Basketbols

Porziņģis zaudējumā pret "Nets" labo vēl vienu karjeras rekordu

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā ar 19 atlēkušajām bumbām laboja savu karjeras rekordu un demonstrēja arī rezultatīvu sniegumu, gūstot 27 punktus.

Porziņģis zaudējumā pret "Nets" labo vēl vienu kar...

Tomēr ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda svinētu uzvaru, ASV galvaspilsētas klubam viesos ar rezultātu 107:113 (28:29, 25:28, 24:23, 30:33) zaudējot Bruklinas "Nets".

Pirmdien Porziņģis guva 41 punktu un laboja savu karjeras rezultativitātes rekordu, bet divas dienas vēlāk latvietis sasniedza jaunu labāko rezultātu atlēkušajās bumbās - 19. Iepriekš trīs mačos viņš bija izcīnījis 18 bumbas zem groziem.

foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Kristaps Porziņģis mēģina apspēlēt Kevinu Durentu.
Kristaps Porziņģis mēģina apspēlēt Kevinu Durentu.

Trešdienas mačā Porziņģis laukumā pavadīja 37 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā grozā raidīja sešus no 11 divpunktu metieniem, divus no trīs tālmetieniem un deviņus no 14 soda metieniem. Viņš arī pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, pieļāva divas kļūdas un divreiz pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Porziņģi laukumā ielaida par trīs punktiem vairāk nekā iemeta.

Arī šajā spēlē "Wizards" rezultātu lielākoties veidoja trīs basketbolisti - Porziņģis, Bredlijs Bīls un Kails Kuzma, latvieša partneriem katram gūstot pa 25 punktiem.

"Nets" uzvaru ar 39 punktiem kaldināja Kevins Durants, bet ar 27 punktiem, 15 no tiem ceturtajā ceturtdaļā, piebalsoja Kairijs Ērvings. Pirms divām dienām Durents guva 45 punktus un aizvadīja savu sezonas rezultatīvāko spēli.

"Wizards" šosezon zaudējusi abās savstarpējās spēlēs un šajos divos mačos Durents vidēji guvis 33,4 punktus.

"Wizards" ar 11 uzvarām 22 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, bet "Nets" ar 12 uzvarām 23 cīņās ir pozīciju augstāk.

Vašingtonas komanda nākamo maču aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Šarlotas "Hornets".

Savukārt citā mačā Devins Bukers izcēlās ar 51 gūtu punktu trīs ceturtdaļās, viņa pārstāvētajai Fīniksas "Suns" komandai svinot uzvaru.

"Suns" mājās ar rezultātu 132:113 (32:25, 32:18, 42:38, 26:32) pārspēja Čikāgas "Bulls" un izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas.

Pēc pirmajā puslaikā gūtiem 25 punktiem Bukers aizvadīja vēl rezultatīvāko trešo ceturtdaļu, kurā guva 26 punktus, realizējot desmit no 11 metieniem. "Suns" aizsargam šī bija rezultatīvākā spēle sezonā un ceturtajā ceturtdaļā viņš nespēlēja.

Bukers šajā duelī realizēja 20 no 25 metieniem no spēles, tajā skaitā arī sešus no septiņiem "trejačiem". Pēdējo 25 gadu laikā tikai Bukers un Džeimss Hārdens viena mača trīs ceturtdaļās paguvuši iemest 50 punktus un realizēt 80% metienu.

Deandrē Eitons deva savu ieguldījumu ar 30 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām.

"Bulls" rindās 29 punktus guva Demars Derouzens, bet 21 punkts bija Zekam Lavīnam. Pirmajā puslaikā čikāgieši iemeta tikai vienu no 14 tālmetieniem, bet visā mačā kopumā aiz perimetra bija precīzi četros no 25 piegājieniem.

Sezonas rezultatīvāko maču trešdien aizvadīja arī Džeisons Teitums, kurš guva 49 punktus, kamēr Bostonas "Celtics" mājās pārspēja Maiami "Heat" ar rezultātu 134:121 (38:35, 30:25, 34:36, 32:25).

Gandrīz pusi jeb 24 punktus Teitams guva aiz tālmetienu līnijas, grozā raidot astoņus no 12 "trejačiem".

Bostoniešu piektajā uzvarā pēc kārtas rezultatīvi spēlēja arī Džeilens Brauns, kurš guva 26 punktus, un Malkolms Brogdons, kurš pievienoja 21 punktu.

"Heat" sastāvā Makss Strass un Bems Adebajo katrs guva pa 23 punktiem, bet Taileram Hiro bija 22 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles.

Piektdien turpat Bostonā abas komandas aizvadīs vēl vienu savstarpēju maču.

Šajā sezonā NBA regulārajā čempionātā komandas aizvadīs 82 mačus. Šobrīd vienības pārkāpušas ceturto daļu no regulārā čempionāta.