foto: dpa/picture-alliance
Ar vairākiem Eiropas spīdekļiem ierindā: nosaukts Japānas izlases sastāvs Pasaules kausam
Minamino Takumi noteikti uzskatāms par Japānas futbola izlases galveno uzbrukumu veidotāju.
Futbols
2022. gada 3. novembris, 10:37

Ar vairākiem Eiropas spīdekļiem ierindā: nosaukts Japānas izlases sastāvs Pasaules kausam

Jauns.lv/LETA

Japāna otrdien nosauca 26 futbolistu sastāvu valstsvienības startam Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pasaules kausa izcīņā (PK) Katarā, ziņo tīmekļa vietne "olympics.com".

Hadžimes Morijasu vadītās Japānas izlases mērķis valsts septītajā PK finālturnīrā ir vismaz ceturtdaļfināla sasniegšana.

Lai to sasniegtu, vispirms japāņiem jāizkļūst no grupas, kurā ietilpst arī Vācija, Spānija un Kostarika.

"Mēs esam izturīga komanda, kas cīnīsies līdz galam," preses konferencē, kas tiešraidē televīzijā tika pārraidīta visā valstī, sacīja Japānas treneris Morijasu.

"Mūsu mērķis ir ceturtdaļfināls, ne mazāk. Mēs saprotam, ka nokļūt tur nebūs viegli, un mums būs nepieciešams mūsu līdzjutēju un visas valsts atbalsts," piebilda treneris.

Savu septīto finālturnīru pēc kārtas Japāna E grupā 23. novembrī uzsāks ar spēli pret Vāciju, četras dienas vēlāk aizvadot cīņu ar Kostariku un decembra pirmajā dienā ar Spāniju.

Morijasu par valstsvienības galveno treneri kļuva pēc 2018. gada PK turnīra Krievijā.

Viņš kopumā izvērtēja 122 spēlētājus, taču izvēlējās tikai septiņus ar PK finālturnīru pieredzi.

foto: AP/Scanpix
23 gadus vecaic Tomijasu Takehiro uzskatāms par šobrīd skaļāko vārdu Japānas futbolā, jo spēlē būtisku lomu pašlaik spēcīgākajā Anglijas premjerlīgas klubā Londonas "Arsenal".

Aizsargs Nagatomo Juto un rezerves vārtsargs Kavašima Eidži Pasaules kausā spēlēs ceturto reizi, bet neviens no uzbrucējiem iepriekš PK nav piedalījies.

Trīspadsmit spēlētāji, ieskaitot Kubo Takefusu, Mitomu Kaoru un Tomijasu Takehiro, spēlēja Morijasu komandā Tokijas olimpiskajās spēlēs, mājiniekiem zaudējot Meksikai mačā par bronzas medaļu.

Morijasu sacīja, ka galīgo lēmumu par sastāvu pieņēmis paziņojuma rītā.

"Veidojot atlasi, mēs runājām par to, ka mums nav PK izcīņas pieredzes," viņš teica. “Pieredze, protams, ir svarīga. Tomēr mēs ceram uz to cilvēku ambīcijām, kuri to vēlas cīnīties PK, neskatoties uz pieredzes trūkumu."

Par izlases spilgtākajiem spēlētājiem jāuzskata Anglijas premjerlīgas līdervienības Londonas "Arsenal" malējais aizsargs Tomijasu Takehiro, "Monaco" pussargs Minamino Takumi, kurš vēl pagājušajā sezonā pārstāvēja "Liverpool", komandas kapteinis, viens no Gelzenkirhenes "Shalke 04" aizsardzības balstiem Jošida Maja, kā arī šīs sezonas viens no labākajiem Vācijas bundeslīgas vārtu guvējiem Kamada Daiči, kurš Frankfurtes "Eintracht" rindās ar trim precīziem sitiem izcēlās arī UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Japāna uz Tuvajiem Austrumiem dosies 9. novembrī un 17. datumā Dubaijā aizvadīs pārbaudes spēli pret Kanādu.

Japānas izlases sastāvs Pasaules kausa finālturnīrā Katarā:

vārtsargi - Kavašima Eidži ("Strasbourg", Francija), Gonda Šuiči ("Shimizu S-Pulse"), Šmits Daniels ("Sint-Truidense", Beļģija);

aizsargi - Nagatomo Juto ("Tokyo"), Nakajama Juta ("Huddersfield", Anglija), Jošida Maja (Gelzenkirhenes "Schalke 04", Vācija), Taniguči Šogo, Jamane Miki (abi - Kavasaki "Frontale"), Tomijasu Takehiro (Londonas "Arsenal", Anglija), Itakura Ko (Menhengladbahas "Borussia", Vācija), Ito Hiroki ("Stuttgart", Vācija), Sakai Hiroki (Saitamas "Urawa Red Diamonds");

pussargi - Vataru Endo ("Stuttgart", Vācija), Tanaka Ao ("Dusseldorf", Vācija), Morita Hidemasa (Lisabonas "Sporting", Portugāle), Šibasaki Gaku ("Leganes", Spānija), Ito Džunja ("Reims", Francija), Doans Ricu ("Freiburg", Vācija), Kamada Daiči (Frankfurtes "Eintracht", Vācija), Minamino Takumi ("Monaco", Francija), Kubo Takefusa (Sansevastjanas "Real Sociedad", Spānija), Mitoma Kaoru (Braitonas un Havas "Albion", Anglija), Soma Juki (Nagojas "Grampus");

uzbrucēji - Maeda Daizens (Glāzgovas "Celtic", Skotija), Asano Takuma ("Bochum", Vācija), Ueda Ajase ("Cercle Brugge", Beļģija).