foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Bļugera "Penguins" pieveic čempioni "Avalanche"
Latviešu uzbrucējs maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.
Hokejs
2023. gada 8. februāris, 09:24

Bļugera "Penguins" pieveic čempioni "Avalanche"

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā pieveica čempioni Kolorādo "Avalanche".

Bļugers laukumā pavadīja 11 minūtes un 45 sekundes, no kurām četras minūtes un trīs sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs pa pretinieku vārtiem metienus neizdarīja, taču pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un kā uzvarēja piecos no 11 iemetieniem, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" labā vārtus pamatlaikā guva Braiens Rasts, bet uzvaru papildlaikā nodrošināja Krisa Letanga trāpīgais raidījums, kamēr viesu rindās precīzs bija Neitans Makinons.

Mājinieku vārtsargs Keisijs Desmits atvairīja 41 no 42 metieniem, kamēr pretējā cietoksnī Pavels Francūzs tika galā ar 36 no 38 raidījumiem.

Pitsburgas klubs 50 spēlēs izcīnījis 59 punktus, kas NHL Austrumu konferencē dod astoto pozīciju, kamēr "Avalanche" ar 58 punktiem 49 mačos ir astotie Rietumos.

Nākamo maču "Penguins" aizvadīs piektdien, kad izbraukumā tiksies ar Anaheimas "Ducks" hokejistiem.

Citā mačā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Timo Maiers, palīdzot Sanhosē "Sharks" vienībai izbraukumā pieveikt Tampabejas "Lightning" komandu.

"Sharks" atspēlēja divu vārtu deficītu un bija pārāki ar 4:3 (1:3, 1:0, 1:0, 1:0) papildlaikā, uzvaras vārtus gūstot Meieram.

Pamatlaikā viesu rindās precīzi bija arī Ēriks Kārlsons un Džona Gadjovičs, bet "Lightning" rindās ar diviem precīziem metieniem izcēlās Breidens Points, bet ar vienu - Ross Koltons.

Vēl vienā mačā zaudējumu papildlaikā savā laukumā piedzīvoja arī Čikāgas "Blackhawks", kas ar 2:3 (0:0, 2:2, 0:0, 0:1) piekāpās Anaheimas "Ducks" hokejistiem.

Uzvaras vārtus papildlaika trešajā minūtē guva Frenks Vatrano, bet pamatlaikā "Ducks" sastāvā precīzi bija Brets Līsons un Džeisons Megna, kamēr mājinieku rindās ar trāpīgiem raidījumiem izcēlās Džeisons Dikinsons un Sets Stounss.

Vēl vienā mačā savus pirmos vārtus Ņujorkas "Islanders" rindās guva Bo Horvats, palīdzot savai jaunajai vienībai mājas spēlē ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) pieveikt Sietlas "Kraken" komandu.

Vārtus guva arī Daniels Bolduks, Simons Holmstrēms un Zeks Parizē, kamēr vārtsargs Iļja Sorokins mājinieku rindās tika galā ar 28 metieniem un aizvadīja savu sezonas piekto "sauso" spēli.

Citā mačā sakāvi savā laukumā piedzīvoja Nešvilas "Predators" vienība, kas ar 1:5 (1:3, 0:1, 0:1) atzina Vegasas "Golden Knights" pārākumu.

Mājiniekiem vienīgos vārtus guva Mets Dušēns, bet uzvarētāju rindās precīzi bija Maikls Amadio, Viljams Karjērs, Fils Kesels, Čandlers Stīvensons un Alekss Pjetrandželo.

Zaudējumu savu skatītāju priekšā otrdien piedzīvoja arī Detroitas "Red Wings" hokejisti, kuri ar 2:5 (1:0, 1:3, 0:2) piekāpās Edmontonas "Oilers" vienībai.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Vorens Fēgele, pa 1+1 iekrāja Evanders Keins un Raiens Ņūdžents-Hopkins, kamēr reizi precīzs bija Raiens Maklauds.

Mājinieku rindās ar gūtiem vārtiem atzīmējās Tailers Bertuci un Džo Veleno.