foto: Edijs Pālens/LETA
Meiers palīdz Tallinas "Kalev/Cramo" pieveikt spēcīgo Bambergas "Brose"
Kādreizējam Latvijas basketbola izlases pamatsastāva centram Mārtiņam Meieram pēdējos izsaukumos nav atradusies vieta Latvijas valstsvienībā.
Basketbols
2023. gada 7. marts, 09:52

Meiers palīdz Tallinas "Kalev/Cramo" pieveikt spēcīgo Bambergas "Brose"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers pirmdien Tallinā guva astoņus punktus viņa un Zigmāra Raimo pārstāvētās Tallinas "Kalev"/"Cramo" uzvarā FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē.

"Kalev"/"Cramo" mājās pieveica Vācijas klubu Bambergas "Brose" ar 80:77 (19:24, 22:23, 20:10, 19:20).

Meiers laukumā pavadīja 18 minūtes un 37 sekundes, realizējot četrus no sešiem divpunktu metieniem un grozam garām lidojot vienīgajam tālmetienam. Tāpat viņa rēķinā arī četras atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, divas piezīmes, trīs kļūdas, +/- rādītājs +4 un efektivitātes koeficients septiņi.

Raimo bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Talliniešiem 22 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Arturs Kononcuks,bet Alteriks Gilberts guva 18 punktus.

Viesiem četri basketbolisti sakrāja no desmit līdz 15 punktiem, par rezultatīvāko kļūstot Patrikam Milleram, bet Kristianam Zengfelderam sakrājot 13 punktus un deviņas atlēkušās bumbas.

Atbildes spēle Vācijā notiks 15. martā.

Pusfinālā iekļūs uzvarētāja divu spēļu summā.

Pēc pamatturnīra pirmā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļuva otrajā posmā, kur 16 komandas tika sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

FIBA Eiropas kauss ir rangā ceturtais turnīrs Vecajā kontinentā.