foto: imago/PanoramiC
Samuels Eto’o neiztur apvainojumus: futbola leģenda un Kamerūnas federācijas prezidents Katarā atspārda vlogeri
Slavenais Samuels Eto'o Katarā iekūlies lielākās nepatikšanās nekā viņa valstsvienības neizkļūšana no grupas.
Futbols
2022. gada 7. decembris, 15:18

Samuels Eto’o neiztur apvainojumus: futbola leģenda un Kamerūnas federācijas prezidents Katarā atspārda vlogeri

Jauns.lv

Pamatīgās nepatikšanās Katarā iekūlies Kamerūnas visu laiku slavenākais futbolists un tagadējais Futbola federācijas prezidents Samuels Eto’o, kuram neizturēja nervi un viņš brutāli iespēris kādam vlogerim.

Pēc Brazīlijas uzvaras pār Dienvidkoreju Pasaules kausa astotdaļfinālā Dohā pie “Stadium 974” arēnas fotografējās ar futbola līdzjutējiem, un nekas neliecināja, ka dažas sekundes vēlāk izcelsies pamatīgs konflikts, un futbola zvaigzne kļūs ļoti agresīvs.

Kamerūnietis vēlējās pārmācīt kādu vīrieti ar kameru, kurš, noprotams, slavenajam sportistam pateicis kaut ko neglaimojošu. Eto’o pavadoņi mēģināja nomierināt un aizkavēt futbolistu, tomēr viņš izrāvies, pieskrējis pie vīrieša ar kameru un spēris viņam pa galvu. Vīrietis pēc spērienta nokritis zemē. Kā vēsta ESPN, cietušais bijis kāds alžīriešu jūtūberis vārdā Saīds Mamuni.

Vēlāk gan Eto’o publiski atvainojies par savu rīcību, bet cietušais esot griezies vietējā policijā:

“Es atvainojos par šo nelaimīgo publisko incidentu,” sācis savu sakāmo Eto’o, tomēr pārgājis uz kritiku Alžīrijas futbola līdzjutējiem. “Es turpināšu izvairīties no dažu Alžīrijas futbola līdzjutēju provokācijām un apvainojumiem krāpšanā, neraugoties uz pierādījumu trūkumu.”

Kā norāda Eto’o, alžīriešu apvainojumi sākušies pēc 29. martā notikušās Pasaules kausa kvalifikācijas spēles starp Alžīriju un Kamerūnu. Arī Pasaules kausa finālturnīra laikā tas turpinājies.

Alžīrijas un Kamerūnas duelis izšķirošajā Pasaules kausa kvalifikācijas kārtā bija ļoti skandalozs. Pēc minimālas uzvaras ar 1:0 pirmajā mačā alžīrieši viesos piekāpās ar 1:2. Šajā mačā netrūka ļoti apšaubāmu Gambijas tiesneša Bakari Gasama svilpju un nepamanītu epizožu. Turklāt kamerūnieši nepieciešamo pārsvaru guva kompensācijas laikā pēdējā sekundē, bet alžīriešiem netika dota iespēja atspēlēties. Alžīrija par notikušo iesniedza protestu, tomēr tas netika apmierināts.

Kā sarunā ar ESPN atklāja Saīds Mamuni, Eto’o esot aizsvilies pēc viņa jautājuma, vai viņš esot piekukuļojis tiesnesi Alžīrijai liktenīgajā mačā.

Kamerūna Pasaules kausa finālturnīrā, neraugoties uz uzvaru pār Brazīliju, nespēja izkļūt no grupas, paliekot trešā vietā aiz Brazīlijas un Šveices, bet apsteidzot Serbiju.