foto: Latvijas Šaušanas federācija
Emīls Vasermanis ieraksta jaunu lappusi Latvijas šaušanas sporta vēsturē
Emīls Vasermanis (pa kreisi) izcīnījis 3.vietu Pasaules kausa finālā
Citi sporta veidi
2022. gada 2. decembris, 22:38

Emīls Vasermanis ieraksta jaunu lappusi Latvijas šaušanas sporta vēsturē

Jauns.lv

Latvijas Šaušanas federācija portālam Jauns.lv ziņo par vēsturisku notikumu Latvijas šaušanas sportā - Emīls Vasermanis izcīnījis 3.vietu Pasaules kausa finālā jeb Prezidenta kausa izcīņā, kas no 28.novembra līdz 4.decembrim norisinās Ēģiptē, Kairā.

Uz sacensībām tika uzaicināti un tajās piedalās pēc Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas sportistu reitinga labākie 13 līdz 15 sportisti (atkarībā no disciplīnas) katrā šaušanas vingrinājumā. 

Emīls Vasermanis startu pasaules kausa finālā šaušanā ar pneimatisko pistoli uzsāka 30.novembrī, kad pamatvingrinājumā, iešaujot savu personīgo rekordu - 584 punktus, uzrādīja labāko rezultātu.

Pēc pamatvingrinājuma rezultātiem astoņi labākie sportisti sacentās divos ceturtdaļfinālos (pirmais ceturtdaļfināls – pamatvingrinājuma 1., 3., 5., 7.vieta; otrais ceturtdaļfināls - pamatvingrinājuma 2., 4., 6. un 8.vieta).

Emīls ar sašautiem 197,7 punktiem iekļuva sava ceturtdaļfināla divu labāko sportistu vidū, kas turpināja cīņu pusfinālā.

Pirmajā pusfinālā sacentās Damirs Mikecs no Serbijas un Robins Valters no Vācijas. Šajā duelī spēcīgāks un tiesības finālā cīnīties par Pasaules kausa fināla zelta medaļu izcīnīja Damirs Mikecs.

Otrajā pusfinālā Emīlam pretī uz starta līnijas stājās Kristians Reitzs no Vācijas. Šajā mačā ar 16 punktiem pret 6 spēcīgāks tomēr bija Vācijas sportists Kristians Reitzs.

Par Pasaules kausa fināla sacensību uzvarētāju kļuva Serbijas pārstāvis Damirs Mikecs, kurš ar rezultātu 17 pret 7 uzvarēja Kristianu Reitzu. Savukārt Emīlam Vasermanim un Robinam Valteram abiem bronzas medaļa. 

foto: Latvijas Šaušanas federācija
Emīls Vasermanis (pirmais no labās) izcīnījis 3.vietu Pasaules kausa finālā

Latvijas izlases viens no līderiem Emīls Vasermanis pasaules reitingā šaušanā ar pneimatisko pistoli 10 m distancē šobrīd ir augstajā 7.vietā no 194 sportistiem, kas tikuši pie reitinga punktiem. 7.vieta pasaules reitingā deva tiesības startēt iepriekš minētajās sacensībās.

Kā norāda federācijā, iepriekš šādu iespēju bija izcīnījuši tikai Latvijas titulētākais šaušanas sporta lielmeistars Afanasijs Kuzmins, stenda šāvējs Boris Timofejevs, kā arī 2021.gadā Agate Rašmane.