foto: EPA/Scanpix
Mančestras "City" nenosargā pārsvaru pār "Leipzig" un spēlē neizšķirti
Žoseps Gvardiola dod norādījumus Rijādam Mahrezam.
Futbols
2023. gada 23. februāris, 09:20

Mančestras "City" nenosargā pārsvaru pār "Leipzig" un spēlē neizšķirti

Jauns.lv/LETA

Mančestras "City" futbolisti trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā mačā nespēja nosargāt pārsvaru par "Leipzig" un spēlēja neizšķirti, kamēr Milānas "Inter" pārspēja "Porto".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"City" izbraukumā ar rezultātu 1:1 (1:0) spēlēja neizšķirti pret "Leipzig".

Viesi izvirzījās vadībā 27. minūtē, kad Rijāds Marezs pēc Ilkaja Gindogana piespēles veiksmīgi apspēlēja divus aizsargus un no salīdzinoši tuvas distances pārspēja Leipcigas komandas vārtsargu, panākot 1:0.

Pirmā puslaika turpinājumā "City" pārsvaru varēja dubultot Džeks Grīlišs, taču bumba lidoja pāri vārtiem.

Otrā puslaika ievadā mājiniekiem bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču Bendžamins Henrihs sita garām vārtu apakšējam stūrim. 70. minūtē Leipcigas komanda panāca neizšķirtu pēc tam, kad augstā lēcienā ar galvu bumbu vārtos raidīja Joško Gvardiols.

Savukārt "Inter" 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Porto".

Pirmajam puslaikam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, otrā puslaika ievadā "Porto" tika pie vairākām iespējām īsā laika nogrieznī, taču "Inter" vārtsargs Andrē Onanā spēja nosargāt mājinieku vārtus.

78. minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja "Porto" futbolists Otāviu Monteiru un bija spiests pamest laukumu, atstājot Portugāles komandu mazākumā.

Romelu Lukaku 86. minūtē vispirms ar galvu mēģināja raidīt bumbu vārtos, taču tā atsitās pret stabu un viņš bija pirmais pie atlēkušās bumbas, kuru šoreiz precīzi raidīja garām viesu vārtsargam, izvirzot vadībā mājiniekus.

Atbildes spēles norisināsies pēc trīs nedēļām, uzvarētājām divu maču summā iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pagājušajā nedēļā Lisabonas "Benfica" ar 2:0 pieveica "Club Brugge", Dortmundes "Borussia" ar 1:0 uzvarēja Londonas "Chelsea", kā arī ar tādiem pašiem rezultātiem "AC Milan" bija pārāka pār Totenhemas "Hotspur" un Minhenes "Bayern" guva virsroku pār Parīzes "Saint-Germain".

Savukārt otrdien Madrides "Real" atspēlēja divu vārtu deficītu un ar rezultātu 5:2 (2:2) uzvarēja "Liverpool", bet "Napoli" ar 2:0 (1:0) uzveica Frankfurtes "Eintracht".

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēja 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļuva astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

2021./2022. gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

Šīs sezonas fināls plānots 10. jūnijā Stambulā, Turcijā.