"Nets" pagarina līgumu ar galveno treneri Žaku Vonu
foto: AFP/Scanpix
Vona vadītā komanda kopā ar Bostonas un Filadelfijas klubiem ir viena no tikai trijām līgā, kas ir labāko desmitniekā gan uzbrukumā (septītā vieta), gan aizsardzībā (devītā vieta līgā).
Basketbols

"Nets" pagarina līgumu ar galveno treneri Žaku Vonu

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bruklinas "Nets" uz vairākiem gadiem ir pagarinājis līgumu ar galveno treneri Žaku Vonu, otrdien paziņoja klubs.

"Nets" pagarina līgumu ar galveno treneri Žaku Von...

Saskaņā ar komandas politiku darījuma nosacījumi netika publiskoti.

"Kopš sezonas sākuma, kad viņš stājās galvenā trenera amatā, Vons ir neizmērojami ietekmējis visu mūsu organizāciju," sacīja "Nets" ģenerālmenedžeris Šons Marks. "Laukumā viņš skaidri demonstrēja savas līdera dotības, spēju sazināties, vienlaikus demonstrējot spēles izpratni. Nav daudz tādu, kuri kā cilvēki būtu labāki par Vonu. Viņa raksturs ir nevainojams. Mēs esam sajūsmā, ka viņš turpmākos gadus vadīs "Nets".

Vons Bruklinas vienības galvenā trenera pienākumu izpildītāja pienākumus pārņēma 1.novembrī un par pilnvērtīgu treneri kļuva 9.novembrī.

Kopš novembra sākuma Vons ir palīdzējis "Nets" sasniegt piekto labāko rezultātu līgā (32-19). ), atpaliekot tikai no Bostonas "Celtics" (38-15), Denveras "Nuggets" (37-15), Filadelfijas "76ers" (34-15) un Milvoki "Bucks" (35-17) vienībām, kā arī sasniegt trešo labāko rādītāju izbraukumā (16-11), atpaliekot tikai Ņujorkas "Knicks" (17-9) un Bostonas (16-9) klubiem.

Vona vadītā komanda kopā ar Bostonas un Filadelfijas klubiem ir viena no tikai trijām līgā, kas ir labāko desmitniekā gan uzbrukumā (septītā vieta), gan aizsardzībā (devītā vieta līgā).

Decembrī Bruklinas vienība uzvarēja 12 no 13 spēlēm, kas ir uzvarām bagātākais mēnesis kluba vēsturē, Vonam pirmo reizi karjerā nopelnot mēneša labākā trenera laurus līgā.

"Nets" no 7.decembra līdz 2.janvārim uzvarēja 12 spēlēs pēc kārtas, sasniedzot garāko uzvaru sēriju līgā šosezon un trešo garāko uzvaru sēriju kluba vēsturē. Rekords ir 14 uzvaras pēc kārtas 2005./2006.gada sezonā.

Vons jau bija "Nets" galvenā trenera amatā 2019./2020.gada sezonā, kad vadīja komandu desmit spēlēs, izcīnot septiņas uzvaras.

Abās sezonās kopā viņa kontā "Nets" galvenā trenera amatā ir 39 uzvaras 61 spēlē (63,9%), kas ir otrs labākais galveno treneru uzvaru procents kluba vēsturē.

Vons Bruklinas klubā strādā kopš 2016.gada, kad kļuva par trenera palīgu.

Pirms nokļūšanas Bruklinā Vons divas sezonas (2010.-2012.) bija Sanantonio "Spurs" trenera asistents un Orlando "Magic" galvenais treneris (2012.-2015.), bet  2015./2016.gada sezonā bija "Spurs" skauts.

Vons NBA spēlēja 12 gadus. Karjeras 776 spēlēs ar Jūtas "Jazz", Atlantas "Hawks", "Magic", "Nets" un "Spurs" komandām Vons vidēji mačā aizvadītās 16,3 minūtēs guva 4,5 punktus un sakrāja 2,5 rezultatīvas piespēles.

Kopā ar "Spurs" Vons 2007.gadā kļuva par NBA čempionu.