foto: Paula Čurkste/LETA
Luka Banki varētu turpināt darbu ar Latvijas basketbola izlasi
Pašlaik Lukam Banki līgums ar Latvijas vīriešu basketbola izlasi ir līdz Pasaules kausa beigām, bet tas varētu tikt pagarināts.
Basketbols
2023. gada 3. marts, 12:26

Luka Banki varētu turpināt darbu ar Latvijas basketbola izlasi

Jauns.lv/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) tuvākajā laikā gatavojas pagarināt vienošanos ar vīriešu izlases pašreizējo galveno treneri Luku Banki, portāla "delfi.lv" raidījumā "Aizmugure" atklāja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šobrīd Banki līgums kā Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenajam trenerim ir spēkā līdz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra beigām, taču LBS gatavojas noslēgt ar treneri jaunu līgumu līdz 2025. gadam, kad Latvija uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru.

"Šobrīd esam ļoti tuvu tam, lai varētu noslēgt līguma pagarināšanu līdz 2025. gadam kurā mēs gribētu redzēt Banki vadam Latvijas izlasi," atklāja LBS ģenerālsekretārs

Cipruss arī izcēla to, ka itāļu speciālists ar prieku iesaistās dažādās citās aktivitātēs, kas arī saistīta ar jauniešu basketbolu, kā piemēru minot Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) treneru semināru ar Banki dalību, kas norisinājās dienu pirms pēdējās 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles.

"Personīgi tikos ar treneri un viņš pats grib palikt Latvijas izlasē. Pat ir neoficiāla informācija, ka viņš ir atteicis vairākiem piedāvājumiem, kas būtu rudenī, jo grib pilnvērtīgi darboties ar izlasi," skaidroja Cipruss. "Viņš arī saprot, ka mūsu sadarbības iespējas ārpus finansēm ir daudz lielākas nekā citām lielajām valstīm."

Banki par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2021. gada martā. Viņa vadībā Latvija pirmo reizi vēsturē kvalificējās Pasaules kausa finālturnīram, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Luka Banki par veikumu ar Latvijas vīriešu basketbola izlasi pagājušajā gadā saņēmu "Trīs Zvaigžņu balvu 2022" nominācijā Gada treneris.

"Trīs Zvaigžņu balvas 2022" apbalvošanas ceremonija un aizkulises

14. janvārī svinīgajā “Trīs Zvaigžņu balva 2022” pasniegšanas ceremonijā tika noskaidroti un sumināti pagājušā gada sporta dzīves izcilnieki 14 nominācijās. ...

gallery icon
382

"Trīs zvaigžņu balvas 2022" pasniegšanas ceremonija 2023. gada 14. janvārī

"Trīs zvaigžņu balvas 2022" pasniegšanas ceremonija 2023. gada 14. janvārī

gallery icon
287
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās