Sporta zvaigznes
2023. gada 27. janvāris, 13:33

Džokoviča tēvs komentējis video, kurā redzams kopā ar Putina pielūdzējiem

Jauns.lv

Pasaulslavenā serbu tenisista Novāka Džokoviča tēvs Srdjans Džokovičs paziņojis, ka piektdienas vakarā neapmeklēs sava dēla Austrālijas atklātā čempionāta pusfināla spēli, raksta "The Guardian".

Tenisista tēvs norādījis, ka viņam "nav nodoma tikt pieķertam" jebkādos incidentos pēc tam, kad viņš nofilmēts kopā ar Krievijas diktatora Vladimira Putina atbalstītājiem pēc viņa dēla spēles trešdienas vakarā.

foto: AFP/Scanpix
Srdjans kopār ar sievu Dijanu klātienē atbalstījis dēlu visos "Australian Open" mačos nedēļas garumā

"Es esmu šeit tikai tāpēc, lai atbalstītu savu dēlu," paziņojis Srdjans Džokovičs. "Man nebija nodoma atrādīties šādos virsrakstos vai radīt jebkādus sarežģījumus."

"Es biju ārā kopā ar Novāka līdzjutējiem, kā jau pēc visām sava dēla spēlēm, lai atzīmētu viņa uzvaru un nofotografētos ar faniem. Man nebija nodoma tikt iepītam šajā," viņš komentēja skandalozo video, kurā redzams blakus vīrietim, kurš tērpies t-kreklā ar "Z" simbolu un tur rokās Krievijas karogu ar milzīgu Putina seju. "Mana ģimene ir pārdzīvojusi kara šausmas, un mēs gribam tikai mieru."

Zināms, ka Srdjans kopā ar sievu Dijanu klātienē atbalstījis dēlu visos "Australian Open" mačos nedēļas garumā, taču Novāka centienus sasniegt turnīra finālu abi vēros no mājām, "lai netraucētu savam dēlam vai viņa pretiniekam".

"Novēlu lielisku maču un, kā vienmēr, fanošu par savu dēlu,” teikts tenisista tēva paziņojumā.

Džokovičs pret Nadalu - milžu cīņa Melburnas finālā

Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā Novaks Džokovičs svētdien Melburnā triumfēja sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā. Džokovičs ...

gallery icon
40

Džokoviča tēva paziņojumu komentējuši arī turnīra rīkotāji "Tennis Australia". "Srdjans Džokovičs ir nācis klajā ar paziņojumu, ka viņš neapmeklēs šīvakara pusfinālu. Mēs turpināsim centienus nodrošināt līdzjutēju drošību pasākumā un pieturēsimies pie savas nostājas aizliegt Baltkrievijas un Krievijas karogu demonstrēšanu. "Tennis Australia" atbalsta aicinājumus uz mieru un vardarbīgā kara izbeigšanu Ukrainā." 

Par spīti tēva neesamībai tribīnēs Džokovičs pusfināla spēli uzvarēja, iekļūstot "Australian Open" finālā, kur spēkosies ar pasaules ceturto raketi Stefanu Cicipu no Grieķijas. 

Kā iepriekš ziņots, Serbijas tenisists Novāks Džokovičs trešdien Melburnā sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu, nonākot divu uzvaru attālumā no sava 22.titula "Grand Slam" turnīros. Mačā, kurā planētas piektā rakete Džokovičs tikās ar ranga sesto numuru Andreju Rubļovu, serbs uzvarēja ar rezultātu 6-1, 6-2, 6-4.

Pusfinālā Džokovičs tikās ar 25 gadus veco amerikāni Tomiju Polu.

Tenisa zvaigzne Novāks Džokovičs, amatpersonu pavadīts, tiek deportēts no Austrālijas

gallery icon
9

Novāks Džokovičs pirmo reizi triumfē Vimbldonā

gallery icon
14