foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas četriniekam 15. vieta pasaules čempionāta kalnu slēpošanā paralēlajā slalomā jauktajām komandām
Kalnu slēpotāja Liene Bondare.
Citi sporta veidi
2023. gada 14. februāris, 17:11

Latvijas četriniekam 15. vieta pasaules čempionāta kalnu slēpošanā paralēlajā slalomā jauktajām komandām

Jauns.lv/LETA

Latvijas kalnu slēpotāji Liene Bondare, Žaks Gedra, Samanta Līcīte un Miks Zvejnieks otrdien Francijā ieņēma 15.vietu pasaules meistarsacīkšu kalnu slēpošanā jaukto komandu paralēlā slaloma sacensībās, bet par čempioniem negaidīti tika kronēti amerikāņi.

Bondare ar zilajiem karodziņiem izrotāto trasi veica 24,64 sekundēs, Gedram "sarkanajā trasē" vajadzēja 22,91 sekundi, bet Līcītei - 25,03 sekundes, kamēr Zvejnieks "zilajā trasē" finišēja ar rezultātu 22,16 sekundes, Latvijas kvartetam ieņemot 15.vietu 16 kvartetu konkurencē un apsteidzot Dāniju.

Latvija bija izsēta ar 16. numuru un piekāpās sacensību galvenajai favorītei Šveicei.

Amerikāņi pirmoreiz šajā disciplīnā uzvarēja pat bez savas zvaigznes Mikeilas Šifrinas sastāvā, finālā pārspējot titula īpašnieci Norvēģiju.

Pēdējā duelī titulu izcīnīja Tomijs Fords, viņa pretiniekam Timonam Hauganam aizkavējoties starta vārtos.

Nina O'Braiena uzvarēja Kristinu Lisdālu, Aleksanders Stēns Ulsens panāca izlīdzinājumu pret Riveru Redamasu, bet Paula Molcena un Tēa Luīse Stjernesunna savu dueli beidza neizšķirti.

ASV komandu sacensībās nekad iepriekš nebija izcīnījusi medaļu pasaules čempionātā vai olimpiskajās spēlēs, pagājušajā gadā Pekinas spēlēs cīņā par bronzas medaļu zaudējot norvēģiem.

Par čempioniem kļuva arī abi amerikāņu rezervisti Keitija Hensena un Lūks Vinters.

Šifrina Pekinā bija komandas dalībniece, bet Meribelā, kur viņa ir izcīnījusi sudrabu supergigantā un cer uz panākumiem milzu slalomā un slalomā, viņa nebija iekļauta komandā.

Kanāda cīņā par bronzas medaļu pārspēja olimpiskos čempioni Austriju, bet Šveice ierindojās piektajā vietā, ceturtdaļfinālā piekāpjoties Kanādai.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Francijas kalnu kūrortos Kurševelā un Meribelā norisināsies līdz svētdienai.