foto: Edijs Pālens/LETA
OHL līdervienību cīņā "Zemgale"/LLU uzvar "Mogo"/LSPA; daugavpilieši ielaiž 20 vārtus no lietuviešiem
"Zemgale/LLU" komanda.
Hokejs
2023. gada 25. februāris, 21:07

OHL līdervienību cīņā "Zemgale"/LLU uzvar "Mogo"/LSPA; daugavpilieši ielaiž 20 vārtus no lietuviešiem

Jauns.lv/LETA

Jelgavas "Zemgale"/LLU sestdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) līdervienību cīņā izbraukumā ar rezultātu 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) pārspēja "Mogo"/LSPA hokejistus, taču tas neliedza "Mogo"/LSPA kļūt par regulārā čempionāta uzvarētājiem.

Pirmajā trešdaļā "Mogo"/LSPA vadībā izvirzīja Patriks Trasūns.

Otrās trešdaļas pirmajā pusē jelgavniekiem bija iespēja izpildīt soda metienu, bet Kevinam Strādniekam neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu. Nedaudz vairāk kā divas minūtes vēlā pirmos "Zemgale"/LLU vārtus guva Roberts Vītols un izlīdzināja rezultātu.

Savukārt 33.mača minūtē Strādnieks pārspēja pretinieku vārtsargu un izvirzīja vadībā Jelgavas vienību ar 2:1.

Noslēdzošā perioda izskaņā laukuma saimnieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču "Zemgale"/LLU hokejistiem izdevās to izmantot un tukšos vārtos ripu raidīja Deniss Vilmans.

Citā mačā Rīgas "Dinamo" mājas spēlē ar rezultātu 7:4 (2:1, 3:1, 2:2) pārspēja Viļņas "Hockey Punks".

Mājinieku labā divus vārtus guva Kirils Tambijevs un Renārs Cipruss, kurš arī tika pie vienas rezultatīvas piespēles, bet pa vienai reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Gusts Jegorovs, Martins Lavrovs un Kristiāns Zelts.

Viļņas vienībā ar precīziem metieniem izcēlās Doms Janušonis, Iļja Četvertaks, Tads Kumeļausks un latviešu uzbrucējs Toms Tiļļa, kuram arī viena rezultatīva piespēle.

Savukārt "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga" viesos ar rezultātu 0:20 (0:7, 0:10, 0:3) piedzīvoja sagrāvi pret Kauņas "City".

Kauņas komandā Aivars Bendžus guva četrus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, bet Luks Žukausks sakrāja trīs vārtus un piecas rezultatīvas piespēles. Kopā uzvarētāju rindās 11 spēlētāji guva vismaz vienus vārtus.

Pamatturnīra pēdējā spēlē "Prizma" viesos pagarinājumā ar 5:6 (1:3, 2:1, 2:1, 0:1) piekāpās Elektrēnu "Energija".

Daņils Carkovskis uzvaras vārtus iemeta 11 sekundes pirms pagarinājuma beigām.

Viesiem pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Haralds Štrombergs (2+1) un Elvis Kaimiņš (1+2), bet divas rezultatīvas piespēles sakrāja Daniels Dāvis Bēķis.

Mājiniekiem pa diviem vārtiem guva Karolis Krasilnikovs un Nazars Ružnikovs, bet divus rezultativitātes punktus sakrāja arī Donats Kumeļausks, Carkovskis (abiem - 1+1), Jaroslavs Pnčenko un aizsargi Ernests Azarevics un Sergijs Lohačs (visiem - 0+2).

Par labāko mājinieku rindās tika atzīts uzbrucējs Dovīds Laimutis, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet rīdziniekiem labākā spēlētāja laurus saņēma vārtsargs Kārlis Reinis Riba.

Ar 60 punktiem 32 mačos pirmo vietu ieņēma "Mogo"/LSPA komanda, 51 punktu sakrāja "Zemgale"/LLU, 43 punktus - Rīgas "Dinamo", 38 punktus - "Prizma", 33 punktus - Hokeja skola "Rīga", 27 punktus - Kauņas "City", 26 punktus - Elektrēnu "Energija", 24 punktus - Viļņas "Hockey Punks", bet četrus punktus - "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga" hokejisti.

Šosezon līgā spēlē deviņas komandas - sešas no Latvijas un trīs no Lietuvas.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, sērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".