foto: Sanita Ieva Sparāne/Optibet virslīga
"Audas" kapteinis Ondoā turpinās sargāt komandas vārtus; Frīzenbihlers pārceļas uz Poliju
FK "Auda" un tās kapteini Fabrīss Ondoā (ar kausu rokās) pēc triumfa Latvijas kausa izcīņā.
Futbols
2023. gada 12. janvāris, 13:23

"Audas" kapteinis Ondoā turpinās sargāt komandas vārtus; Frīzenbihlers pārceļas uz Poliju

Jauns.lv/LETA

Kamerūniešu vārtsargs Fabriss Ondoā nākamajā sezonā turpinās pārstāvēt "Audu" un būs komandas kapteinis, trešdien paziņoja vienība.

Arī pagājušajā sezonā Ondoā bija "Audas" kapteinis un laukumā devās 30 futbola virslīgas mačos un četrās Latvijas kausa izcīņas spēlēs.

27 gadus vecais futbolists pirms pievienošanās "Audai" spēlējis "Barcelona" dublieru komandā Spānijas otrajā pēc spēka līgā, "Pobla de Mafumet", Taragonas "Gimnastic", "Sevilla" dublieru vienībā, "Alaves", kā arī Beļģijas vienībā "Oostende" un Horvātijas klubā "Istra 1961". 

Savukārt 2013./2014. gada sezonā Ondoā kopā ar "Barcelona" jauniešu komandu triumfēja UEFA Jaunatnes līgā.

Tāpat viņš aizvadījis 44 mačus Kamerūnas izlasē un 2017. gadā ne tikai palīdzēja valstsvienībai izcīnīt Āfrikas Nāciju kausu, bet arī tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu. 

2022. gada sezonā "Auda" atgriezās futbola virslīgā, izcīnot piekto vietu, kā arī uzvarēja Latvijas kausa izcīņā un ieguva pirmo trofeju komandas vēsturē.

Tikmēr Polijas futbola ekstraklases klubs Gdaņskas "Lechia" vienojies ar Latvijas komandu RFS par austriešu uzbrucēja Kevina Frīzenbihlera pāreju, ziņo "Lechia".

"Lechia", kuru pārstāv arī Latvijas izlases pussargs Kristers Tobers, pēc 17 kārtām turnīra tabulā ieņem 14. vietu 18 komandu konkurencē.

Trešdien 28 gadus vecais Frīzenbihlers sāka iziet medicīniskās pārbaudes, pēc kuru pabeigšanas tiks noslēgts līgums uz divarpus gadiem.

Iepriekšējā sezonā Frīzenbihlers Latvijas futbola virslīgā 32 mačos guva astoņus vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles, bet UEFA Konferences līgā viņa 11 cīņās bija divi precīzi sitieni un viena rezultatīva piespēle. RFS rindas viņš papildināja 2021. gada vasarā.

Frīzenbihlers "Lechia" pārstāvēja arī 2014./2015. gada sezonā, kad 16 ekstraklases mačos atzīmējās ar pieciem gūtiem vārtiem. Pēc Gdaņskas pamešanas austrietis spēlēja Vīnes "Austria", "Wolfsberger" un Grācas "Sturm" komandās dzimtenē, kā arī Vācijas vienībā "Osnabruck".

Profesionāļa karjeru Frīzenbihlers sāka Minhenes "Bayern" kluba sistēmā un bija arī Lisabonas "Benfica" paspārnē

Frīzenbihlers ir pārstāvējis visas Austrijas jauniešu izlases.

Savukārt RFS pēc abpusējās vienošanās ir pārtraucis līgumsaistības ar aizsargu Vladislavu Fjodorovu

26 gadus vecais aizsargs komandai pievienojās 2022.g ada sākumā un RFS sastāvā pavadīja vienu sezonu. Virslīgā viņš piedalījās 11 mačos, kuros nospēlētājās 543 minūtēs izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

Laukumā viņš devās arī UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijā, nospēlējot 43 minūtes pirmajā spēlē pret Maltas komandu Paolas "Hibernians".

Daugavpilī dzimušais futbolists kopš 2019.gada spēlēja "Riga" vienībā, bet pirms tam bija Rīgas "Metta", "Daugavpils" un "Ventspils" otrās komandas rindās, kā arī divus gadus bija izīrēts Polijas vienības Poznaņas "Lech" otrajai komandai.

Latvijas izlasē aizvadītajās 14 spēlēs Fjodorovs guvis vienus vārtus.