foto: Masatoshi Okauchi/Shutterstock/ Vida Press
Vimbldonas apsardze neielaiž Federeru, jo... neatpazīst
Rodžers Federers
Sporta zvaigznes
2022. gada 11. decembris, 07:53

Vimbldonas apsardze neielaiž Federeru, jo... neatpazīst

Jauns.lv

Viens no visu laiku izcilākajiem sportistiem, šveiciešu tenisists Rodžers Federers pastāstījis par kuriozu atgadījumu pirms pāris nedēļām, kā Vimbldonas apsardzes dāma viņu neielaida iekšā klubā, jo nemaz neatpazina.

Viņš pastāstīja “The Daily Show” vadītājam Trevoram Noa, ka bija ieradies Londonā uz ārsta konsultāciju, taču viss tika izdarīts ātrāk nekā plānots, un kopā ar treneri izdomāja pavadīt pāris brīvās stundas, padzerot tēju Vimbldonā.

Piegājis pie Vimbldonas kluba apsardzes dāmas, Federers vaicāja, kā ir iespējams iekļūt kluba teritorijā. Dāma apvaicājās, vai viņam ir biedra karte. Tā kā čempions automātiski kļūst par kluba biedru, Federers nebija domājis, ka jānēsā līdzi biedra karte. Bet dāma bija nepiekāpīga, jāuzrāda biedra karte. Viņš mēģināja iestāstīt apsardzei, ka parasti šeit spēlē un tādēļ ienāk pa citu pusi, bet nu pirmo reizi ieradies tad, kad turnīrs nenotiek, un gribētu uzzināt, kā iekļūt.

Atdūries kā pret sienu, viņš raidījuma vadītājam atzinās, ka tobrīd jau krita panikā un ķērās pie galējā līdzekļa. “Man tik ļoti žēl, es joprojām nespēju noticēt, ka to pateicu un joprojām šajā sakarā jūtos slikti, es paskatījos uz viņu un teicu: “Es esmu astoņas reizes uzvarējis šajā turnīrā. Lūdzu, noticiet, ka es esmu biedrs! Kā es varu ienākt?” Bet viņa tik un tā neielaida, tādēļ Federeram nācās atgriezties pie automašīnas, kur treneris apvaicājās, kā gāja. “Nemaz nejautā!” atrauca Federers.

Federers pabeidz ģimenes mājas celtniecību Šveices kalnos

Nesen pabeigta tenisista Rodžera Federera villas celtniecība Šveices kalnu kūrortā Valbellā. Sportists tur dzīvos kopā ar sievu Mirku un abu ...

gallery icon

Pēc tam tenisists nolēma apiet ēku un atrast citu ieeju, līdz pēkšņi kāds garāmgājējs, neticot savām acīm, palūdza kopīgi nofotografēties. Apsardze viņu pamanīja un ielaida, tādējādi viss beidzās labi.

Gardi pasmējušies par atgadījumu, abi ar raidījuma vadītāju bija vienisprātis, ka dāma tomēr pelnījusi atzinību, jo izrādīja principialitāti.

Mazs zēns eleganti apspēlē leģendāro Federeru

gallery icon

Vimbldonas klubs paziņoja, ka Federeram durvis vienmēr ir atvērtas. “Jūs esat laipni gaidīts jebkurā laikā,” teikts kluba oficiālajā “Twitter” kontā.

41 gadu vecais Rodžers Federers karjeras laikā ir uzvarējis 103 turnīros vienspēlē, 20 reizes izcīnījis “Grand Slam”, tostarp astoņas reizes Vimbldonā, kur pēdējo reizi triumfēja 2017. gadā. Šogad viņš noslēdza profesionāļa karjeru.

Ernests Gulbis cīnās ar slaveno šveicieti Rodžeru Federeru

gallery icon