Ķēniņš: "Pirmajā mačā abas komandas sitīs viena otru"
Ronalds Ķēniņš ir gatavs savai karjeras pirmajai izslēgšanas spēļu sērijai.
Hokejs
2015. gada 14. aprīlis, 12:42

Ķēniņš: "Pirmajā mačā abas komandas sitīs viena otru"

Jauns.lv

Izslēgšanas turnīrā ir jāspēlē vienkārši, bet gudri, gatavojoties debijai Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, paudis Vankūveras "Canucks" komandas latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Canucks" trešdien uzsāks sēriju, kurā līdz četrām uzvarām spēkosies ar Kalgari "Flames".

Kā atzīst Ķēniņš, bērnībā viņš skatījies NHL izslēgšanas turnīra mačus, kaut tie notikuši naktī pēc Latvijas laika.

"Īpaši izslēgšanas turnīra pirmais mačs var būt ļoti fizisks, abām komandām sitot vienai otru un cenšoties uzstādīt sērijas toni," Ķēniņu citē izdevums "Vancouver Sun". "Esmu bijis izslēgšanas spēlēs iepriekš [Šveices čempionātā], tāpēc zinu, kāds hokejs tas ir. Katra kļūda maksā, tāpēc nepieciešams spēlēt viegli, būt gudram un pabeigt spēka paņēmienus."

Pirmo sezonu Ziemeļamerikā aizvadošais Ķēniņš janvāra beigās pirmoreiz karjerā tika izsaukts uz "Canucks" vienību no fārmkluba Jūtikas "Comets", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), bet vēlāk piedzīvoja debiju NHL. Pirmajos trijos mačos viņš izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, bet kopā 30 regulārā čempionāta maču laikā latvietis NHL iemeta četrus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, izpelnoties negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Canucks" vienība ar 101 punktu 82 spēlēs noslēdza sezonu ar otro vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kas deva piekto vietu Rietumu konferencē. Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas izslēgšanas spēlēs "Canucks" spēkosies ar "Flames", kas bija trešā divīzijā, turklāt Vankūveras vienībai būs mājas spēļu priekšrocības.

"Canucks" komanda 2011.gadā sasniedza līgas finālu, kurā vien ar 3-4 piekāpās Bostonas "Bruins", turpinājumā nākamajās divās sezonās apstājās jau pirmajā kārtā, bet pērn palika ārpus izslēgšanas turnīra dalībnieku vidus.

Tikmēr "Flames" Stenlija kausa izcīņu sasniegusi pirmoreiz kopš 2009.gada. Zīmīgi, ka vienību trenē slavenais kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs, kura vadībā Ķēniņš 2011./2012.gada sezonā Šveices vienībā Cīrihes "ZSC Lions" debitēja profesionālajā hokejā.

LETA / Foto: Vida Press