foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Bļugeram un "Penguins" zaudējums papildlaikā; Jaks iemet divus vārtus Čehijā
Teodors Bļugers.
Hokejs
2022. gada 30. novembris, 10:13

Bļugeram un "Penguins" zaudējums papildlaikā; Jaks iemet divus vārtus Čehijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar trim spēka paņēmieniem viņa pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" zaudējumā savā laukumā.

Pitsburgas "Penguins" pagarinājumā piekāpās Karolīnas "Hurricanes" ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:1), ciešot otro zaudējumu pēc kārtas.

Bļugers laukumā atradās 11 minūtes un 28 sekundes, no kurām minūti un 41 sekundi spēlēja mazākumā. Viņa kontā arī divi bloķēti metieni, viena zaudēta ripa, 45% uzvarētu iemetienu un +/- rādītājs -1.

Piektajā minūtē Sidnijs Krosbijs izvirzīja vadībā mājiniekus. Krosbijs 101. reizi guva pirmos vārtus spēlē, izvirzoties komandā šajā rādītājā pirmajā vietā un apsteidzot Mario Lemjē ar 100 vārtiem.

Uz to "Hurricanes" atbildēja ar Martina Nečasa un Andreja Svečņikova "goliem" otrajā trešdaļā.

Džeiks Guncels, kuram šajā mačā, tāpat kā Krosbijam, arī rezultatīva piespēle, 58 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu un sagādāja vienu punktu "pingvīniem".

Tomēr papildlaika 140. sekundē uzvaras vārtus guva viesi, izceļoties Bretam Peskam, kurš tāpat kā Svečņikovs (abiem 1+1) un Sebastians Aho (0+2) izcēlās ar diviem rezultativitātes punktiem.

Aho tā bija 106. spēle NHL ar vairāk nekā vienu gūtu rezultativitātes punktu, un šajā rādītājā viņš "Hurricanes" un Hārtfordas "Whalers" komandas vēsturē panācis Petu Verbīku, dalot ceturto vietu.

Vārtos Tristens Džerijs atvairīja 36 "viesuļvētru" metienus, bet viesu vārtos Pjotrs Kočetkovs tika galā ar 30 metieniem.

Viesiem Džordans Martinuks aizvadīja savu 500. spēli līgā.

"Penguins" ar 26 punktiem 23 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē.

Citā spēlē, kurā Bostonas "Bruins" mājās pieveica Tampabejas "Lightning" ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0), viesu rindās laukumā nedevās latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš "Lightning" uzvarā pār Sentluisas "Blues" ar 5:2 jau pirmajā maiņā uz ledus guva ķermeņa augšdaļas savainojumu.

Vienīgos vārtus "zibeņiem" 39. minūtē vairākumā guva Stīvens Stemkoss, bet mājiniekiem divi vārti Teilora Hola un vieni - Breda Maršāna kontā.

Mājiniekiem 27 metienus vārtos atvairīja Džeremijs Sveimens, bet viesiem Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 23 metieniem, pēdējai ripai viesu vārtos ielidojot, kad viņš bija nomainīts ar sesto laukuma spēlētāju.

Ar 27 punktiem 22 spēlēs "Lightning" ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

Tikmēr Jānis Jaks otrdien Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē savā laukumā guva abus Litvīnovas "Verva" vārtus, viņa, Ralfa Freiberga un Kristapa Zīles pārstāvētajai komandai ciešot zaudējumu.

"Verva" ar 2:4 (1:3, 0:0, 1:1) zaudēja Plzeņas "Škoda". Jaks guva vārtus 15. minūtē vairākumā un 55. minūtē vienādos sastāvos, panākot attiecīgi 1:1 un 2:3. Pēdējo "golu" viesi 23 sekundes pirms mača beigām guva, iemetot ripu tukšos vārtos.

Jaks 25 minūtēs un piecās sekundēs laukumā četrreiz meta pa vārtiem, sakrāja divas soda minūtes, kuru laikā vārti netika zaudēti, un +/- rādītāju +1.

Freibergs uz ledus bija 15 minūtes un 59 sekundes, statistikā neizceļoties, bet Zīle 16 minūtēs un 17 sekundēs laukumā divreiz meta pa vārtiem, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -3.

Divu latviešu pārstāvēto komandu cīņā Oskara Cibuļska un Kristapa Sotnieka Kladno "Rytīrži" mājās ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) piekāpās Roberta Bukarta pārstāvētajai Vitkovīces "Ridera", pa rezultatīvai piespēlei nopelnot Cibuļskim un Bukartam.

28. minūtē Cibuļskis rezultatīvi piespēlēja Jakuba Babkas vārtu guvumā, mājiniekiem panākot 2:1 vadību, bet Bukarts izcēlās ar piespēli 48 sekundes pirms mača beigām Petera Krīgera vairākumā iemestajos uzvaras vārtos.

Cibuļskis laukumā atradās 21 minūti un 58 sekundes, vienreiz mezdams pa vārtiem, bet Sotnieks 16 minūtēs un astoņās sekundēs finišēja ar +/- rādītāju -1.

Bukarts uz ledus pavadīja 18 minūtes un 37 sekundes, pirmajā periodā nopelnot divas soda minūtes par rupjību, kuru laikā vārti zaudēti netika.

Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Česke Budejovices "Motor" savā laukumā ar 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) zaudēja Karlovi Vari "Energie", Dzierkalam nopelnot četras soda minūtes, kurās vārti netika zaudēti, un divreiz metot pa vārtiem. Aizsargs Kristofers Bindulis mājinieku rindās spēlei nebija pieteikts.

Savukārt "Mlada Boleslav" komanda ar Māri Bičevski ierindā viesos ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pieveica Hradeckrālovas "Mountfield". Bičevskim 12 minūtēs un 43 sekundēs laukumā viens metiens pa vārtiem un 33% uzvarētu iemetienu.

Rezultatīvu piespēli otrdien sarūpēja arī Uvis Jānis Balinskis, kura pārstāvētā Liberecas "Bīlī Tygrži" viesos ar 3:1 (1:0, 1:1, 2:0) pārspēja Pardubices "Dynamo".

Balinskis rezultatīvi piespēlēja 34. minūtē, Jakubam Rihlovskim panākot 1:1.

Aizsargs laukumā pavadīja 24 minūtes un 47 sekundes, reizi pielietojot spēka paņēmienu un tiekot pie +/- rādītāja +2.

Savukārt Kārļa Čukstes Tršinecas "Ocelārži" izbraukumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Prāgas "Sparta" hokejistiem.

Čukste 16 minūtēs un 54 sekundēs laukumā nopelnīja divas soda minūtes, kas beidzās bez zaudētiem vārtiem, reizi meta pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu un maču beidza ar +/- rādītāju -1.

Visaugstāk turnīra tabulā no latviešu spēlētājiem ir uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ar 51 punktu 24 mačos ieņem otro pozīciju.

Tikmēr Artūrs Šilovs Amerikas hokeja līgas (AHL) mačā atvairīja 16 metienus, viņa pārstāvētajai Ebotsfordas "Canucks" savā laukumā izcīnot uzvaru.

"Canucks" ar 6:3 (0:0, 3:0, 3:3) pieveica Beikersfīldas "Condors".

Viesi pa Šilova vārtiem meta 19 reizes, bet "Canucks" hokejisti atbildēja ar 35 raidījumiem pa Raiena Fenti sargātajiem vārtiem.

Šilovs šajā sezonā 11 mačos vidēji ielaidis savos vārtos 3,06 ripas spēlē un atvairījis 88,4% metienu.

"Canucks" ar 18 punktiem 17 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 11. vietu 17 komandu vidū.

Šajā sezonā visas komandas AHL regulārajā čempionātā aizvadīs 72 mačus.

Tikmēr Ivars Punnenovs otrdien Ambri atvairīja 20 metienus Šveices hokeja virslīgas (NL) spēlē, viņa un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētajai "Lausanne" komandai svinot uzvaru, bet Oskars Lapinskis ar rezultatīvu piespēli sekmēja Langnavas "Tigers" uzvaru savā laukumā.

Lozannas hokejisti izbraukumā ar 3:2 (2:0, 1:2, 0:0) pieveica "Ambri-Piotta" pārākumu.

Punnenovs laukumu atstāja 30. minūtē, kad viņu nomainīja Tobiass Štefanss, tiekot galā ar visiem 13 mājinieku metieniem.

Latvijas vārtsargs šajā sezonā 21 mačā savos vārtos vidēji spēlē ir ielaidis 2,7 ripas un atvairījis 91,7% metienu. 

Ķēniņš uz ledus pavadīja 16 minūtes un 29 sekundes, no kurām divas minūtes un desmit sekundes - mazākumā, vienreiz meta pa vārtiem un otrā perioda sākumā nopelnīja divas soda minūtes, kuru laikā Dario Birglers guva mājinieku pirmos vārtus un sāka atspēlēšanos no 0:2.

Uzvaru svinēja uzbrucēja Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" vienība, kas savā laukumā ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) pārspēja "Bern".

Lapinskis rezultatīvi piespēlēja Marka Mihaeļa vātu guvumā 17.minūtē, atklājot rezultātu.

Uz ledus uzbrucējs pavadīja 15 minūtes, minūti un 51 sekundi spēlējot vairākumā.

Zaudējumu savā laukumā cieta uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas pagarinājumā ar 2:3 (2:2, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Rapersvilas-Jonas "Lakers" komandai.

Smirnovs uz ledus pavadītajās septiņās minūtēs un 11 sekundēs tika pie +/- rādītāja -1, bet Smons četru minūšu un 37 sekundes laikā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem un +/- rādītāju +1.

Turnīra tabulas virsotnē ir "Servette", kas 25 mačos izcīnījusi 56 punktus, "Tigers" ar 31 punktu ir 11.vietā, bet "Lausanne" ar 31 punktu 26 spēlēs atrodas 12.vietā 14 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā NL otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Zug" hokejisti, kuri finālā ar 4-3 pieveica Cīrihes "Lions".