foto: REUTERS/SCANPIX
Eiglane un Sildaru atzīti par 2022. gada Igaunijas labākajiem sportistiem
Desmitcīņnieks Janeks Eiglane pēc medaļas izcīnīšanas Eiropas čempionātā.
Citi sporta veidi
2023. gada 2. janvāris, 10:40

Eiglane un Sildaru atzīti par 2022. gada Igaunijas labākajiem sportistiem

Jauns.lv/LETA

Desmitcīņnieks Janeks Eiglane un frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru atzīti par 2022. gada Igaunijas labākajiem sportistiem.

28 gadus vecais Eiglane Minhenē Eiropas čempionātā vieglatlētikā izcīnīja bronzas medaļu desmitcīņas sacensībās. Balsojumā viņš saņēma 194 punktus un 30 pirmās vietas.

Otro vietu ar 136 punktiem un piecām pirmajām vietā ieņēma ātrslidotājs Martens Līvs, kurš Pekinas olimpisko spēļu 1000 metru sacensībās bija septītais. Viņam ar 100 punktiem un divām pirmajām vietām sekoja ziemeļu divcīņas pārstāvis Kristjans Ilvess, bet par astoņiem punktiem mazāk un vienu pirmo vietu vairāk ceturtais bija barjersprinteris Rasmuss Megi.

Tikmēr 20 gadus vecā Sildaru izcīnīja bronzas godalgu Pekinas olimpisko spēļu sloupstaila disciplīnā. Balsojumā par Igaunijas gada sportisti viņa saņēma 201 punktu un 32 pirmās vietas. Tāpat novērtēts tika arī viņas treneris Mihkels Ustavs, kurš uzvarēja gada trenera kategorijā.

Igaunijas sporta spilgtākā zvaigzne - frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru

Kellija Sildaru pasauli pārsteidz jau no 13 gadu vecuma, kad pirmo reizi uzvarēja "X Games" frīstaila slēpošanas sloupstaila disciplīnā.

gallery icon

Otrā vieta ar 141 punktu un trīs pirmajām vietām bija cīkstonei Epai Mē, kura pērn izcīnīja bronzu pasaules čempionātā un sudrabu Eiropas meistarsacīkstēs. Trešā vieta ar 98 punktiem un četrām pirmajām vietām bija Igaunijas vadošajai tenisistei Anetei Kontaveitai, kura 2022. gadā izcīnīja vietu WTA titulu un sasniedza ranga otro pozīciju.

Par Igaunijas gada komandu tika atzīti rallija pilots Ots Tenaks un stūrmanis Martins Jerveoja, kuri 2022. gadā kļuva par pasaules vicečempioniem. Igauņu autosportistiem aptaujā pārliecinoša uzvara ar 129 punktiem un 41 pirmo vietu.

Otro vietu ar 55 punktiem un divām pirmajām vietām ieņēma Igaunijas airēšanas pārairu četrinieks, kas pasaules čempionātā izcīnīja piekto vietu.

2021. gadā par Igaunijas labākajiem sportistiem tika atzīts Megi un paukotāja Katrīna Lehisa.

Latvijā savus sporta izcilniekus godinās 14. janvārī, kad notiks "Trīs Zvaigžņu balvas" apbalvošanas ceremonija, kas no 20:40 būs skatāma TV 3 kanālā.