FOTO: Briedis noliek gar zemi Glovacki, kļūst par čempionu un bildina mīļoto

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" nokautēja poli Kšištofu Glovacki un savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) ...

gallery icon
Sporta zvaigznes
2022. gada 27. decembris, 15:38

Mairis Briedis izmisīgi cenšas sadraudzēties ar pasaulē slaveniem cilvēkiem

Jauns.lv

Jauns.lv

Savulaik populārais Latvijas bokseris Mairis Briedis, kurš pēc 24. februārī sāktā Krievijas iebrukuma Ukrainā zaudēja cieņu daudzu savu tautiešu acīs, pēdējos mēnešos, apzinoties, ka sportista karjera tuvojas beigām, izmisīgi cenšas kļūt populārs.

Jau vēstīts, ka apvienības "Saskaņa" rindās 14. Saeimas vēlēšanās startējušais Mairis Briedis iepriekš zibenīgos ātrumos spēja pieaudzēt savu sociālo tīklu sekotāju skaitu no pāris simtiem tūkstošu līdz nu jau gandrīz trim miljoniem. Notikušais neviļus liek aizdomāties, vai bez nonākšanas globālā starmešu gaismā un lieliem starptautiskiem panākumiem tas maz būtu iespējams, ja vien sekotāji nav nopirkti.

Mairis Briedis zaudē pasaules čempiona jostu

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien Goldkostā, Austrālijā, piedzīvoja zaudējumu austrālietim Džeijam Opetaijam un atvadījās no Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona ...

gallery icon

Tāpat visi joprojām labi atceramies izmisīgos mēģinājumus uzrunāt un izprovocēt amerikāņu jūtūberi un cīkstoni Džeiku Polu, lai tiktu pie iespējas piedalīties ienesīgākajā karjeras cīņā. Pieticīgās angļu valodas zināšanas un brīžiem sevis publiska apkaunošana nenesa cerētos augļus.

Tad Mairim sociālajos tīklos sākās īsta priekšvēlēšanu aģitācija (patiesībā tā laikam vēl nav beigusies), izmisīgi cīnoties tolaik opozīcijā esošajai "Saskaņai" būtiskajās tēmās. Krievijas virzienā stūrētais Brieža kuģis sagriezās pavisam citā virzienā un neizdevās nonākt Saeimā (ne viņam, ne partijas biedriem), kas gan jāuzskata par milzu pārsteigumu, ja cilvēks tomēr ir tik populārs sociālajos tīklos. Lai nu kā Mairis joprojām turpina cīnīties par vietu zem saules ik pa laikam publicējot kādu video, kurā palīdz tautai, bet viņa pēdējais sociālo tīklu "trends" atkal liek izbrīnā saraukt pieri. Tagad Mairis cenšas iepazīties ar pasaulē slaveniem cilvēkiem.

Bokseris tagad sācis komentēt dažādu pasaules slavenību sociālo tīklu attēlus un ierakstus, veidojot ar viņiem monologu (neviens īsti bokserim vēl nav atbildējis).

Piemēram, Briedis cenšas Īlona Maska Ziemassvētku novēlējumā izdiedelēt "patīk" no pasaulslavenā uzņēmēja.

Tāpat Mairis aicinājis pasparingot Zviedrijas futbola spīdekli Zlatanu Ibrahimoviču, kurš acīmredzami ir lieliskā sportiskajā formā.

Vēl Briedis piekritis Šakila O'Nīla novēlējumam izbaudīt cilvēkus apkārt un aicinājis to pašu darīt arī bijušo NBA zvaigzni.

Mairim arī parādījusies liela interese, kad varētu būtu gaidāmi kādi muzikāli jaunumi no "Snoop Dogg".

Prieks, ka Mairis neaizmirsa svētkos apsveikt arī sev tuvos un svarīgos cilvēkus, piemēram, aktieri un komiķi Kevinu Hārtu.

Kā arī NBA spīdekli Lebronu Džeimsu.

Tāpat bijušais Valsts policijas darbinieks centies iesaistīties diskusijā ar pazīstamo britu cīkstoni un televīzijas personību Endrjū Teitu. Latvietis pauž viedokli, ka tas, uz kādiem mērķiem cilvēks dzīvē sevi ir ieprogrammējis, ir atkarīgs no viņa skolotāja, padomdevēja blakus. Noprotams, ka Briedis lepojas ar saviem padomdevējiem.

Mairis Briedis nav aizmirsis arī apsveikt ar gaidāmo cīņu pazīstamo britu reperi un jūtūberi KSI, kam janvārī gaidāma MMA cīņa Vemblija arēnā, Londonā.

Iepriekš novērots, ka Briedis centies komentēt arī dažādu citu pasaulē slavenu cilvēku sociālo tīklu ierakstus, piemērām, bokseri sajūsmināja šefpavāra "Salt Bae" bilde, kurā viņš pieskaras Pasaules kausam futbolā, lai gan to likumīgi darīt nemaz nedrīkst.

Jau ilgāku laiku sociālajos tīklos izskan aicinājums, ka Mairim Briedim vajadzētu atslēgt internetu, lai viņš mazāk varētu pats sev kaitēt. Tāpat dzirdēti viedkļi, ka jebkāds cīņas sports bez galvas aizsargķiverēm būtu vispār jāaizliedz, jo tas atstāj neatgriezeniskus bojājumus smadzenēm. Lai nu kā internets šādā ziņā ir gana demokrātisks un Maira rīcības motīvi, visticamāk, saistās ar paša interesēm un labumu. Ne velti pēc ilgu gadu sadarbības no Maira Brieža šķīries viņa menedžeris Raimonds Zeps. Vai tas kādā veidā bijis saistīts ar sportista izdarībām internetā, pagaidām informācija nav sniegta.