foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Pārtrūkst Bļugera un "Penguins" uzvaru sērija; Šilovs atgriežas AHL ar panākumu
Teodors Bļugers cenšas kavēt Semiju Blaisu.
Hokejs
2022. gada 21. decembris, 09:52

Pārtrūkst Bļugera un "Penguins" uzvaru sērija; Šilovs atgriežas AHL ar panākumu

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda otrdien savā laukumā ar 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) pieveica Ņujorkas "Rangers" vienību, pārtraucot pretinieku septiņu uzvaru sēriju.

Mājinieku sastāvā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Sidnijs Krosbijs.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja vien deviņas minūtes, no kurām trīs minūtes un sešas sekundes spēlēja mazākumā. Latvijas uzbrucējs izpildīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja piecos no septiņiem iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pa vārtiem mājinieku labā guva arī Jevgēņijs Malkins un  Braiens Rasts, bet "Rangers" sastāvā abus precīzos metienus izpildīja Kriss Kraiders.

Citā otrdienas spēlē pieteikuma nebija Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina, bet viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" cieta kārtejo zaudējumu.

"Blue Jackets" izbraukumā tikās ar Filadelfijas "Flyers" un bija spiesti atzīt mājinieku pārākumu ar 5:3 (1:0, 2:2, 2:1).

Kolumbusas kluba vārtus sargāja Daņiils Tarasovs, kurš tika galā ar 34 no 38 metieniem.

Mājinieku rindās pa diviem vārtiem guva Treviss Koneknijs un Olivers Tipers, bet reizi precīzs bija Morgans Frosts, kamēr "Blue Jackets" sastāvā ar ptrāpīgiem metieniem atzīmējās Kirils Marčenko, Kevins Džonsons un Endrū Pīks.

Vēl vienā mačā traumas dēļ joprojām laukumā nevarēja doties latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, bet viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" izbraukuma ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Toronto "Maple Leafs" hokejistiem.

Mājinieku sastāvā vārtus guva Maikls Bantings, Ostons Metjūss, Pjērs Engvals un Viljams Nīlanders, kamēr "Lightning" sastāvā vienīgais precīzais metiens Vladislava Namestņikova kontā.

"Penguins" ar 42 punktiem 32 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, "Lightning" ar 41 punktu 31 mačā ir vienu pozīciju zemāk, bet "Blue Jackets" ar 22 punktiem 42 dueļos ir pārliecinoši pēdējā 16. vietā.

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien atvairīja 22 metienus Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē un sekmēja Ebotsfordas "Canucks" uzvaru.

"Canucks" savā laukumā ar rezultātu 6:2 (2:0, 2:1, 2:1) pārspēja Sanhosē "Barracuda" vienību.

Šilovs pirmo reizi mačā kapitulēja vien 43 sekundes pirms otrā perioda beigām. Latvijas vārtsargs šosezon 18 AHL mačos svinējis desmit uzvaras, vidēji ielaidis 2,87 ripas un atvairījis 88,9% metienu.

Kā zināms, pirmdien 21 gadu vecais Šilovs tika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Vankūveras "Canucks", tomēr zaudēto maču 1:5 pret Sentluisas "Blues" noskatījās no rezervistu soliņa un otrdien atgriezās fārmklubā.

Citā mačā uzbrucēja Raivja Ansona pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" viesos ar 2:5 (0:2, 0:2, 2:1) piekāpās Toronto "Marlies" komandai.

Ansons šajā mačā atzīmējās ar trim metieniem pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu. Latviešu hokejistam šosezon 13 mačos ir viena rezultatīva piespēle, divas soda minūtes un negatīvs lietderības koeficients -3.

"Penguins" ar 30 punktiem 24 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Canucks" ar 32 punktiem 26 cīņās ir piektajā pozīcijā Rietumos.

Šajā sezonā visas komandas AHL regulārajā čempionātā aizvadīs 72 mačus.

Tikmēr Kaspars Daugaviņš otrdien guva vārtus un realizēja pēcspēles metienu sērijas raidījumu, taču ar to nebija gana, lai Izerlonas "Roosters" komanda izcīnītu uzvaru Vācijas hokeja līgas (DEL) mačā.

"Roosters" mājās ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" hokejistiem.

Daugaviņš astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 2:1, taču nepilnas divas minūtes pirms finālsvilpes pretinieki izlīdzināja rezultātu. Pēcspēles metienu sērijā latvietis bija vienīgais no mājiniekiem, kuram izdevās pārspēt viesu vārtsargu.

Daugaviņš šajā mačā uz ledus pavadīja 18 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Viņam šajā sezonā 31 mačā ir 12 gūti vārti un 12 rezultatīvas piespēles.

DEL turnīra tabulā Mika Indraša pārstāvētā Šveningenas "Wild Wings" ar 44 izcīnītiem punktiem 30 mačos atrodas devītajā vietā, kamēr "Roosters" ar 41 punktu 31 spēlē ierindojas 11.pozīcijā 15 komandu konkurencē.

Savukārt Rodrigo Ābols otrdien guva vārtus Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) mačā, sekmējot savas un Riharda Mareņa pārstāvētās "Orebro" komandas uzvaru.

Erebrū vienība mājās ar rezultātu 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) pārspēja "Lulea" vienību.

Ābols vārtus guva otrā perioda 13.minūtē, kad ar metienu no tuvas distances realizēja vairākumu, panākdams 2:1. Viņš šajā duelī uz ledus pavadīja 18 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja 50% iemetienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. 

Marenis, atgriežoties laukumā pēc trīs spēļu diskvalifikācijas, deviņi minūšu un 12 sekunžu laikā vienreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrālas lietderības.

Ābols šosezon 27 mačos guvis astoņus vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles, bet Marenis līdzšinējās divās SHL spēlēs ir bešā.

"Orebro" pēc šī mača dosies uz Davosu, kur gada nogalē piedalīsies prestižajā Špenglera kausā.

Ar 47 punktiem 28 mačos "Orebro" turnīra tabulā ieņem ceturto vietu 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā Kārlstades "Farjestad" finālā pieveica "Lulea" vienību.

Tikmēr Roberts Bukarts otrdien guva savus 14.vārtus šajā Čehijas hokeja ekstralīgas sezonā, viņa pārstāvētajai Vītkovices "Ridera" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Ridera" izbraukumā ar rezultātu 3:4 (0:1, 2:3, 0:0, 0:1) papildlaikā atzina Hradeckrālovas "Mountfield" pārākumu.

Otrā perioda 14.minūtē Bukarts pie vārtiem dabūja atlēkušo ripu un raidīja to tīklā, tobrīd panākdams 3:2. Latviešu uzbrucējs šajā cīņā 17 minūtēs un septiņās sekundēs vienreiz meta pa vārtiem, tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šosezon Bukarts guvis 14 vārtus, kas ir ceturtais labākais rādītājs ekstralīgā, kā arī iekrājis 25 punktus, šajā rādītājā ieņemot septīto pozīciju.

Citā mačā aizsargs Kārlis Čukste atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, kamēr Tršinecas "Ocelārži" mājās ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) uzvarēja Karlovi Vari "Energie". 

Vārtu guvumā asistēja aizsargs arī aizsargs Kristaps Zīle, Litvīnovas "Verva" hokejistiem mājās ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspējot Liberecas "Bīlī Tygrži". Mājiniekiem laukumā devās arī Ralfs Fribergs, bet pieteikumā nebija Jāņa Jaka, tāpat kā pretinieku rindās Uvja Jāņa Balinska.

Ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās arī aizsargi Oskars Cibuļskis un Kristaps Sotnieks, taču viņu pārstāvētā Kladno "Rytīrži" viesos ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Brno "Kometa" komandai. Kladno vienības otrajā vārtu guvumā ar Sotnieku saspēlējās leģendārais Jaromīrs Jāgrs.

Vēl mačā, kurā tikās trīs Latvijas hokejisti, uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" savu skatītāju priekšā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja Česke Budejovices "Motor" ar uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu un aizsargu Kristoferu Binduli ierindā.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

Savukārt Ivars Punnenovs atvairīja 35 metienus un tika pie rezultatīvas piespēles Šveices hokeja virslīgas (NL) spēlē, palīdzot "Lausanne" savā laukumā ar 5:2 (0:1, 3:0, 2:1) pieveikt 'Bern" vienību.

Punnenovs spēles pēdējā minūtē asistēja Mihaelam Raflam piektajos gūtajos vārtos, kamēr Latvijas uzbrucējs "Lausanne" rindās Ronalds Ķēniņš mačam nebija pieteikts.

Latvijas vārtsargs šajā sezonā 24 mačos vidēji ielaidis 2,62 ripas un atvairījis 92,22% metienu, šajā rādītājā esot trešais labākais līgā.

Tikmēr Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" savā laukumā ar rezultātu 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) atzina Cīrihes "Lions" vienības pārākumu.

Lapinskis uz ledus bija 15 minūtes un 14 sekundes, no tām divas minūtes un 29 sekundes spēlējot vairākumā. Latviešu uzbrucējs izcēlās ar diviem metieniem pa pretinieku vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Vēl uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette"  izbraukumā spēlē ar 4:3 (2:0, 0:2, 2:1) pārspēja Rapersvilas-Jonas "Lakers" vienību.

Smons spēlēja divas minūtes un 26 sekundes, kuru laikā bloķēja vienu metienu, bet Smirnovs laukumā devās uz minūti un sešām sekundēm, izceļoties ar vienu zaudētu iemetieni. Abi Latvijas hokejisti maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Turnīra tabulā līdervienība ir "Servette", kas 30 mačos izcīnījusi 65 punktus, "Lausanne" ar 37 punktiem ieņem 11.vietu, bet "Tigers" ar tādu pat punktu skaitu ir pozīciju zemāk.

Iepriekšējā sezonā NL otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Zug" hokejisti, kuri finālā ar 4-3 pieveica Cīrihes "Lions".