Hokejs
2022. gada 30. decembris, 22:55

Ābols: "Nevaram izdarīt pašu svarīgāko - dabūt ripu vārtos"

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-20 hokeja izlasei līdz šim pasaules čempionātā nav veicies ar vārtu gūšanas iespēju izmantošanu, pēc neveiksmes pret Slovākiju izcēla Latvijas valstsvienības galvenais treneris Artis Ābols.

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase piektdien ceturtajā apakšgrupas mačā ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:0, 0:2) piekāpās Slovākijai un turpinājumā spēlēs par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

"Tā ir vilšanās mums visiem, jo sapnis par ceturtdaļfinālu bija dzīvs," sarunā ar Latvijas hokeja federāciju (LHF) teica treneris. "Nespējām uzvarēt Slovākiju, tāpēc ir jāgatavojas atlikušajām spēlēm."

Latvija hokejisti jau otro spēli pēc kārtas nespēja gūt vārtus, pirms tam ar 0:3 zaudējot arī pret Somiju. Ābols norādīja, ka mačā pret Slovākiju Latvijas hokejistiem izdevies aktīvs otrais periods, kurā arī bija vairākums, taču netika izmantotas vārtu gūšanas iespējas.

"Pirmajā trešdaļā abas komandas spēlēja piesardzīgi un savu pārsvaru slovāki ieguva spēlējot vairākumā," skaidroja treneris. "Otrajā trešdaļā bijām pietiekoši agresīvi un bija labas iespējas aizķerties aiz ripām uzbrukuma zonā. Vairākums nebija slikts, taču nevaram izdarīt pašu svarīgāko - dabūt ripu vārtos."

Turpinājumā Latvijas izlase, cīnoties par vietas saglabāšanu elites divīzijā, stāsies pretī otras grupas vājākajai komandai, kas visticamāk būs Austrija vai Vācija. 

Latvijas U-20 hokeja izlase Monktonā spēkojas ar Šveici

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase otrdien Monktonā pasaules junioru čempionātā otrajā mačā pamatlaikā nenosargāja uzvaru un ar rezultātu 2:3 (1:1, ...

gallery icon

"Šobrīd labi spēlējam bez ripas un ir liela problēma ar vārtu gūšanu. Man nav ko pārmest čaļiem, jo mēs gājām un cīnījāmies, bet vārti ir vajadzīgi, lai tie dotu pārliecību gan man, gan viņiem. Bez vārtiem ir grūti uzvarēt," piebilda Ābols.

B apakšgrupā pirmajā vietā atrodas Somija, kas trīs spēlēs izcīnījusi septiņus punktus, otro vietu ieņem ASV hokejisti ar sešiem punktiem un labāko trijnieku noslēdz Slovākija, kas trīs mačos arī izcīnījusi sešus punktus. Ceturtā ir Šveice ar četriem punktiem, bet Latvija, kas aizvadījusi jau visas četras spēles, tikusi pie viena punkta un ieņēma piekto vietu.

Latvija līdz ar neveiksmi pret slovākiem zaudēja iespējas kvalificēties ceturtdaļfinālam un nākamnedēļ cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā ar A grupas vājāko komandu, kas, iespējams, tiks noskaidrota šodien paredzētajā Austrijas un Vācijas duelī.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase turnīru sāka ar zaudējumu 2:5 ASV komandai un neveiksmi pēcspēles metienos 2:3 pret Šveices jaunajiem hokejistiem, bet trešajā mačā ar 0:3 tika atzīts Somijas pārākums.

Četras labākās no piecām grupas komandām iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektās vietas ieņēmušās vienības cīnīsies par palikšanu spēcīgāko divīzijā, no kuras izkritīs vājākā komanda.

Iepriekšējā pasaules junioru čempionātā, kas augustā notika Kanādas pilsētā Edmontonā, Latvijas komanda pirmo reizi vēsturē iekļuva ceturtdaļfinālā, kopvērtējumā ierindojoties septītajā vietā. Neviena komanda no elites divīzijas neizkrita.

Sākotnēji gadu mijas čempionāta organizēšana bija uzticēta Krievijas pilsētai Novosibirskai, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šīs tiesības tika atņemtas, un čempionāta organizēšana trešo reizi pēc kārtas uzticēta Kanādai. Divas iepriekšējās reizes čempionāts notika Edmontonā.

Pasaules U-20 čempionāts elitē no 26.decembra līdz 5.janvārim norisināsies Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.