foto: CAMERA PRESS/Heathcliff O'Malley / Telegraph / Vida Press
Tenisa leģenda Bekers sniedz pirmo interviju pēc atbrīvošanas no cietuma
Boriss Bekers.
Citi sporta veidi
2022. gada 20. decembris, 14:49

Tenisa leģenda Bekers sniedz pirmo interviju pēc atbrīvošanas no cietuma

Jauns.lv

Tenisa leģenda un izbijusī pasaules pirmā tenisa rakete Boriss Bekers sniedza savu pirmo interviju kopš atbrīvošanas no cietuma Apvienotajā Karalistē. Viņš tika deportēts atpakaļ uz Vāciju šīs nedēļas sākumā, sacīdams vācu skatītājiem: "Cietumā es nebiju neviens," vēsta laikraksts "The Guardian". 

Bijušais Vimbldonas čempions, izskatoties novājējis un ar jaunu matu krāsu un stilu, pastāstīja raidorganizācijai "Sat.1", ka viņš kā ieslodzītais netika saukts savā vārdā, un par viņa čempiona statusu "neviens nerunāja".

Taču viņš teica, ka izmantojis 231 cietumā pavadīto dienu, lai pārdomātu savu dzīvi, un no jauna atklājis sevī "mensch" jeb cilvēcisko pusi.

Boriss Bekers pēc bankrota brauc ar “Porsche” un “Maserati”

Londonas tiesa pagājušajā nedēļā atzina bijušo vācu tenisa zvaigzni Borisu Bekeru par bankrotējušu, jo ilgu laiku viņš nav spējis bankai ...

gallery icon

Tabloīdā "Bild" publicētajos fragmentos tenisa leģenda, sacīja, ka Vandsvortas cietumā, viņam no ēdiena bijis slikti un porcijas bija pārāk mazas, savukārt brīvā laika aktivitātes bija maz. Viņš arī teica, ka ir bijis daudz vardarbības.

Viņš aprīlī tika ieslodzīts uz divarpus gadiem par aktīvu slēpšanu 2,5 miljonu sterliņu mārciņu apmērā, lai izvairītos no parādu nomaksas pēc tam, kad tika pasludināts par bankrotējušu. 

Boriss Bekers ar sievu līksmo Oktoberfest

Kā jau kārtīgs vācietis, arī tenisa zvaigzne Boriss Bekers ar sievu Liliju devies uz Oktoberfest svētkiem Minhenē.

gallery icon

55 gadus vecais Bekers, ģērbies melnā jakā un melnā T-kreklā, sacīja: "Cietumā tu neesi nekas. Tu esi tikai skaitlis. Mans bija A2923EV. Mani nesauca par Borisu, es biju numurs. Un nevienu neinteresē, kas tu esi."

Bekers maijā tika pārvests no Vandsvortas cietuma uz Hanterkombas cietumu netālu no Nufīldas Oksfordšīrā. "Bild" reportieris sacīja, ka viņam tagad ir cita frizūra, kā arī matu krāsa, kā arī izbijusī tenisa zvaizgne ir krietni zaudējis svaru. Viņš raksturoja viņu kā pārsteidzoši nosvērtu.

Borisa Bekera ārlaulības meita Anna Jermakova zīmola „Riani” skatē

Tenisista Borisa Bekera ārlaulības meita Anna Jermakova zīmola „Riani” skatē Berlīnes modes nedēļā.

gallery icon

"Es uzskatu, ka es no jauna atklāju sevī cilvēku, tādu, kāds es reiz biju," viņš sacīja intervētājam Stīvenam Getjenam.

"Esmu guvis smagu mācību. Ļoti dārgu. Ļoti sāpīgu. Bet visa šī lieta man ir iemācījusi kaut ko ļoti svarīgu un vērtīgu. Un dažas lietas notiek laba iemesla dēļ," viņš stāstīja.

Jautāts par viņa sajūsmu beidzot pamest cietumu un atgriezties mājās pagājušajā ceturtdienā, Bekers sacīja: “No pulksten sešiem tajā rītā es sēdēju uz savas gultas malas un cerēju, ka kameras durvis atvērsies. 7.30 atnāca pēc manis, atslēdza durvis un jautāja: "Vai esi gatavs?" Es teicu: "Ejam!" Es jau visu iepriekš biju sapakojis." 

Atrodoties Hanterkombā, kas tiek izmantota, lai aizturētu noziedzniekus no ārvalstīm pirms viņu izraidīšanas, "Bild" ziņoja, ka Bekers regulāri trenējies cietuma sporta zālē un strādājis par asistentu kopā ar cietuma treneri, palīdzot citiem ieslodzītajiem - fitness un psiholoģija, balstoties uz savu pieredzi kā bijušais pasaules ranga tenisa čempions.

Bekera dēls joprojām dzīvo Apvienotajā Karalistē. Taču saskaņā ar nosacījumiem, pašam Bekeram ir aizliegts nākamo desmit gadu laikā apmeklēt valsti.