VIDEO: Porziņģim 24 punkti "Wizards" zaudējumā Milvoki; Adetokunbo tiek pie ļoti savdabīga "triple double"
foto: USA Today Sports
Porziņģis mēģina nobloķēt Adetokunbo metienu
Basketbols

VIDEO: Porziņģim 24 punkti "Wizards" zaudējumā Milvoki; Adetokunbo tiek pie ļoti savdabīga "triple double"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien guva 24 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, viņa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" komandai piedzīvojot zaudējumu.

VIDEO: Porziņģim 24 punkti "Wizards" zaudējumā Mil...

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 111:117 (28:34, 20:25, 32:24, 31:34) atzina Milkovi "Bucks" pārākumu, piedzīvojot otro neveiksmi pēc kārtas.

Porziņģis 18 no saviem 24 punktiem guva jau pirmajā ceturtdaļā, taču turpinājumā vairs tik rezultatīvs nebija, kopumā realizējot  11 no 29 metieniem no spēles, tostarp tikai vienu no astoņiem tālmetieniem. Latvieša rēķinā arī precīzs vienīgais soda metiens, piecas rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, viena kļūda, četras personīgās piezīmes un labākais +/- rādītājs komandā +11.

"Wizards" rindās ar 33 punktiem rezultatīvākais bija Bredlijs Bīls, bet 17 punkti Deni Avdijas kontā.

Tikmēr viesu sastāvā ar "triple double" izcēlās Jannis Adetokunbo, kura rēķinā 23 punkti, desmit atlēkušās bumbas zem groziem un 13 rezultatīvas piespēles. 20 punktus guva Dževons Kārters, bet 19 - Džrū Holidejs.

Adetokunbo gan savu desmito atlēkušo bumbu izcīnīja ļoti savādā veidā.

"Wizards" ar 30 uzvarām 64 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, bet "Bucks" ar 46 panākumiem ir NBA līdervienība.

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs otrdien, kad viesos tiksies ar Detroitas "Pistons" basketbolistiem.

Iepriekš Dalasas "Mavericks", Dāvim Bertānam paliekot uz rezervistu soliņa, piedzīvoja neveiksmi. "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 126:130 (25:31, 37:28, 33:37, 31:34) piekāpās Fīniksas "Suns", pretiniekiem izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Dalasas vienībai izdevās iekrāt astoņu punktu pārsvaru trešās ceturtdaļas izskaņā, taču pirms noslēdzošajām 12 spēles minūtēm Fīniksas komanda atguva +1 (96:95).

Ceturtās ceturtdaļas ievadā mājiniekiem padevās astoņu punktu izrāviens, bet, tuvojoties pamatlaika beigām, rezultāts tapa neizšķirts 126:126. 11 sekundes līdz spēles beigām no pustālās distances divus punktus guva Kevins Durents, panākot "Suns" divu punktu pārsvaru. 

Luka Dončičs varēja izlīdzināt rezultātu, taču viņa metiens no tuvas distances bija neprecīzs. Pēc Dončiča piezīmes vēl divus soda metienus grozā meta Durents un nodrošināja "Suns" uzvaru.

Mājinieku rindās rezultatīvākais 34 punktiem un deviņām bumbām zem groziem bija Dončičs, bet Kairijs Ērvings pievienoja 30 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles. Fīniksas komandas panākumu sekmēja Durents un Devins Bukers, kuri guva attiecīgi 37 un 36 punktus. Bukers atdeva arī 10 rezultatīvas piespēles, kamēr Durantam septiņas atlēkušās bumbas.

Bertāns pēdējo maču aizvadīja 3. februārī, kad iedzīvojās ikra muskuļa sastiepumā. Šonedēļ viņš varēja atsākt treniņus ar komandu un šovakar bija pieteikumā spēlei, taču palika uz rezervistu soliņa. 

Latvietis šajā sezonā 34 spēlēs vidēji 11 minūtēs guvis 4,1 punktu un izcīnījis 0,9 atlēkušās bumbas. Tālmetienus viņš realizējis ar 38,1% precizitāti.

Dalasas vienība ar 33 uzvarām 65 cīņās ir septītā Rietumu konferencē, bet "Suns" ar 36 uzvarām 65 dueļos ir trīs pozīcijas augstāk.

Citā mačā Pols Džordžs guva 42 punktus, sekmējot Losandželosas "Clippers" uzvaru savā laukumā pār Memfisas "Grizzlies" vienību.

Džordžs 42 punktiem pievienoja arī 11 izcīnītas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles, bet "Clippers" pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Mājinieku rindās ar 34+10 izcēlās Kavai Lenards, bet 17 punktus guva Ēriks Gordons, kamēr "Grizzlies" sastāvā 30 punktus guva Dezmonds Beins, bet Taijuss Džons atzīmējās ar 25 gūtiem punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

"Grizzlies" šajā mačā nepalīdzēja komandas spilgtākā zvaigzne Dža Morants, kuram par ierocim līdzīga priekšmeta demonstrēšanu sociālajos tīklos piespriesta vismaz divu spēļu diskvalifikācija.

Ap plkst.5 sestdienas rītā Morants sociālās vietnes "Instagram" tiešraidē demonstrēja ierocim līdzīgu priekšmetu.

"Grizzlies" lēmusi basketbolistu diskvalificēt uz turpmākajām divām izbraukuma spēlēm pret abām Losandželosas komandām. Morants savukārt paziņoja, ka pilnībā uzņemas atbildību par notikušu un izmantos šo laiku, lai vērstos pēc palīdzības.

NBA uzsākusi izmeklēšanu un uzklausīs Morantu, kurš var tik cauri sveikā ar naudas sodu vai tikt diskvalificēts, ja tiks konstatēta viņa vaina. NBA nesen veica citu ar Morantu saistītu izmeklēšanu, kas noslēdzās ar to, ka viens no viņa draugiem saņēma liegumu uz gadu apmeklēt mājas spēles.

Rietumu konferences vicelīderes "Grizzlies" līderis Morants šajā sezonā vidēji mačā guvis 27,1 punktu un atdevis 8,2 rezultatīvas piespēles.

NBA jau iepriekš līdzīgās epizodēs pieņēmusi skarbus mērus. 2010. gadā NBA uz atlikušo sezonu jeb 50 spēlēm diskvalificēja Džilbertu Arenasu pēc tam, kad nāca klajā fotogrāfija, kurā Vašingtonas "Wizards" basketbolists bija redzams, atdarinot ar pirkstu ieroci un tēmējot uz komandas biedriem. Kā vainu pastiprinošs apstāklis bija tas, ka tobrīd pret Arenasu jau bija sākta federālā izmeklēšana citā lietā par to, ka viņš "Wizards" ģērbtuvē ienesa ieroci.

Citā svētdienas mačā 41 punktu guva Damians Lilards, palīdzot Portlendas "Trail Blazers" viesos apspēlēt Orlando "Magic" vienību.

Orlando komanda savā laukumā piekāpās ar 119:122 (27:31, 29:27, 32:34, 31:30), mājinieku rindās ar 26 punktiem rezultatīvākajam esot Paolo Bankero.

Vēl vienā spēlē 40 punktus guva Džeisons Teitums, tomēr viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" otrajā papildlaikā ar 129:131 (34:31, 27:23, 26:34, 26:25, 16:18) piekāpās Ņujorkas "Knicks", kuriem šī bija jau devītā uzvara pēc kārtas.

Mājinieku rindās 29 punktus guva Džeilens Brauns, bet ar 20+14 izcēlās Als Horfords, kamēr uzvarētāju sastāvā karjeras rezultatīvāko spēli NBA aizvadīja Imanuels Kviklijs, kurš guva 38 punktus, kā arī izcīnīja 15 atlēkušās bumbas zem groziem. Džuliuss Rendls guva 31 punktu, bet ar 29+11 ņujorkiešu rindās izcēlās Rovans Aleksandrs Barets.