavars (no kreisās) un Edgars Krūmiņš tomēr turpinās pārstāvēt Rīgas komandu.
Basketbols
2023. gada 8. marts, 11:48

Olimpiskie čempioni Čavars un Krūmiņš tomēr turpinās pārstāvēt Rīgas komandu

Jauns.lv

Olimpiskie čempioni Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš turpinās spēlēt Latvijas 3x3 basketbola komandā "Rīga", portālam Jauns.lv pavēstīja vienības menedžeris Edgars Buļs.

Tāpat "Rīga" komandu papildinājis serbu basketbolists Miroslavs Pašajličs (pasaules ranga 17. numurs), bet sastāvā palikuši arī Artūrs Strēlnieks (96. vieta rangā) un Artūrs Ausējs (86. vieta pasaulē). Šobrīd Pasaules rangā Krūmiņš individuāli ir 20. pozīcijā, kamēr Čavars - 23. vietā. Pašajličs 3x3 basketbola tūrē iepriekš pārstāvējā titulēto Serbijas vienību "Liman" (šobrīd pasaules rangā 2. vieta), bet pirms tam spēlējā arī šā brīža pasaules līdervienībā "Ub". Tiesa, vairāku pasaules vadošo spēlētāju pārcelšanās uz Ķīnas klubiem, visticamāk, varētu mainīt spēku samēru pasaules tūrē un parādīties jauni vadošie klubi.

28 gadus vecais serbu saspēles vadītājs Pašajličs klasiskajā basketbolā pārstāvējis dažādas Serbijas, Bosnijas un Hercegovinas, Slovēnijas un Bulgārijas komandas. Spēcīgā Aleksandrovacas "Igokea" rindās kļuvis par divkārtēju Bosnijas čempionu un kausa ieguvēju. Pašajličs 2021. gada 12. septembrī Serbijas izlases sastāvā uzvarēja 3x3 basketbola Eiropas čempionātā Parīzē.

Kā zināms, visi četri Latvijas 3x3 basketbolisti, kuri triumfēja Tokijas olimpiskajās spēlēs Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis starpsezonā saņēma piedāvājumus pārstāvēt Ķīnas profesionālos klubus. Visi četri jau ir devušies uz treniņnometni Serbijā. Vairāku izmaiņu dēļ FIBA noteikumos ir nolemts, ka leģionāru gaitas uzsāks Miezis un Lasmanis, kamēr Čavars un Krūmiņš turpinās pārstāvēt "Rīgu".

"Radās iespēja atgriezties komandā, ar kuru esam guvuši lielākos panākumus klubu sacensībās," norāda Čavars. "Iespēju izmantojām ar lielāko prieku, lai komanda turpinātu startēt augstākajā līmenī un Rīgas vārds izskanētu pasaulē. Turpinām gatavošanos jaunajai sezonai - gan ar pazīstamiem, gan jauniem cīņu biedriem."

"3x3 basketbols vēl tikai iekaro savu vietu sporta kartē, tāpēc FIBA 3x3 klubu licencēšanas noteikumi mainās pa dienām," par Čavara un Krūmiņa atgriešanos Rīgas vienībā saka Buļs. "Tas mazliet rada neziņu puišu prātos un plānos, bet dienas galvenais prieks ir - olimpisko čempionu duets Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš turpinās pārstāvēt "Rīga 3x3" komandu! Pateicamies par uzticību mūsu atbalstītājiem "Rimi" un "William Hill", kā arī Rīgas pilsētai - jūsu atbalsts palīdzēs sagatavoties jaunajai sezonai."