foto: USA Today Sports
Girgensona un "Sabres" uzvara papildlaikā pār "Capitals"
Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" turpina sekmīgo spēļu sēriju.
Hokejs
2023. gada 4. janvāris, 09:47

Girgensona un "Sabres" uzvara papildlaikā pār "Capitals"

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" otrdien izbraukumā svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, papildlaikā pieveicot Vašingtonas "Capitals" vienību.

"Sabres" pretinieku laukumā bija pārāki ar 5:4 (2:1, 1:1, 1:2, 1:0), svinot septīto uzvaru pēdējos astoņos mačos.

Girgensons laukumā pavadīja 13 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienus, zaudēja abos iemetienos un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.
Uzvarētāju labā ar "hat trick" un rezultatīvu piespēli izcēlās Teidžs Tompsons, kurš guva arī uzvaras vārtus papildlaika trešajā minūtē, bet 1+2 Aleksa Taka kontā.

Mājinieku sastāvā divus vārtus guva Aleksandrs Ovečkins, bet pa reizei precīzi bija Sonijs Milano un Niks Dauds.

Vēl vienā spēlē Tampabejas "Lightning" bez savainotā Rūdolfa Balcera sastāvā izbraukumā ar 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) pieveica Čikāgas "Blackhawks" vienību.

Uzvarētāju labā vārtus guva Pets Marūns, Alekss Kilorns, Brendons Hāgels un Niks Pols, kamēr mājinieku sastāvā vienīgais precīzais metiens Seta Džounsa rēķinā.

Balcers ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ nav spēlējis kopš 25.novembra.

Vēl vienā mačā kārtējo zaudējumu piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets", Latvijas vārtsargam Elvim Merzļikinam paliekot uz rezervistu soliņa. Kolumbusas vienība izbraukumā ar 0:4 (0:0, 0:3, 0:1) atzina Otavas "Senators" pārākumu.

Mājinieku rindās precīzi metieni padevās Derikam Brasāram, Timam Šticlem, Dreikam Batersonam un Ostinam Vatsonam, bet vārtos Antons Forsbergs atvairīja visus 22 viesu metienus. "Blue Jackets" vārtsargs Jonass Korpisalo tika galā ar 30 no 33 metieniem.

"Lightning" ar 49 punktu 36 spēlēs NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins"vienībai ir 44 punkti un devītā vieta, "Sabres" ar 40 punktiem ir vienu pozīciju zemāk, bet "Blue Jackets" tikusi pie 24 punktiem un ieņem pēdējo 16. vietu.

Citā spēlē trīs vārtus jeb "hat trick" guva Floridas "Panthers" uzbrucējs Metjū Tkačaks, palīdzot savai vienībai mājas spēlē ar 5:3 (2:1, 3:2, 0:0) pieveikt Arizonas "Coyotes" komandu.

Šis bija pirmais Tkačaka "hat trick" Floridas kluba rindās un ceturtais karjerā. Divas reizes uzbrucējs pa trim vārtiem guva Kalgarī "Flames" rindās regulārajā čempionātā un reizi arī Stenlija kausa izcīņā.

Tkačaka kontā šajā mačā arī rezultatīva piespēle, bet vēl divus vārtus uzvarētāju labā guva Ēriks Stāls. Viesu sastāvā ar precīziem metieniem izcēlās Džeikobs Čikrans, Kleitons Kellers un Niks Bjugstads.

Citā spēlē Ņujorkas "Rangers" savā laukumā ar 5:3 (1:2, 1:1, 3:0) pārspēja Karolīnas "Hurricanes", pārtraucot viesu 11 uzvaru sēriju.

Mājinieku sastāvā ar 1+1 izcēlās Džeikobs Trouba, Keandrē Millers, Filips Hitils un Mika Zibanejads, bet vieni vārti Artēmija Panarina kontā. Tikmēr "Hurricanes" rindās precīzi metieni padevās Brentam Bērnsam, Martinam Nečasam un Džeilenam Četfīldam.

Šis bija Karolīnas kluba pirmais zaudējums pamatlaikā pēdo 18 maču laikā.

Tikmēr drošu uzvaru viesos otrdien svinēja Ņujorkas "Islanders", kas Vankūveras "Canucks" komandai lika kapitulēt savā laukumā ar 2:6 (1:0, 1:3, 0:3).

Divus vārtus "Islanders" labā guva Žans-Gabriels Pažo, 1+2 savā kontā ierakstīja Metjū Barzals, pie 1+1 tika Keisijs Sizikass, bet vēl pa reizei precīzi bija Ātu Rati un Anders Lī, kamēr mājinieku sastāvā abus vārtus guva Bo Horvats.

Pie panākuma otrdien tika arī Nešvilas "Predators", kas savā laukumā ar 6:3 (3:1, 2:1, 1:1) apspēlēja Monreālas "Canadiens" hokejistus, sagādājot viesiem sesto zaudējumu pēc kārtas.

Mājinieku rindās ar 1+1 atzīmējās Romāns Josi, Matiass Ekholms un Tomass Novaks, pa vienam precīzam metienam Meta Dušēna, Kodija Glāsa un Koltona Sizonsa rēķinā, kamēr trīs rezultatīvas piespēles atdeva Nino Nīderraiters.

"Canadiens" sastāvā ar vārtu guvumiem izcēlās Kouls Koufīlds, Džošs Andersons un Brendans Galahers.