foto: dpa/picture-alliance
Par pasaules čempioni skeletonā kļūst vāciete Krēere
Zuzanne Krēere no Vācijas 2023. gada 27. janvārī Sanktmoricā izcīnīja uzvaru pasaules skeletona čempionātā.
Citi sporta veidi
2023. gada 27. janvāris, 18:48

Par pasaules čempioni skeletonā kļūst vāciete Krēere

Jauns.lv/LETA

Zuzanne Krēere no Vācijas 27. janvārī Sanktmoricā izcīnīja uzvaru pasaules skeletona čempionātā.

Viņa bija labākā tikai pirmajā braucienā, otrajā un trešajā ieņemot trešo vietu, bet pēdējā braucienā finišējot otrā, taču summā uzvarēja ar rezultātu četras minūtes un 33,57 sekundes.

Pirms nedēļas 24 gadus vecā Krēere kļuva par Eiropas čempionāta bronzas laureāti, bet šonedēļ izcīnīja lielāko panākumu līdzšinējā karjerā.

Otro vietu ieņēma nīderlandiete Kimberlija Bosa, kura bija ātrākā trešajā un ceturtajā braucienā, taču pirmajā dienā pēc otrās vietas pirmajā braucienā otrajā bija vien septītā. Viņa uzvarētājai zaudēja vienu sekundes simtdaļu.

Trešo vietu ieņēma Bulgārijā dzimuši Kanādas skeletoniste Mirela Rahņeva, uzvarētājai zaudējot 0,84 sekundes, bet par 0,04 sekundēm apsteidzot austrieti Janīni Floku, kura bija ātrākā otrajā braucienā.

Tikai piektā bija Eiropas čempione vāciete Tīna Hermane, bet sešinieku noslēdza kanādiete Džeina Šanela.

Blakus ierindojās divas latviešu skeletonistes, kuras pārstāv citas valstis.

32 sportistu konkurencē 24.vietu ieņēma Igauniju pārstāvošā Dārta Zunte, bet 25.vietu - Austrijas pārstāve Anna Saulīte. Viņas aizvadīja trīs braucienus, pie ceturtā tiekot vien 20 labākajām skeletonistēm.

Jau ziņots, ka piektdien vīriešu konkurencē uzvarēja Mets Vestons no Lielbritānijas skeletona izlases, apsteidzot itālieti Amedeo Banji un dienvidkorejieti Sunggi Džungu.

Sestdien un svētdien norisināsies vīriešu sacensības bobsleja divniekiem un sieviešu konkurencē monobobiem, bet svētdien - jaukto komandu stafete skeletonā.

Nākamnedēļ pasaules čempioni tiks noskaidroti parabobslejā, sieviešu divniekos un vīriešu četriniekos.

No 24.janvāra līdz 5.februārim notiek pasaules čempionāts Šveices trasē Sanktmoricā, bet pirms došanās uz Siguldu, kur no 12. līdz 19.februārim notiks pēdējais posms, bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12.februārim.