Bertāns nedodas laukumā "Mavericks" panākumā pret "Nuggets"; Dončičam "triple-double"
foto: USA Today Sports
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien palika uz rezervistu soliņa Nacionālās basketbola asociācijas mačā.
Basketbols
2022. gada 7. decembrī, 08:21

Bertāns nedodas laukumā "Mavericks" panākumā pret "Nuggets"; Dončičam "triple-double"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien palika uz rezervistu soliņa Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" viesos pārspēja Denveras "Nuggets" vienību.

Bertāns nedodas laukumā "Mavericks" panākumā pret ...

Dalasiešu rindās ar sezonas sesto "triple-double" izcēlās Luka Dončičs, liekot mājiniekiem "Nuggets" piedzīvot zaudējumu savā laukumā ar 115:116 (29:36, 29:28, 28:27, 29:25).

Bertāns, kurš iepriekšējos divos mačos palika bez punktiem, bija "Mavericks" pieteikumā, tomēr laukumā nedevās.

Viesiem Dončičs guva 22 punktus, atdeva 12 rezultatīvas piespēles un izcīnīja desmit bumbas zem groziem, tiekot pie karjeras 52. "triple-doble". Ar pieciem šādiem mačiem viņš šajā statistikā ir sezonas līderis. Rezultatīvākais "Mavericks" rindās ar 29 punktiem bija Tims Hārdavejs, bet Doriana Finnija-Smita kontā 19 punkti.

"Nuggets" līderis Nikola Jokičs guva 19 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un tik pat reizes rezultatīvi piespēlēja, kamēr rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Ārons Gordons, kura rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas.

"Mavericks" šī bija trešā uzvara pēc kārtas un komanda ar 13 uzvarām 24 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto pozīciju, bet "Nuggets" ar izcīnītiem 14 panākumiem un desmit zaudējumiem ir piektajā vietā.

Piektdien "Mavericks" savā laukumā uzņems Milvoki "Bucks" basketbolistus. 

Savukārt sezonas rezultatīvāko spēli otrdien aizvadīja Klīvlendas "Cavaliers" aizsargs Donovans Mičels, kurš ar 43 gūtiem punktiem sekmēja savas komandas uzvaru pār Losandželosas "Lakers".

"Cavaliers" savā laukumā bija pārāki ar 116:102 (27:26, 30:23, 28:34, 31:19), bet Mičels no spēles realizēja 17 no 27 metieniem, izcīnīja sešas bumbas zem groziem, atdeva piecas rezultatīvas piespēles un pārtvēra četras bumbas.

Pēc traumas sadziedēšanas laukumā "Cavaliers" rindās atgriezās Džarets Alens, kurš izcēlās ar 24 punktiem un 11 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Viesu rindās Lebrons Džeimss guva 21 punktu, kā arī izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, kas ir viņa personīgais rekords izbraukuma mačos. Pa 16 punktiem "Lakers" rindās guva Deniss Šrēders un Rasels Vestbruks.

"Lakers" centra spēlētājs Entonijs Deiviss nospēlēja tikai pirmo ceturtdaļu, kurā astoņu minūšu laikā guva vienu punktu un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas zem groziem. Saaukstēšanās simptomu dēļ Deiviss laukumā nākamajās trīs ceturtdaļās vairs nedevās.

Citā otrdienas spēlē zaudējumu sava laukumā piedzīvoja Maiami "Heat", kas ar 96:116 (25:20, 25:27, 23:31, 23:38) piekāpās Detroitas "Pistons".

Mājiniekiem pie panākuma tikt nepalīdzēja Tailera Hero 34 gūtie punkti un Bama Adebajo 21+15, kamēr uzvarētāju sastāvā ar 31punktu  izcēlās Bojans Bogdanovičs.