foto: ekrānuzņēmums no video
Bijusī “miss Horvātija” Katarā pārlieku atkailinās, izraisot pamatīgu skandālu
Ivana Knolla Katarā ignorē noteiktos likumus un jūtas aizvainota, ka viņai par to aizrāda.
Futbols
2022. gada 29. novembris, 12:52

Bijusī “miss Horvātija” Katarā pārlieku atkailinās, izraisot pamatīgu skandālu

Jauns.lv

Bijusī “miss Horvātija” Ivana Knolla saņēmusi asu kritiku par necieņu pret musulmaņu kultūru. Sociālo tīklu zvaigzne savos kontos ievietojusi bildes, kur redzama Katarā tērpusies peldkostīmā.

Šādu ģērbšanos šariata likums kategoriski aizliedz un modele par to tikusi informēta jau pirms ierašanās Katarā, tāpēc viņas rīcība ir nonākusi drošību sargājošo iestāžu redzeslokā.

Horvātu modele un šobrīd futbola fane Ivana Knolla nolēma personīgi pārbaudīt Kataras varas iestāžu noteiktos apģērba ierobežojumus. Meitene Pasaules kausa izcīņas laikā atbalstīja savu komandu, tribīnēs parādoties atsedzošos tērpos Horvātijas karoga krāsās, kā arī apstaigāja Dohu tādas pašas krāsas peldkostīmā.

Kompromitējošie fotouzņēmumi nepalika nepamanīti, un vietējā konservatīvā sabiedrība, kā jau gaidīts, bija pamatīgi sašutusi. Sociālajos tīklos lija draudi, pārmetumi par necieņu pret musulmaņu tautu. Saskaņā ar vietējiem likumiem, par to jūs varat nokļūt cietumā. "Tagad ir skaidrs, kāpēc daudzi nevēlējās piedalīties šajā cirkā," meitene komentēja pašas radīto konfliktsituāciju, kas savukārt palielināja viņas “Instagram” sekotāju skaitu par aptuveni 200 tūkstošiem.

Pagaidām vēl nav zināms, ar ko viss noslēgsies horvātu daiļavai. Tomēr ticamākais, ka viņa tiks izraidīta no Kataras un kādu laiku viņai būs liegts atgriezties pasaules bagātākajā valstī. Tiesa, noprotams, ka viņa varētu nemaz negribēt atgriezties.

Jauns.lv jau vēstīja, ka pie šī Pasaules kausa lielākajām atšķirībām noteikti arī jāmin ģērbšanās ierobežojumi, dodoties sabiedrībā. Katarā ir jāģērbjas piedienīgi: sievietēm nevajadzētu atklāt savu plecu joslu un vilkt īsas kleitas. Tāpat gan dāmām, gan kungiem vajadzētu atturēties no šortu, kā arī kreklu bez rokām valkāšanas. Tāpat arī lamāšanās vai nepieklājīgu žestu rādīšana var beigties ar nonākšanu aiz restēm vai izraidīšanu no valsts.

Publiska intimitātes izrādīšana starp vīrieti un sieviete var novest pie aresta, kamēr homoseksualitātes izpausmes var nozīmēt pat nāvessodu. Katarā homoseksualitāte ir kategoriski aizliegta.

Pasaules kausa rīkotāju komitejas vadītājs Nasers Al Katers pirms sacensībām solīja, ka uz Pasaules kausu ir aicināts ikviens cilvēks. Arī viena dzimuma pārstāvjiem būs atļauts palikt vienā viesnīcas numuriņā un par sadošanos rokās, neatkarīgi no dzimuma, neviens arī netikšot sodīts. “Viss, ko mēs lūdzam cilvēkiem, ir cienīt mūsu kultūru. Galu galā, ja tu nedarīsi pāri cietiem, ja tu nebojāsi sabiedrisko īpašumu un neuzvedīsies kaitniecīgi, tad tevi Katarā laipni sagaidīs un nebūs par neko jāuztraucas,” tā izteicies Nasers al Katers sarunā ar “Sky”.