foto: Publicitātes foto
"Vīri kā Ozoli" - Latvijas spēkavīru sporta sezona tuvojas ar daudzām būtiskām pārmaiņām
Talantīgais spēkavīrs Mairis Kopeika treniņā.
Fitness
2023. gada 1. marts, 17:22

"Vīri kā Ozoli" - Latvijas spēkavīru sporta sezona tuvojas ar daudzām būtiskām pārmaiņām

Jauns.lv

Latvijas spēkavīru 2023. gada sezona sāksies ar Latvijas atklātā čempionāta spēkavīriem posmu Daugavpilī - 3. jūnijā, bet jau tagad notikušas vairākas būtiskas pārmaiņas sacensību norisē, portālu Jauns.lv informēja rīkotāji.

Līdz seriāla pirmajam posmam plānota intensīva treniņu programma, kurā ikviens no spēkavīriem aizvadīs gan individuālus, gan grupu treniņus, ko būs iespējams vērot arī tiešraidēs “Latvijas Spēkavīri – Latvian Strongman” sociālo tīklu profilos.

Latvijas Spēkavīru 2023. gada sezona iesākusies atklāšanas pasākumu, kurā prezentēts jauns logotips, kas izstrādāts kopā ar sezonas ģenerālsponsoru “Klondaika”, kā arī jaunu devīzi - “Vīri kā Ozoli”. Ozols simbolizē Latvijas diženumu un spēku, savukārt vārds “Spēkavīrs” nozīmē spēcīgu cilvēku. Apvienojot abus vārdus “Spēkavīrs” un “Ozols”, tika arī radīta devīze - “Vīri kā Ozoli”.

foto: Publicitātes foto
Spēkavīru jaunajai paaudzei savus padomus nodod viens no viesu laiku titulētākajiem Latvijas spēkavīriem Agris Kazeļņiks.

Latvijas atklātā čempionāta spēkavīriem 2023 kalendārs:

  1. Daugavpils posms – 3. jūnijs;
  2. Mārupes posms – 23. jūnijs;
  3. Tērvetes posms – Traktoru dienas – 1. jūlijs;
  4. Kuldīgas posms – 22. jūlijs;
  5. Ventspils posms – 5. augusts;
  6. Finālsacensības – “Akropole Rīga” – 10. septembris.

2023. gada sezonas sacensību formāts paredz aizvadīt piecus posmus, lai noskaidrotu Latvijas kausa ieguvēju, savukārt finālsacensībām tirdzniecības centrā “Akropole Rīga” kvalificēsies astoņi labākie Latvijas spēkavīri, ņemot vērā katra sportista četru labāko posmu sasniegumus.

Šajā spēkavīru sezonā paredzētas arī starptautiskas pāru sacensības, kurā piedalīsies Latvijas, Ukrainas Lietuvas un Igaunijas spēkavīri.

Tāpat vairāki mūsu sportisti visas sezonas garumā pārstāvēs Latviju arī dažādās starptautiskās sacensībās.

Vairāk jaunumiem par spēka sportu Latvijā sekojiet līdzi portāla Jauns.lv rubrikā “Vīri kā Ozoli”, kā arī “Latvijas Spēkavīri – Latvian Strongman” “Facebook”, “Instagram”, “Tik Tok” un “Youtube” kontos.