Basketbols
2023. gada 9. februāris, 09:48

Kevins Durants pārcelsies uz Fīniksas "Suns"; arī Vestbrukam jauna komanda

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Kevins Durants atgriezīsies Rietumu konferencē Fīniksas “Suns” rindās lielapmēra spēlētāju apmaiņas rezultātā, vēsta NBA.com, atsaucoties uz autoritatīvā ESPN eksperta Eidriena Vožnarovska rīcībā esošo informāciju.

Bruklinas “Nets” līderis Durants pats vēlējies spēlēt Fīniksā, un kluba jaunais īpašnieks Mets Išbija vēlas iespējami ātrāk noslēgt darījumu. Par Durantu “Nets” saņems 3 spēlētājus (Mikalu Bridžesu, Kameronu Džonsonu un Džeju Krauderu), četras “drafta” 1. kārtas izvēles un 2028. gada izvēles apmaiņu, bet “Suns” kopā ar Durantu saņems Tīdžeju Vorenu, kurš jau iepriekš (no 2014. līdz 2019. gadam) pārstāvēja Fīniksas komandu.

Durants tagad kopā ar Devinu Bukeru, Krisu Polu un Deandrē Eitonu veidos vienu no iespaidīgākajiem līderu kvartetiem NBA un noteikti tiks pieskaitītu galveno pretendentu pulkam cīņā par čempiontitulu.

Tiek ziņots, ka Durants un “Nets” ceļi šķiras pēc abpusējas vienošanās labvēlīgā gaisotnē.

Tikmēr citā iespaidīgā trīs komandu un astoņu spēlētāju darījumā pie jaunas komandas ticis 2017. gada NBA regulārās sezonas vērtīgākais spēlētājs Rasels Vestbruks, kurš pārcelsies uz Jūtas "Jazz", vēsta NBA oficiālā mājaslapa, atsaucoties uz mediju "The Athletic". Darījumā starp "Jazz", Losandželosas "Lakers" un Minesotas "Timberwolves", Jūtas komandas rindas papildinās arī meksikānis Huans Toskano Andersons. Damians Džounss un vienība tiks pie 2027. gada NBA drafta pirmās kārtas "Lakers" izvēles.

Uz Minesotu dosies pieredzējušais saspēles Maiks Konlijs, par kura pakalpojumiem Mineapoles komanda interesējās jau ilgāku laiku, kā arī talanīgais kanādietis Nikeils Aleksanders-Volkers. Tāpat "Timberwolves" tiks pie iespējas samainīt 2024. gada drafta otrās kārtas izvēli ar Vašingtonas "Wizards" vai Memfisas "Grizzlies", kā arī 2025. un 2026. gada drafta "Jazz" otrās kārtas izvēlēm.

Visbeidzot "Lakers" rindās atgriezīsies viņu 2015. gada drafta (tajā gadā ar 4. numuru draftēja Kristapu Porziņģi) otrā izvēle Deandželo Rasels, kuru sniegumu iepriekš Losandželosā pārāk augstu nevērtēja. Tāpat komandai pievienosies uzbrūkošais aizsargs Maliks Bīzlijs, kurš starpsezonā pēc 2020./21. gada sezonas pavadīja 78 dienas ieslodzījumā par narkotiku glabāšanu, zagtas mantas slēpšanu un draudēšanu ar ieroci, un atlētiskais Džareds Vanderbilts.