foto: REUTERS/SCANPIX
Būs jālūdz Dievs? Lionels Mesi pamatīgi pabojā savu reputāciju un saņem draudus no ļoti bīstama cilvēka
Lionels Mesi.
Futbols
2022. gada 29. novembris, 14:50

Būs jālūdz Dievs? Lionels Mesi pamatīgi pabojā savu reputāciju un saņem draudus no ļoti bīstama cilvēka

Jauns.lv

Viens no pasaules visu laiku labākajiem futbolistiem Lionels Mesi ar savu rīcību pēc uzvaras pār Meksiku radījis sašutumu miljoniem futbola fanu visā pasaulē, turklāt zaudējis arī prāvu pulku savu cienītāju.

Argentīnietis Lionels Mesi allaž ticis uzskatīts par ļoti piezemētu un apkārtējos cienošu sava laikmeta futbola ikonu, tomēr izdarības pēc mača ar Meksiku rada jautājumus daudziem futbola cienītājiem. Kā jau ierasts, pēc mača futbolisti apmainījās ar krekliem un pie "trofejas" no meksikāņiem tika arī Mesi. Video fragmentā redzams, kā Mesi ģērbtuvē sākumā ar kāju pasper uz grīdas nomestu Meksikas izlases kreklu, bet pēc tam, novelkot savu futbolzābaku, tam arī uzkāpj virsū. Iespējams, ka Mesi rīcībai nebija nekādu ļaunu nodomu vai arogances, tomēr daudziem meksikāņiem radies cits viedoklis.

Pamatīgi noskaities par futbola zvaigznes rīcību ir viens no pasaules labākajiem bokseriem meksikānis Sauls "Kanelo" Alavaress, kurš piedraudējis Mesi, kuru viņš apsūdz Meksikas necienīšanā. "Vai redzējāt, kā Mesi ar mūsu kreklu un karogu tīra grīdu???" Alvaress tvītoja, atsaucoties uz video, kurā redzams, kā Mesi ģērbtuvē svin uzvaru kopā ar komandas biedriem.

foto: The Grosby Group / BACKGRID/ Vida Press
Lionela Mesi rīcībai, visticamāk, nebija ļaunu nodomu, tomēr nepamet jautājums, kāpēc no pretinieka paņemtajam kreklam ir jāmētājas uz grīdas.

Video izskatās, ka, argentīnietim novelkot futbola bučus, viņa pēda pieskaras Meksikas kreklam (uz kura attēlots arī šīs valsts karogs), kas atrodas uz grīdas. Nekas gan neliecina, ka Mesi ar nolūku būtu spēris pa kreklu, tomēr argentīnietis noteikti varēja izrīkoties arī daudz cienīgāk pret jauniegūto sāncenšu kreklu.

foto: The Grosby Group / BACKGRID/ Vida Press
Lionela Mesi rīcībai, visticamāk, nebija ļaunu nodomu, tomēr nepamet jautājums, kāpēc no pretinieka paņemtajam kreklam ir jāmētājas uz grīdas.

"Lai viņš labāk lūdz Dievu, ka es viņu nesatieku!!" Alavaress piebilda citā tvītā, ar virkni niknu emotikonu. "Tāpat kā es cienu Argentīnu, viņam ir jāciena Meksika! Es nerunāju par valsti kopumā, tikai par tiem mēsliem, kurus izstrādāja Mesi."

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Sauls "Kanelo" Alavaress tiek uzskatīts par vienu no labākajiem savas paaudzes bokseriem.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Argentīnas futbola izlase sestdien Katarā Pasaules kauss finālturnīra C apakšgrupas mačā, pateicoties Lionela Mesi un Enco Fernandesa gūtajiem vārtiem, ar 2:0 (0:0) guva panākumu pār Meksiku.

Alavaress, kurš ir vairākkārtējs pasaules čempions četrās svara kategorijās (no vieglā vidējā līdz pussmagajam svaram, tostarp trijās no šīm kategorijām izcīnījis apvienotos titulus), atbildē žurnālistam piebilda: "Tas ir viens, ka viņi ir labāki par mums (futbolā), cieņa ir pavisam kas cits."

Trīs dēlu vecāki - futbolists Lionels Mesi un viņa sieva skaistule Antonella

gallery icon

CNN lūgusi Alavaresa pārstāvjus sniegt sīkākus komentārus, taču tūlītēju atbildi nesaņēma. Arī Argentīnas Futbola federācija pagaida'm nav komentējusi notikušo.

Savukārt kādreizējais Meso komandas biedrs Argentīnas izlasē Serhio Agvero tviterī atbildēja Alavaresam, sakot: "Kanelo kungs, nemeklējiet attaisnojumus vai problēmas par futbolu un to, kas notiek ģērbtuvē, jūs noteikti nezināt. Krekli vienmēr pēc spēles sviedru dēļ ir uz grīdas un, ja kārtīgi paskatās, viņš veic kustību, lai novilktu futbolzābaku un nejauši trāpa pa to."