foto: Jim Dedmon-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Bļugera "Penguins" viesos pieveic "Predators" hokejistus; Kopitaram četri gūti vārti
Hokejs
2023. gada 1. marts, 08:38

Bļugera "Penguins" viesos pieveic "Predators" hokejistus; Kopitaram četri gūti vārti

Jauns.lv/LETA

Pie uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien tika Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda, kas viesos pieveica Nešvilas "Predators" vienību.

Pitsburgas hokejisti bija pārāki ar ar 3:1 (0:0, 0:0, 3:1), tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas.

Bļugers laukumā pavadīja 12 minūtes un 13 sekundes, no kurām minūti un 59 sekundes spēlēja mazākumā. Latvieša kontā viens spēka paņēmiens, viena pārtverta ripa, uzvarēti pieci no 11 iemetieniem un neitrāls lietderības koeficients.

Mājiniekus spēles 48.minūtē vadībā izvirzīja Marks Džankovskis, bet Sidnijs Krosbijs pēc četrām minūtēm panāca izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus mača 59. minūtē "Penguins" labā guva Džeisons Zakers, bet septiņas sekundes pirms finālsvilpes 3:1 ar metienu tukšos vārtos nodrošināja Braiens Rasts.

Tristans Džerijs viesu vārtos tika galā ar 24 no 25 metieniem, kamēr pretējā laukuma galā Jūse Saross atvairīja 31 no 33 metieniem.

Pēc panākuma "Penguins" ar 69 punktiem 60 spēlēs nostiprinājās astotajā vietā Austrumu konferencē, par trim punktiem apsteidzot uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" vienību, kas gan aizvadījusi par maču mazāk. Tikmēr "Predators" ar 64 punktiem 58 dueļos ir desmitajā pozīcijā Rietumu konferencē.

Nākamo spēli "Penguins" aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar Tampabejas "Lightning" hokejistiem.

Tikmēr slovēnis Anže Kopitars otrdien guva četrus vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Losandželosas "Kings" viesos pārspēt Vinipegas "Jets" vienību.

35 gadus vecais Kopitars sesto reizi NHL karjerā guva "hat trick", bet četrus vārtus vārtus vienā mačā viņam izdevās gūt otro reizi, liekot Vinipegas "Jets"savā laukumā kapitulēt ar 5:6 (2:0, 3:3, 0:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā.

Vēl vienus vārtus pamatlaikā uzvarētāju labā guva Gabriels Vilardi, bet mājinieku rindās pirmo reizi četrus punktus vienā spēlē sakrāja Džošs Morisejs, kura kontā divi vārti un divas rezultatīvas piespēles. Divus vārtus "Jets" labā guva arī Kevins Stenlunds, bet vienus - Kails Konors.

Uzvaras "bullīti" viesu rindās realizēja Adrians Kempe.

Cita otrdienas spēlē no Vašingtonas "Capitals" iemainītais krievu aizsargs Dmitrijs Orlovs guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli savas jaunās komandas Bostonas "Bruins" labā, palīdzot bostoniešiem viesos ar 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 1:0) pārspēt Kalgari "Flames" hokejistus.

31 gadu vecais Orlovs nepilnas 11 sezonas pārstāvēja "Capitals", tās rindās aizvadot 686 regulārā čempionāta spēles un 74 mačus "play off", palīdzot 2018. gadā izcīnīt Stenlija kausu. Šosezon Vašingtonas kluba rindās aizsargs 43 spēlēs guva trīs vārtus un atdeva 16 rezultatīvas piespēles, bet pirms nedēļas tika aizmainīts uz "Bruins", kuras rindās tagad trīs spēlēs iekrājis piecus (2+3) punktus.

"Bruins" rindās vārtus pamatlaikā guva arī Pavels Zaha, bet četras sekundes pirms papildlaika beigām uzvaru viesiem nodrošināja Čarlija Makavoja precīzais metiens. Viesu vārtsargs Līnuss Ulmarks atvairīja 54 no 57 metieniem pa saviem vārtiem, sasniedzot savu karjeras rekordu NHL.

Mājinieku sastāvā ar precīziem metieniem izcēlās Bleiks Koulmens, Dilons Dubē un Žonatans Iberdo.

Tikmēr pie graujošas uzvaras savā laukumā tika Otavas "Senators" vienība, kas ar 6:1 (4:1, 1:0, 1:0) pārliecinoši pieveica Detroitas "Red Wings" hokejistus.

Mājinieku rindās divus vārtus guva Ostins Vatsons, ar 1+2 izcēlās Tims Šticle, 1+1 savā kontā ierakstīja Klods Žirū un Alekss Debrinkets, bet vienus vārtus guva Breidijs Tkačaks.

"Red Wings" sastāvā vienīgais precīzais metiens Dominika Kubālika rēķinā.