foto: AFP/Scanpix
Vai pie tenisa zvaigžņu izkrišanas no "Australian Open" vainojams "Netflix" lāsts?
Kā pēdējais no "Netflix" seriāla "Break Point" pulciņa no "Australian Open" izstājās kanādietis kanādieša Fēlikss Ožē-Aljasims
Citi sporta veidi
2023. gada 22. janvāris, 20:54

Vai pie tenisa zvaigžņu izkrišanas no "Australian Open" vainojams "Netflix" lāsts?

Jauns.lv

Filmu un seriālu straumēšanas vietnes "Netflix" skatītāji novērojuši neparastu sakritību šī gada Austrālijas atklātā čempionāta "Australian Open" turnīrā. No tā ātri vien pēc zaudējumiem izstājušās virkne uzlecošo tenisa zvaigžņu.

Nesenā kanādieša Fēliksa Ožē-Aljasima izstāšanās no turnīra nozīmē to, ka "Australian Open" sacensības jau pirmajā nedēļā ir beigušās visiem dokumentālā seriāla "Break Point" dalībniekiem.

Ranga 71.pozīcijā esošais čehs Jiržī Lehečka svētdien, 22. janvārī, planētas septīto numuru Ožē-Aljasimu pārspēja ar rezultātu 4-6, 6-3, 7-6 (7:2), 7-6 (7:3).

Pirmās piecas dokumentālās filmas epizodes, kas stāsta par topošajām tenisa zvaigznēm, tika straumētas šī mēneša sākumā.

Seriāla mērķis ir parādīt pasaulei tenisa jaunākos talantus, kuri drīz vien varētu izkļūt no Rafaela Nadala un Novāka Džokoviča ēnas.

Tomēr grieķiete Marija Sakari, amerikānis Teilors Frics, norvēģis Kaspers Rūds, itālis Mateo Beretīni, tunisiete Onsa Žabēra un austrālietis Tanasi Kokinaki jau izkrituši no gada pirmā "Grand Slam" turnīra, kas sākās 16. janvārī, savukārt austrālietis Niks Kirjoss, austrāliete Ajla Tomljanoviča un spāniete Paula Badosa traumu dēļ izstājās no turnīra vēl pirms tā sākuma. 

Tas nozīmē, ka neviens no seriālā apspriestajiem spēlētājiem, kuri visi kādā savas karjeras brīdī ir iekļuvuši pasaules labāko tenisistu desmitniekā, nav iekļuvis "Australian Open" ceturtdaļfinālā.

Tenisists Fēlikss Ožē-Aljasims šīs nedēļas sākumā par runām par tā saukto "Netflix" lāstu pasmējās. 

"Man tas likās smieklīgi," viņš sacīja žurnālistiem. “Es nezinu. Es nedomāju, ka tas ir saistīts. Varbūt spēlētāji, kuri zaudēja, varbūt viņiem šķiet, ka tas kaut kā ir saistīts. Es nedomāju, ka viņi tā domā. Tas ir smieklīgi, kā dažreiz lietas sakrīt."

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" populāra jau paspēja kļūt mirkļbirka “NetflixCurse”, un daudzi lietotāji raksta, ka tagad, pēc kanādieša izstāšanās no turnīra, “Netflix lāsts tagad ir noslēgts".

Šīs nedēļas sākumā savdabīgo sakritību komentējis arī "Netflix" Apvienotās Karalistes un Īrijas "Twitter" konts. "Lai precizētu: tā ir tikai nejaušība", uzņēmums atbildējis uz tvītu par tā saukto lāstu.