foto: EPA/Scanpix
"Arsenal" nostiprinās premjerlīgas kopvērtējuma līderpozīcijā; "Southampton" kausā zaudē ceturtās līgas klubam
Londonas "Arsenal" futbolisti priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2023. gada 2. marts, 11:58

"Arsenal" nostiprinās premjerlīgas kopvērtējuma līderpozīcijā; "Southampton" kausā zaudē ceturtās līgas klubam

Jauns.lv/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas kopvērtējuma līderpozīciju trešdien nostiprināja Londonas "Arsenal" vienība, kas savā laukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva Liverpūles "Everton" komandu.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Gabriels Martinelli, bet pa reizei precīzi sita Bukaijo Saka un Martins Ēdegors.

Panākums ļāvis "Arsenal" palielināt savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju, pašreizējo čempionvienību Mančestras "City" līdz pieciem punktiem - londoniešu rēķinā 25 spēlēs ir 60 punkti, kamēr "City" tikuši pie 55 punktiem.

Vēl vienā trešdienas spēlē "Liverpool" savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja Vulverhemptonas "Wanderers", pakāpjoties uz sesto vietu turnīra tabulā.

Spēles 73.minūtē mājinieku kapteinis Virdžils van Dijks ar galvu guva pirmos vārtus, bet 2:0 četras minūtes vēlāk nodrošināja Mohameds Salāhs.

"Liverpool" kontā tagad pēc 24 mačiem ir 39 punkti un no labāko četrinieka vienību šķir seši punkti.

"Wanderers" ar 24 puntiem 25 mačos saglabā 15 .pozīciju, bet "Everton" ar 21 punktu 25 spēlēs ieņem 18.pozīciju un atrodas izkrišanas zonā.

Tikmēr premjerlīgas vienība "Southampton" trešdien Anglijas (FA) kausa izcīņas astotdaļfinālā negaidīti piekāpās "League Two" jeb pēc spēka ceturtās līgas klubam "Grimsby Town".

Premjerlīgas pastarīte zaudēja ar 1:2 (0:1), abus vārtus ielaižot pēc pretinieku izpildītajiem 11 metru soda sitieniem.

Viesu rindās spēles 45. un 50. minūtē standartsituācijās nekļūdīgi sita Gavans Holohans, bet mājinieki spēja atgūt tikai vienus vārtus - mača 65. minūtē precīzi sita horvātu aizsargs Dūje Čaleta-Cars.

Vēl pagājušajā sezonā Klītorpsas komanda "Grimsby Town" spēlēja pēc spēka piektajā līgā, kur ierindojās sestajā vietā, taču izcīnīja tiesības spēlēt līmeni augstāk uzvarot "play off" izspēlē.

Ceturtdaļfinālā "Grimsby Town" tiksies ar citu premjerlīgas komandu Braitonas un Havas "Albion", kas piektajā kārtā ar 1:0 pieveica pēc spēka otrās līgas - "Championship" - klubu Stokas "City".

Ceturtdaļfinālu nespēja sasniegt arī Totenhemas "Hotspur" vienība, kas viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās citai "Championship" komandai Šefīldas "United". Vienīgos vārtus mājiniekiem 79. minūtē guva Ilimans Ndaije.

Šefīldas vienības pretinieki cīņā par pusfinālu būs "Championship" komanda Blekbērnas "Rovers", kura otrdien ar 2:1 (1:0) viesos negaidīti uzvarēja Lesteras "City".

Trešdien FA kausa ceturtdaļfinālu sasniedza arī Mančestras "United", kas savā laukumā ar 3:1 (0:0) divu premjerlīgas klubu duelī pieveica Vesthemas "United".

Spēles 54.minūtē viesus vadībā izvirzīja Saīds Benrahma, bet Najeda Agerda 77. minūtē savos vārtos raidītā bumba ļāva Mančestras "United" panākt izlīdzinājumu.

Uzvaras vārtus mančestriešu labā mača 90. minūtē guva 18 gadus vecais argentīniešu uzbrucējs Alehandro Garnačo, bet kompensācijas laika piektajā minūtē Freds panāca beigu rezultātu 3:1.

Mančestras "United" ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar citu premjerlīgas komandu Londonas "Fulham", kas otrdien ar 2:0 (1:0) pārspēja Līdsas "United".

Tikmēr cita Mančestras komanda "City" ceturtdaļfinālā tiksies ar "Championship" vienību "Burnley", kura trešdien ar 1:0 (0:0) pārspēja pēc spēka trešās līgas klubu "Fleetwood Town". Vienīgos vārtus mājinieku labā mača 90.minūtē guva Konors Robertss.

FA kausa ceturtdaļfināls risināsies 18. un 19. martā, bet fināls notiks 3. jūnijā Vemblija stadionā Londonā.