foto: LETA
Kurucs debitē "Strasbourg" rindās ar 14 punktiem un piedzīvo neveiksmi FIBA Čempionu līgas spēlē
Rodions Kurucs
Basketbols
2022. gada 21. decembris, 21:55

Kurucs debitē "Strasbourg" rindās ar 14 punktiem un piedzīvo neveiksmi FIBA Čempionu līgas spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien debitēja Francijas kluba "Strasbourg" rindās ar 14 gūtiem punktiem, taču tas neglāba viņa un Kaspara Bērziņa pārstāvēto komandu no neveiksmes FIBA Čempionu līgas spēlē.

Strasbūras vienība, kuru trenē Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki, noslēdzošajā apakšgrupās spēlē izbraukumā ar rezultātu 71:89 (23:24, 19:18, 10:28, 19:19) piekāpās Sombathejas "Falco".

Kurucs laukumā bija 29 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā grozā meta četrus no astoņiem divu punktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem, kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, nopelnīja trīs piezīmes, pieļāva sešas kļūdas, pārtvēra divas piespēles, bloķēja vienu metienu, sakrāja +/- rādītāju -20 un efektivitātes koeficientu 15.

Tikmēr Bērziņš spēlēja 17 minūtes un 44 sekundes un, realizējot vienu no diviem divu punktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un divus soda metienus, tika pie 13 punktiem. Viņš statistikā atzīmējās arī ar vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli, vienu kļūdu, trīs pārtvertām piespēlēm, diviem bloķētiem metieniem, tika pie +/- rādītāja -11, noslēdzot maču ar labāko efektivitātes koeficientu vienībā 17.

Latvijas basketbolisti bija rezultatīvākie "Strasbourg" rindās, kamēr pretinieku vienībā ar 17 punktiem izcēlās Zoltāns Perls un Boriss Baraks.

"Strasbourg" ar četrām uzvarām sešās spēlēs A apakšgrupā ieņēma pirmo vietu, uzreiz nodrošinot vietu turnīra astotdaļfinālā.

Tikmēr B apakšgrupā Artūra Strautiņa pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels" savā laukumā ar rezultātu 66:90 (15:23, 25:21, 15:19, 11:27) zaudēja Vācijas komandai Bonnas "Telekom".

Strautiņš laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 13 sekundēs izcēlās ar 15 punktiem, metot grozā divus no četriem divu punktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Viņš arī tika pie piecām atlēkušajām bumbām, +/- rādītāja trīs un efektivitātes koeficienta 15.

Citā B apakšgrupas mačā Atēnu AEK ar Jāni Strēlnieku ierindā mājās ar rezultātu 80:72 (9:20, 15:20, 26:16, 30:16) pārspēja Turcijas komandu Karšijakas "Pinar".

Strēlnieks spēlēja 27 minūtes un 44 sekundes un guva 13 punktus, realizējot divus no trijiem divu punktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un trīs soda metienus. Viņš statistikā atzīmējās arī ar trīs atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm, vienu piezīmi, divām kļūdām, sakrāja +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu 13.

B apakšgrupā Atēnu komanda ar trīs uzvarām un tikpat neveiksmēm ieņēma otro vietu, nodrošinot vietu "play-in" sērijā, kamēr "UnaHotels" ar diviem panākumiem sešās spēlēs ierindojās ceturtajā pozīcijā.

32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023. gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Tikmēr Andrejs Gražulis ULEB Eirokausa devītās kārtas spēlē izcēlās ar sešiem punktiem, kas neglāba viņa pārstāvēto Trento "Dolomiti Energia" komandu no neveiksmes.

Itālijas vienība izbraukumā ar rezultātu 57:80 (14:27, 14:20, 9:15, 20:18) atzina Vroclavas "Šlask" pārākumu.

Gražulis laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 27 sekundēs grozā meta trīs no pieciem divu punktu metieniem, taču trīs reizes bija neprecīzs no tālmetienu līnijas. Viņš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva trīs kļūdas, bloķēja divus metienus, nopelnīja četras piezīmes, izprovocēja divus pretinieku sodus, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu pieci.

"Dolomiti Energia" komandā rezultatīvākais ar 14 gūtiem punktiem bija Endrū Krofords, bet mājinieku rindās 21 punktu guva Džeremija Mārtins, kurš arī tika pie sešām pārtvertām piespēlēm.

Vēl Rīgā bāzētais Ukrainas klubs Slobožanskas "Prometey" viesos ar rezultātu 75:71 (14:19, 16:17, 24:13, 21:22) guva panākumu pār Venēcijas "Umana Reyer".

Trento komanda ar divām uzvarām deviņās spēlē B apakšgrupā ierindojas devītajā pozīcijā, kamēr "Prometey" ar pieciem panākumiem deviņos mačos A apakšgrupā ieņem ceturto vietu.

ULEB Eirokausa pamatturnīrā 20 komandas sadalītas divās grupās pa desmit vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no astotdaļfināla, iekļūs katras grupas astoņas labākās komandas.

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Boloņas "Virtus" basketbolisti, kuri finālā pārspēja "Bursaspor".

Tikmēr Verners Kohs FIBA Eiropas kausa spēlē guva 17 punktus, taču viņa pārstāvētā Hertogenbosas "Heroes Den Bosch" piedzīvoja neveiksmi.

Otrā posma K apakšgrupas mačā "Heroes Den Bosch" savā laukumā ar rezultātu 63:82 (17:23, 22:23, 15:15, 9:21) piekāpās Turcijas klubam "Gaziantep".

Kohs laukumā bija 27 minūtes un 25 sekundes un realizēja divus no trijiem divu punktu metieniem, trīs no astoņiem tālmetieniem un četrus soda metienus. Viņš arī tika pie divām atlēkušajām bumbām, vienas rezultatīvas piespēles, divām piezīmēm, sakrāja +/- rādītāju divi un noslēdza maču ar labāko efektivitātes koeficientu komandā 14.

Viņš un Ostins Praiss mājinieku rindās bija rezultatīvākie, abiem gūstot pa 17 punktiem. Viesu panākumu kaldināja Koners Frankemps, kurš izcēlās ar 34 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

K apakšgrupā Hertogenbosas komanda ar divām neveiksmēm tikpat mačos ieņem trešo vietu, bet par vienu pozīciju zemāk ir Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas vienīgajā aizvadītajā mačā zaudēja.

Pēc pamatturnīra pirmā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļuva otrajā posmā, kur 16 komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās, aizvadot vēl vienu apļa turnīru ar spēlēm savā laukumā un izbraukumā. Otrā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā.

FIBA Eiropas kauss ir rangā ceturtais turnīrs Vecajā kontinentā.

Savukārt Kitija Laksa FIBA Eirolīgas spēlē guva deviņus punktus, viņas pārstāvētajai Boloņas "Virtus Segafredo" piedzīvojot neveiksmi, kamēr citos mačos zaudēja arī Aleksas Gulbes un Anetes Šteinbergas pārstāvētās vienības.

Boloņas komanda savā laukumā ar rezultātu 61:85 (10:18, 18:24, 17:18, 16:25) piekāpās Prāgas ZVVZ USK basketbolistēm.

Laksa laukumā bija 34 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā realizēja četrus no deviņiem divu punktu metieniem un vienu soda metienu, metot garām septiņus tālmetienus. Viņa statistikā atzīmējās arī ar piecām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu piezīmi, piecām kļūdām, vienu pārtvertu piespēli, +/- rādītāju -21, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu -1.

Mājinieču rindās rezultatīvākā ar 14 gūtajiem punktiem bija Sesīlija Zandalasīni, bet Šejenne Pārkera pievienoja 13 punktus un 12 bumbas zem groziem.

Prāgas komandas panākumu sekmēja Brionna Džounsa, kura guva 22 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas.

Citā spēlē Gulbes pārstāvētā Salamankas "Perfumerias Avenida" izbraukumā ar rezultātu 48:74 (13:17, 6:16, 17:22, 12:19) piekāpās Žironas "Spar". Gulbe laukumā bija piecas minūtes un divas sekundes, kuru laikā punktus neguva.

Savukārt Buržas "Tango", Šteinbergai paliekot ārpus pieteikuma mačam, viesos ar rezultātu 64:83 (17:26, 8:21, 21:14, 18:22) atzina Stambulas "Fenerbahce" pārākumu.

A apakšgrupā "Tango" ar trīs uzvarām septiņās spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Virtus Segafredo" ar diviem panākumiem septiņos mačos atrodas septītajā pozīcijā. Tikmēr B apakšgrupā "Perfumerias Avenida" ar piecām uzvarām un divām neveiksmēm ir līdervienība.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Savukārt Kristīne Vītola Itālijas A sērijas mačā guva 11 punktus un palīdzēja Raguzas "Passalacqua" izcīnīt uzvaru.

Raguzas vienība savā laukumā ar rezultātu 70:59 (17:13, 12:11, 28:18, 13:17) guva panākumu pār Monkaljēri "Akronos Tech".

Vītola spēlēja 23 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no pieciem divu punktu metieniem un vienu metienu no trīspunktu līnijas. Viņa arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu pretinieču piespēli, bloķēja divus metienus, nopelnīja četras piezīmes, izprovocēja vienu sodu un noslēdza maču ar otru labāko +/- rādītāju komandā +14.

Mājinieču rindās rezultatīvākā ar 22 punktiem bija Keiša Hemptone, kamēr zaudētājas no neveiksmes neglāba Katrīna Vestbelda un Čelsija Mičela, kuras guva pa 22 punktiem.

Kitijas Laksas pārstāvētā Boloņas "Virtus Segafredo" ar desmit uzvarām un divām neveiksmēm turnīra tabulā ieņem otro vietu, Venēcijas "Umana Reyer" ar Lauru Melderi ar tādu pašu bilanci atrodas vienu pozīciju zemāk. "Passalacqua" tikusi pie septiņām uzvarām 13 spēlēs un ir astotā, kamēr Līgas Ventes pārstāvētā "RMB Brixia" ar vienu panākumu 12 mačos ierindojas 13.pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Skio "Famila" basketbolistes, kuras finālsērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 pārspēja Boloņas "Virtus Segafredo".