foto: LETA
Daugaviņa un Indraša pārstāvētās vienības neiekļūst Vācijas čempionāta izslēgšanas spēlēs
Hokejists Miks Indrašis.
Hokejs
2023. gada 5. marts, 19:55

Daugaviņa un Indraša pārstāvētās vienības neiekļūst Vācijas čempionāta izslēgšanas spēlēs

Jauns.lv/LETA

Mika Indraša pārstāvētā Švenningenes "Wild Wings" svētdien Vācijas čempionātā izcīnīja uzvaru, taču neiekļuva izslēgšanas spēlēs, ārpus "play-off" zonas paliekot arī Izerlonas "Roosters" ar Kasparu Daugaviņu ierindā.

"Wild Wings" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 1:2, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Berlīnes "Eisbaren", noslēdzot regulāro čempionātu ar panākumu.

Indrašis šajā mačā laukumā bija 18 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem un netika pie rezultativitātes punktiem, sakrājot neitrālu lietderības koeficientu. Viņš šosezon 53 mačos guvis deviņus vārtus un sakrājis 20 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Roosters" pēdējā sezonas mačā viesos ar rezultātu 1:5 (1:1, 0:2, 0:2) piekāpās Štraubingas "Tigers".

Daugaviņš palika ārpus komandas pieteikuma spēlei un šosezon viņš 55 mačos guvis 21 vārtus un 28 reizes rezultatīvi piespēlējis, kļūstot par rezultatīvāko Izerlonas vienības spēlētāju.

"Wild Wings" ar 75 punktiem 56 mačos turnīra tabulā ieņēma 12.vietu, kamēr "Roosters" ar 73 punktiem tikpat spēlēs ierindojās 13. pozīcijā 15 komandu konkurencē. Izslēgšanas spēlēs cīnīsies regulārās čempionāta desmit labākās komandas.

Jaks turpina rezultatīvi

Latvijas hokejists Jānis Jaks svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas regulārās sezonas pēdējā spēlē izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli un palīdzēja viņa, Kristapa Zīles un Ralfa Freiberga pārstāvētajai Litvīnovas "Verva" izcīnīt panākumu.

"Verva" savā laukumā ar rezultātu 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) uzvarēja "Olomouc".

Jaks vispirms rezultatīvi piespēlēja mājinieku trešajā vārtu guvumā, bet noslēdzošās trešdaļas vidusdaļā pats raidīja ripu pretinieku vārtos. "Verva" piektajos vārtos pie rezultatīvas piespēles tika Freibergs.

Vēl Māris Bičevskis tika pie rezultatīvas piespēles un palīdzēja "Mlada Boleslav" viesos ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 1:0) pārspēt Kārļa Čukstes pārstāvēto Tršinecas "Ocelārži".

Savukārt Liberecas "Bīlī Tygrži", kuras rindās spēlē Uvis Jānis Balinskis, mājas spēlē ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā guva panākumu pār Roberta Bukarta pārstāvēto Vītkovices "Ridera".

Pēcspēles metienu sērijā, gan Balinskis, gan Bukarts nespēja realizēt "bullīti", kas atnestu uzvaru spēlē.

"Ridera" ar 102 punktiem 52 spēlēs turnīra tabulā ieņēma otro vietu un izslēgšanas spēlēs iesaistīties no ceturtdaļfinālā, kamēr "Bīlī Tygrži", "Ocelārži", "Mlada Boleslav" un "Verva" "play-off" sāks jau no pirmās kārtas.

Tikmēr Česke Budejovices "Motor" ar Mārtiņu Dzierkalu un Kristoferu Binduli ierindā izbraukumā ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) uzvarēja Plzeņas "Škoda". "Motor" regulāro čempionātu noslēdza 13. vietā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Oskara Cibuļska un Kristapa Sotnieka pārstāvētā vienība Kladno "Rytīrži" mājas spēlē ar rezultātu 5:4 (1:0, 2:2, 2:2) pārspēja Karlovi Vari "Energie", taču ar to nepietika, lai izvairītos no pēdējās vietas turnīra tabulā. Kladno hokejistiem vajadzēs aizvadīt pārspēles, lai nosargātu vietu Čehijas ekstralīgā.