foto: Instagram @iserlohnroosters_official
Daugaviņam divas rezultatīvas piespēles, Ābolam vārti
Kaspars Daugaviņš.
Hokejs
2023. gada 28. februāris, 23:54

Daugaviņam divas rezultatīvas piespēles, Ābolam vārti

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš otrdien Vācijas hokeja līgas (DEL) spēlē Minhenē tika pie divām rezultatīvām piespēlēm Izerlonas "Roosters" zaudējumā izbraukuma spēlē, bet Mika Indraša pārstāvētā Švenningenes "Wild Wings" cieta zaudējumu Diseldorfā.

"Roosters" izbraukumā ar 3:8 (1:1, 2:5, 0:2) piekāpās Minhenes "Red Bull".

Daugaviņš vairākumā asistēja Raiena O'Konora vārtu guvumā 42 sekundes pirms pirmā pārtraukuma, panākot 1:1, un Emila Puarjē vārtos 36.minūtē, panākot 3:5.

Latvijas uzbrucējs uz ledus bija 21 minūti un 11 sekundes, kuru laikā uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem.

Švenningenes "Wild Wings" viesos pēcspēles metienos ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās "Dusseldorfer EG".

Indrašis uz ledus pavadīja 18 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem.

Šosezon Daugaviņš 55 spēlēs guvis 21 vārtus un sakrājis 28 rezultatīvas piespēles, kamēr Indrašis 51 mačā ticis pie deviņiem vārtiem un 20 rezultatīvām piespēlēm.

"Roosters" ar 73 punktiem 55 cīņās turnīra tabulā ieņem 11.vietu, bet "Wild Wings" ar 72 punktiem 54 spēlēs 15 komandu konkurencē ierindojas pozīciju zemāk.

Ābolam gūti vārti

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols otrdien atzīmējās ar gūtiem vārtiem viņa un Riharda Mareņa pārstāvētās "Orebro" komandas zaudējumā savā laukumā Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) mačā. Erebrū hokejisti mājās ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:0, 0:1) piekāpās "Vaxjo".

Ābols vārtus guva 48.minūtē, panākot 1:2.

Uzbrucējs 19 minūtēs un 25 sekundēs uz ledus četrreiz meta pa vārtiem, uzvarēja pusē no 14 iemetieniem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un cīņu beidza ar +/- rādītāju +2.

Marenis deviņās minūtēs un 55 sekundēs laukumā trīsreiz meta pa vārtiem un finišēja ar +/- rādītāju -1.

Ābols šosezon 47 mačos atzīmējies ar 19 gūtiem vārtiem un 20 rezultatīvām piespēlēm, bet Marenis 15 aizvadītajās spēlēs ticis pie viena vārtu guvuma.

Ar 76 punktiem 48 mačos "Orebro" turnīra tabulā ieņem ceturto vietu 14 komandu konkurencē.  

PIespēle rezultatīvajam Balinskim

Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis otrdien rezultatīvi piespēlēja Liberecas "Bīlī Tygrži" uzvarā savā laukumā Čehijas hokeja ekstralīgas mačā.

"Bīlī Tygrži" savā laukumā ar 5:1 (1:0, 0:1, 4:0) pieveica līderkomandu Pardubices "Dynamo".

Balinskis 42. minūtē vairākumā rezultatīvi piespēlēja Martinam Faško-Rudāšam uzvaras vārtu guvumā.

20 minūtēs un 26 sekundēs laukumā Balinskis divreiz meta pa pretinieku vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un cīņu noslēdza ar +/- rādītāju +1.

Balinskis šosezon ir Čehijas virslīgas rezultatīvākais aizsargs, jo 48 mačos iekrājis 33 rezultativitātes punktus (11 vārti un 22 rezultatīvas piespēles). No Latvijas hokejistiem par viņu rezultatīvāks vien bijis Rihards Bukarts, kurš 50 mačos iekrājis 47 rezultativitātes punktus (21 vārti un 26 rezultatīvas piespēles), ieņemot trešo vietu rezultativitātē visā līgā. Bukarts regulāro sezonu ir noslēdzis atpaliekot vien no čehu veterāna Martina Ružičkas (50 punkti) un Slovākijas izlases uzbrucēja Marko Daņo (48 punkti).

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ar 98 punktiem 50 mačos atrodas otrajā vietā.

Ķēniņam un Punnenovam panākums

Uzvaru Šveices hokeja virslīgas (NL) spēlē otrdien izcīnīja Ronalda Ķēniņa un Ivara Punnenova pārstāvētā "Lausanne" vienība, kas savā laukumā ar 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) pārspēja Rapersvilas-Jonas "Lakers" komandu.

Ķēniņš uz ledus bija 13 minūtes un vienu sekundi, no kurām trīs minūtes un četras sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucēja rēķinā viens metiens pa vārtiem, viens bloķēts pretinieku raidījums un neitrāls lietderības koeficients. Savukārt Punnenovs palika uz rezervistu soliņa.

Ķēniņš šosezon NL aizvadījis 45 spēles, kurās izcēlies ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, 32 soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr Punnenovs šosezon laukumā devies 33 spēlēs, vidēji mačā savos vārtos ielaidis 2,79 ripas, atvairījis 91,39% pretinieku metienu, atdevis vienu rezultatīvu piespēli un aizvadījis vienu "sauso" spēli.

Šveices čempionāta līdervienība ir uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā komanda Ženēvas "Servette", kas 50 mačos izcīnījusi 98 punktus, "Lausanne" ar 71 punktu ieņem astoto pozīciju, bet uzbrucēja Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" ar 60 punktiem ir priekšpēdējā starp 14 komandām.

Iepriekšējā sezonā NL otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Zug" hokejisti, kuri finālsērijā ar 4-3 pieveica Cīrihes "Lions".